Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλείται δημοφιλές παιχνίδι λόγω επικινδυνότητας!

Αν το έχετε, πάρτε το από τα παιδιά σας και πετάξτε το!

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλείται δημοφιλές παιχνίδι λόγω επικινδυνότητας!

Για την ανάκληση δημοφιλούς παιχνιδιού από την ευρωπαϊκή αγορά ενημερωθήκαμε μέσω των Κοινοποιήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 15ης Φεβρουαρίου για τα µη ασφαλή προϊόντα του Συστήµατος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX).


Ποιο είναι το επικίνδυνο τηλεκατευθυνόμενο παιχνίδι που ανακαλείται; Διαβάστε παρακάτω....

Τηλεκατευθυνόμενο φορτηγό Flying Tiger

Το τηλεκατευθυνόμενο φορτηγό Flying Tiger


Τύπος/αριθμός μοντέλου: 1701944

Αριθμός παρτίδας/γραμμωτός κώδικας: 0200017019440


Kίνδυνος: Επικίνδυνες Χημικές Ουσίες

Τα τέσσερα συγκολλητικά κράματα που περιέχονται στο παιχνίδι περιέχουν μόλυβδο (μετρούμενη τιμή έως 53,3 % κατά βάρος) και κάδμιο (μετρούμενη τιμή έως 0,18 % κατά βάρος) σε συγκεντρώσεις άνω των οριακών τιμών. Ο μόλυβδος και το κάδμιο δημιουργούν κινδύνους για το περιβάλλον.Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της οδηγίας της Επιτροπής σχετικά με τον περιορισμό της χρήσης ορισμένων επικίνδυνων ουσιών σε είδη ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (οδηγία RoHS 2).

Απόσυρση του προϊόντος από την αγορά. H προειδοποίηση επικινδυνότητας έγινε από την Μάλτα.

ΕΦΕΤ: Πρόστιμο μαμούθ σε 3 αγαπημένα λάδια! Μεγάλη προσοχή!

Την επιβολή προστίμων σε τρεις επιχειρήσεις τροφίμων, συνολικού ύψους €41.900,00, επικύρωσε ο ΕΦΕΤ με την υπ. αριθμ. 5η / 15 – 3 – 2019 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Επίσης, το ΔΣ του ΕΦΕΤ απέρριψε 8 περιπτώσεις ενστάσεων κατά αποφάσεων επιβολής προστίμων και προχώρησε στην επιβεβαίωση της επιβολής τους, συνολικού ύψους €34.850,00. Οι υποθέσεις αφορούσαν νοθεία ή παραπλανητική επισήμανση ελαιολάδου.


Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών.

TAGS