Πόσο αλλάζει η ζωή του ζευγαριού με τον ερχομό ενός παιδιού;

Μπορεί να φέρει....

Πόσο αλλάζει η ζωή του ζευγαριού με τον ερχομό ενός παιδιού;

Ο ερχομός ενός παιδιού είναι σίγουρα ένα βήμα που αλλάζει πολλά! Πως και πόσο όμως αλλάζει την ζωή του ζευγαριού;

Η γέννηση ενός παιδιού αλλάζει άρδην τη ζωή του ζευγαριού, είτε αυτό αφορά καθημερινές του συνήθειες είτε νοοτροπίες σε μια σειρά ζητημάτων.

Πάμε, όμως, να δούμε συγκεκριμένα παραδείγματα για να διαπιστώσετε τον βαθμό αλλαγής των δεδομένων:

1.Η γέννηση ενός παιδιού... συνήθως φέρνει ακόμα πιο κοντά το ζευγάρι. Δένονται περισσότερο συναισθηματικά και αναπτύσσουν αίσθημα ευθύνης απέναντι στον άνθρωπο που έφεραν στη ζωή και τους έχει απόλυτη ανάγκη.

2.Η γέννηση ενός παιδιού... καταπολεμά τον καλώς εννοούμενο προσωπικό εγωισμό των συντρόφων, υπό την έννοια ότι στο εξής ζουν και αναπνέουν για το καλό του παιδιού τους. Δεν λογαριάζουν τις δικές τους -πάσης φύσεως- ανάγκες, αφού σημασία έχουν εκείνες του μωρού.

3.Η γέννηση ενός παιδιού... γεμίζει τις ψυχές των γονιών με συναισθήματα και όμορφες εικόνες. Μόνο που το βλέπουν, μόνο που τους χαμογελάει, αισθάνονται ευλογημένοι! Αυτή και μόνο η εικόνα ενισχύει την αγάπη μεταξύ τους.

4.Η γέννηση ενός παιδιού... συνεπάγεται υποχρεώσεις και υπεύθυνη στάση, αφού όλη του η ύπαρξη είναι αποκλειστικά στα χέρια τους. Λάθη απειρίας θα γίνουν, όμως οι επαναλαμβανόμενες επιπολαιότητες σε σοβαρά θέματα θα κοστίσουν ακριβά μακροπρόθεσμα.

5.Η γέννηση ενός παιδιού... αλλάζει πλήρως την καθημερινότητα του ζευγαριού, η οποία σε κάποια κομμάτια (βλέπε ύπνος) γίνεται τελείως απρόβλεπτη. Τα δεδομένα είναι καινούργια και η προσαρμογή πρέπει να είναι άμεση. Κανείς δεν είπε πως η μετάβαση θα είναι εύκολη. Κανείς όμως δεν είπε και πως θα είναι κάτι άσχημο ή κάτι που δεν συνηθίζεται...

6.Η γέννηση ενός παιδιού... τροποποιεί προς τα πάνω τον προϋπολογισμό του ζευγαριού, αφού οι ανάγκες του μωρού είναι αυξημένες. Πλέον το σενάριο να μείνει κάποιος από τους δύο χωρίς δουλειά είναι σχεδόν καταστροφικό!

7.Η γέννηση ενός παιδιού... τροποποιεί τους τρόπους ψυχαγωγίας του ζευγαριού και τις αντοχές του. Οι βόλτες γίνονται επιλεκτικά και σπάνια και, βέβαια, για ξενύχτια ούτε λόγος! Τα μόνα ξενύχτια που υπάρχουν πλέον είναι αυτά που... προσφέρει απλόχερα το μωρό από την πρώτη μέρα της γέννησής του.

8.Η γέννηση ενός παιδιού... κάνει τον άντρα να ασχολείται οικειοθελώς με τη φροντίδα του μωρού, κάτι που μπορεί να μη φανταζόταν καν. Έχοντας όμως δεθεί με το μωρό και θέλοντας να ξεκουράσει τη σύντροφό του, η οποία είναι μονίμως στα «κόκκινα», το κάνει με ευχαρίστηση. Επίσης, το γεγονός ότι θα βρίσκεται το παιδί του στο σπίτι θα τον κάνει πιο υπεύθυνο απέναντι και σε άλλες υποχρεώσεις του, όπως τα ψώνια, το σούπερ μάρκετ κ.ά.

9.Η γέννηση ενός παιδιού... ωθεί το ζευγάρι σε τακτική βάση να ενημερώνεται ιντερνετικά για θέματα φροντίδας του μωρού, ενώ και οι συζητήσεις με φίλους περιστρέφονται σχεδόν αποκλειστικά γύρω από αυτό. Δεν είναι τυχαίο που από ένα σημείο και μετά τα περισσότερα ζευγάρια με παιδί κάνουν παρέα με τους γονείς των φίλων του.

Πώς θα καταλάβετε αν είστε καλοί γονείς;

Υπάρχει τρόπος να καταλάβετε αν είστε καλοί γονείς για το παιδί σας!

Αν έχετε στο μυαλό σας ότι καλοί γονείς είναι οι γονείς που δεν κάνουν ποτέ λάθη, σας λέμε ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Για την ακρίβεια είναι τελείως διαφορετικά... Πάμε λοιπόν να δούμε ποιες είναι οι μικρές ή μεγάλες ενδείξεις ότι τα πάτε μια χαρά στο κομμάτι της ανατροφής του παιδιού σας.

Καλοί γονείς είναι αυτοί που...

** Πασχίζουν για το καλύτερο, δίνουν όλο τους το είναι για το καλό του παιδιού. Είναι η πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα στη ζωή τους και αντιμετωπίζουν με πλήρη υπευθυνότητα την ανατροφή του.

** Κάνουν λάθη εξαιτίας της απειρίας τους, όμως προσπαθούν να μαθαίνουν μέσα από αυτά και να μην τα επαναλάβουν στο μέλλον. Διαβάζουν, ενημερώνονται και δεν διστάζουν να επικοινωνούν με τους ειδικούς.

** Δεν είναι δογματικοί. Δοκιμάζουν κάτι που δεν φέρνει αποτέλεσμα, βλέπουν γενικά ότι δεν βοηθάει κάπου το παιδί και έχουν το θάρρος να μην επιμένουν εγωιστικά σε αυτό, επειδή είναι γνωστό ή μπορεί η πλειονότητα του κύκλου τους να το κάνει.

ΠΗΓΗ TV24