Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Μήπως είσαι έγκυος; Αυτά είναι τα σήμαδια που πρέπει να προσέξεις!

Διαβασέ τα προσεκτικά!

εγκυος
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ 09.03.2021 20:00

Διαβασέ τα προσεκτικά! Μήπως είσαι έγκυος; Αυτά είναι τα σήμαδια που πρέπει να προσέξεις!

 • Το σώμα σας θα αλλάζει μέρα με τη μέρα και θα προετοιμάζεται για να υποδεχτεί μια νέα ζωή μέσα στη μήτρα σας.
 • Θα νιώθετε πρωινή ναυτία ή μπορεί να σας φέρει ναυτία κάτι που θα φάτε ή κάτι που θα σκεφτείτε ότι τρώτε!
  Το στήθος σας θα είναι μαλακό και πολύ ευαίσθητο. Στο παραμικρό άγγιγμα ίσως και να πονάτε ελαφρώς.
 • Θα νιώθετε κούραση και κόπωση χωρίς να έχετε κάνει κάτι ουσιαστικά κουραστικό μέσα στη μέρα σας. Θα έχετε έντονη την επιθυμία του ύπνου και της ξεκούρασης.
 • Μπορεί να αρχίσετε να τρώτε κάτι που πριν ούτε που θέλατε να το βλέπετε μπροστά σας.
 • Μπορεί να δείτε μικρές σταγόνες αίματος. Μερικές φορές, όταν τα ωάρια γονιμοποιούνται στη μήτρα, υπάρχει μια μικρή αιμορραγία που ονομάζεται η αιμορραγία εμφύτευσης κάτι που είναι πολύ φυσιολογικό και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αυτό συνήθως συμβαίνει σε 6-7 ημέρες από τη γονιμοποίηση και πολλές γυναίκες το συγχέουν με τη συνήθη περίοδο τους.
 • Θα νιώθετε κράμπες στην περιοχή της πυέλου και αυτό επειδή το έμβρυο προσκολλάται στη μήτρα. Η ίδια η μήτρα ρυθμίζει το χώρο της για το μωρό.
 • Η διάθεσή σας θα αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη. Αυτό συμβαίνει στις περισσότερες γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης τους.
 • Θα έχετε ζαλάδες καθώς η εγκυμοσύνη προκαλεί στο σώμα κούραση. Οι φλέβες διαστέλλονται για να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος μέσα στο σώμα σας ενώ η πίεσή σας και τα επίπεδα του ζαχάρου πέφτουν.
 • Θα έχετε έντονη δυσκοιλιότητα. Αν για οποιοδήποτε λόγο έχετε τακτικές δυσκοιλιότητες, τότε αυτός θα είναι και ο λόγος να πάρετε ένα τεστ εγκυμοσύνης, χωρίς να περιμένετε να δείτε αν θα αδιαθετήσετε ή όχι.
 • Η συχνοουρία είναι και αυτό ένα σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Καθώς το μωρό αναπτύσσεται μέσα στη μήτρα σας, η ουροδόχος κύστη σας μικραίνει.
 • Οι πονοκέφαλοι και οι πόνοι στην πλάτη είναι ακόμη δύο σημάδια δείχνουν ότι είστε έγκυος. Τα μειωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να σας προκαλέσουν πονοκέφαλο,ενώ η οσφυαλγία (πόνος στην πλάτη) μπορεί να αποδοθεί στο γεγονός ότι το σώμα σας ετοιμάζεται για να σηκώσει το βάρος του μωρού.
 • Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι όλα τα παραπάνω συμπτώματα που σχετίζονται με μια πιθανή εγκυμοσύνη, μπορεί επίσης να οφείλονται σε άλλους παράγοντες όπως μια ανεπιθύμητη ασθένεια, μια μόλυνση ή μια ξαφνική αλλαγή του περιβάλλοντός σας.


Αν θέλετε να σιγουρευτείτε ότι είστε έγκυος, κάντε ένα τεστ Β χοριακής ή απλά περιμένετε να δείτε αν θα σταματήσει η περίοδός σας!

Πόσο αλλάζει η ζωή του ζευγαριού με τον ερχομό ενός παιδιού;

Ο ερχομός ενός παιδιού είναι σίγουρα ένα βήμα που αλλάζει πολλά! Πως και πόσο όμως αλλάζει την ζωή του ζευγαριού;

Η γέννηση ενός παιδιού αλλάζει άρδην τη ζωή του ζευγαριού, είτε αυτό αφορά καθημερινές του συνήθειες είτε νοοτροπίες σε μια σειρά ζητημάτων.

Πάμε, όμως, να δούμε συγκεκριμένα παραδείγματα για να διαπιστώσετε τον βαθμό αλλαγής των δεδομένων:

1.Η γέννηση ενός παιδιού... συνήθως φέρνει ακόμα πιο κοντά το ζευγάρι. Δένονται περισσότερο συναισθηματικά και αναπτύσσουν αίσθημα ευθύνης απέναντι στον άνθρωπο που έφεραν στη ζωή και τους έχει απόλυτη ανάγκη.

2.Η γέννηση ενός παιδιού... καταπολεμά τον καλώς εννοούμενο προσωπικό εγωισμό των συντρόφων, υπό την έννοια ότι στο εξής ζουν και αναπνέουν για το καλό του παιδιού τους. Δεν λογαριάζουν τις δικές τους -πάσης φύσεως- ανάγκες, αφού σημασία έχουν εκείνες του μωρού.

3.Η γέννηση ενός παιδιού... γεμίζει τις ψυχές των γονιών με συναισθήματα και όμορφες εικόνες. Μόνο που το βλέπουν, μόνο που τους χαμογελάει, αισθάνονται ευλογημένοι! Αυτή και μόνο η εικόνα ενισχύει την αγάπη μεταξύ τους.

4.Η γέννηση ενός παιδιού... συνεπάγεται υποχρεώσεις και υπεύθυνη στάση, αφού όλη του η ύπαρξη είναι αποκλειστικά στα χέρια τους. Λάθη απειρίας θα γίνουν, όμως οι επαναλαμβανόμενες επιπολαιότητες σε σοβαρά θέματα θα κοστίσουν ακριβά μακροπρόθεσμα.

5.Η γέννηση ενός παιδιού... αλλάζει πλήρως την καθημερινότητα του ζευγαριού, η οποία σε κάποια κομμάτια (βλέπε ύπνος) γίνεται τελείως απρόβλεπτη. Τα δεδομένα είναι καινούργια και η προσαρμογή πρέπει να είναι άμεση. Κανείς δεν είπε πως η μετάβαση θα είναι εύκολη. Κανείς όμως δεν είπε και πως θα είναι κάτι άσχημο ή κάτι που δεν συνηθίζεται...

6.Η γέννηση ενός παιδιού... τροποποιεί προς τα πάνω τον προϋπολογισμό του ζευγαριού, αφού οι ανάγκες του μωρού είναι αυξημένες. Πλέον το σενάριο να μείνει κάποιος από τους δύο χωρίς δουλειά είναι σχεδόν καταστροφικό!

7.Η γέννηση ενός παιδιού... τροποποιεί τους τρόπους ψυχαγωγίας του ζευγαριού και τις αντοχές του. Οι βόλτες γίνονται επιλεκτικά και σπάνια και, βέβαια, για ξενύχτια ούτε λόγος! Τα μόνα ξενύχτια που υπάρχουν πλέον είναι αυτά που... προσφέρει απλόχερα το μωρό από την πρώτη μέρα της γέννησής του.

8.Η γέννηση ενός παιδιού... κάνει τον άντρα να ασχολείται οικειοθελώς με τη φροντίδα του μωρού, κάτι που μπορεί να μη φανταζόταν καν. Έχοντας όμως δεθεί με το μωρό και θέλοντας να ξεκουράσει τη σύντροφό του, η οποία είναι μονίμως στα «κόκκινα», το κάνει με ευχαρίστηση. Επίσης, το γεγονός ότι θα βρίσκεται το παιδί του στο σπίτι θα τον κάνει πιο υπεύθυνο απέναντι και σε άλλες υποχρεώσεις του, όπως τα ψώνια, το σούπερ μάρκετ κ.ά.

9.Η γέννηση ενός παιδιού... ωθεί το ζευγάρι σε τακτική βάση να ενημερώνεται ιντερνετικά για θέματα φροντίδας του μωρού, ενώ και οι συζητήσεις με φίλους περιστρέφονται σχεδόν αποκλειστικά γύρω από αυτό. Δεν είναι τυχαίο που από ένα σημείο και μετά τα περισσότερα ζευγάρια με παιδί κάνουν παρέα με τους γονείς των φίλων του.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Δύσκολο πράγμα να είσαι γονιός! Μήπως το παρακάνεις με την αυστηρότητα στο παιδί σου;

Πώς θα καταλάβετε αν είστε καλοί γονείς;

Διαβάστε περισσότερα θέματα για γονείς και παιδιά στο Youweekly.gr

Share