Έχει γενέθλια και ετοιμάζεσαι να διοργανώσεις παιδικό πάρτι; Αυτά τα 6 tips θα σε σώσουν!

Θα σου λύσουν τα χέρια!

Έχει γενέθλια και ετοιμάζεσαι να διοργανώσεις παιδικό πάρτι; Αυτά τα 6 tips θα σε σώσουν!

Θα σου λύσουν τα χέρια! Έχει γενέθλια και ετοιμάζεσαι να διοργανώσεις παιδικό πάρτι; Αυτά τα 6 tips θα σε σώσουν και θα μας ευγνωμονείς!

Κάθε γονιός είναι διαφορετικός και αυτό φαίνεται ακόμα κι όταν διοργανώνουν ένα πάρτι γενεθλίων. Κάποιοι γονείς προτιμούν να πάνε σε ένα παιδότοπο και να τα αναλάβουν όλα οι υπεύθυνοι του χώρου, ενώ άλλοι θέλουν να τα κάνουν όλα μόνοι τους.

Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, πριν οργανώσεις ένα παιδικό πάρτι, έχε υπόψιν σου τα παρακάτω…
1. Σκέψου ποιους θα καλέσεις
Θα είναι ένα πάρτι αποκλειστικά για παιδιά ή θα έρθουν και ενήλικες; Αν τελικά καλέσεις και ενήλικες για ένα μεγάλο event, όπως είναι τα πρώτα γενέθλια ενός παιδιού, καλό θα ήταν να κλείσεις έναν μεγάλο χώρο για μεγαλύτερο διάστημα, για να μπορεί ο καθένας να έρθει όταν του το επιτρέπει καλύτερα το πρόγραμμά του. Για τα πάρτι που επικεντρώνονται αποκλειστικά στα παιδιά, πρέπει να έχεις υπόψιν σου τις ηλικίες τους. Αν είναι σε ηλικία που έχουν ακόμα συγκεκριμένες ώρες ύπνου, τότε ένα πρωινό πάρτι διάρκειας 1,5 ώρας είναι το ιδανικό. Αν όμως έχουν ξεπεράσει αυτήν την ηλικία, 2 ώρες μετά το μεσημεριανό είναι ό, τι πρέπει. Αν είναι ακόμα μεγαλύτερα, τότε ανάμεσα στις 16:00 και στις 19:00 είναι μια καλή ώρα για να περάσουν όλοι καλά. Σκέψου όμως, και το δικό σου παιδί και πότε είναι η καλύτερη ώρα γι’ αυτό, για να σιγουρευτείς ότι θα διασκεδάσει.

2. Σκέψου το φαγητό
Όταν σκέφτεσαι το φαγητό που θα σερβίρεις, τον μεγαλύτερο ρόλο παίζει η ώρα και το μέρος που θα γίνει το πάρτι. Η πίτσα είναι πάντα μια καλή επιλογή και φυσικά τα πιάτα με φρούτα και λαχανικά, θα σε κάνουν να αισθανθείς ότι τους προσφέρεις κάτι θρεπτικό πριν πέσουν με τα μούτρα στα γλυκά και στην τούρτα. Αν θες η τούρτα να είναι μέρος του πάρτι, τότε πάρε cup cakes μόνο με το γλάσο και βάλε τα ίδια τα παιδιά να τα διακοσμήσουν με πολύχρωμη τρούφα, κομματάκια σοκολάτας ή χρωματιστή ζάχαρη.

3. Έχε στον νου σου αν θα κάνει δωράκια στους καλεσμένους
Στα παιδιά όλων των ηλικιών αρέσει να παίρνουν δώρα, οπότε μια τσαντούλα με μικρά δωράκια για κάθε καλεσμένο είναι μια πολύ καλή ιδέα. Τα μικρότερα παιδιά είναι ευχαριστημένα με μερικές χρωματιστές κιμωλίες ή μπουκαλάκι με σαπουνόνερο για να κάνουν φούσκες. Αντί όμως να βάλεις τα δωράκια σου σε πλαστικές σακούλες, σκέψου πιο οικολογικά και βάλ’ τα σε κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά, όπως είναι ένα καλαθάκι. Για παιδιά άνω των 4 ετών καλό θα ήταν να έχεις και κάποιο γλυκό στο καλαθάκι τους.

4. Σκέψου καλά τον χώρο
Αυτό έχει να κάνει με το προσωπικό σου γούστο και στυλ. Αν δεν θες να κάνεις το πάρτι στο σπίτι σου, υπάρχουν πολλοί χώροι, που τα κάνουν όλα για εσένα. Θα χρειαστεί και πάλι κάποιος ενήλικος για να τα επιβλέπει αλλά και πάλι την πολύ δουλειά θα την έχει κάνει κάποιος άλλος.

5. Σκέψου αν θα έχεις διασκεδαστή
Ειδικά αν έχεις επιλέξει να κάνεις το πάρτι στο σπίτι σου, ένας διασκεδαστής είναι απαραίτητος και οι επιλογές είναι πολλές. Μπορείς να φωνάξεις κάποιος που θα κάνει ένα σόου για τα παιδιά, όπως ένας μάγος. Επίσης υπάρχουν ηθοποιοί που ντύνονται σαν τους αγαπημένους ήρωες παιδικών ταινιών, όπως είναι οι πριγκίπισσες της Disney και φυσικά οι παραδοσιακοί κλόουν που πάντα κάνουν τα παιδιά να γελούν. Με μια απλά αναζήτηση στο ίντερνετ θα βρεις αυτό που ταιριάζει στο παιδί σου και τους φίλους του.

6. Προετοίμασε το παιδί σου για το πάρτι του
Το να είσαι ο σταρ του πάρτι, μπορεί και να είναι δύσκολο. Ένα παιδί ενός ή δυο χρονών μπορεί να υπερενθουσιαστεί, ακόμα και στην ιδέα ενός πάρτι. Καλό θα ήταν λοιπόν, μια μέρα πριν το πάρτι να μιλήσεις με το παιδί σου και να του εξηγήσεις τι πρόκειται να συμβεί, καθώς άλλα παιδιά θα δουν το δωμάτιό του, θα παίξουν με τα παιχνίδια του κλπ. Αν έχει κάποιο ξεχωριστό παιχνίδι που δεν του αρέσει να το μοιράζεται, φρόντισε να το κρύψεις κάπου.

Γιατί πρέπει το παιδί σας να γίνει ανεξάρτητο; Οι λόγοι που κανείς δεν θα σας πει!

Το να γίνει το παιδί σας ανεξάρτητο θα πρέπει να είναι σίγουρα ένας μεγάλος προβληματισμός αν είστε ήδη γονείς ή αν επρόκειτο να αποκτήσετε παιδί. Γιατι; Οι λόγοι και οι τρόποι παρουσιάζονται αναλυτικά παρακάτω:

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ευχής έργον και βασική προτεραιότητα όλων των γονιών του κόσμου να μεγαλώσουν το παιδί τους με τέτοιο τρόπο που μεγαλώνοντας να γίνει ανεξάρτητο. Μπορεί να σας φαίνεται απίθανο, όμως γίνεται να τεθούν οι βάσεις από τώρα προκειμένου να φτάσει σε αυτό το σημείο λίγα χρόνια αργότερα!

Όσο το ενθαρρύνετε να προσπαθήσει να φέρει εις πέρας κάποια πράγματα μόνο του, ανακαλύπτει τον εαυτό του και τις δυνατότητές του. Μέσα από τα λάθη που θα κάνει ή τις αποτυχίες που θα προκύψουν στο πλαίσιο της προσπάθειας και βέβαια με τη δική σας βοήθεια, βλέπει τα όριά του και παίρνει μαθήματα που θα του φανούν χρήσιμα στη ζωή του. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή τα βρίσκει όλα έτοιμα, τα θεωρεί δεδομένα και επαναπαύεται.

Καθώς το μεγαλώνετε με την προοπτική να γίνει ανεξάρτητο και να ανοίξει τα φτερά του στη ζωή όσο και όπου πρέπει αναλογικά με την ηλικία και τις γενικότερες συνθήκες, αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει ανάγκη να στηρίζεται πάντα σε κάποιον τρίτο, κάτι που τονώνει την αυτοπεποίθησή του και του δίνει κίνητρο να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Από τη στιγμή που το ενθαρρύνετε να παίρνει πρωτοβουλίες σε κάποια απλά πράγματα, συνεπάγεται αυτόματα πως του δείχνετε εμπιστοσύνη και αυτό το εισπράττει. Με τόση εμπιστοσύνη που θα του δείξετε με την πάροδο των χρόνων και τόση θετική ανατροφοδότηση, θα αποκτήσει δυναμισμό και θετική ψυχολογία, ακόμα και μπροστά στα δύσκολα.

Ενα ανεξάρτητο παιδί είναι πολύ λιγότερο ανασφαλές στο κομμάτι της επιβεβαίωσης της αξίας του από τρίτους. Πασχίζει πάντα για το καλύτερο, ξέρει ότι η αποτυχία είναι και αυτή μέσα στο πρόγραμμα και σε καμία περίπτωση δεν συγχέεται με τις ικανότητές του, ούτε έχει μεγάλη ανάγκη να ακούσει καλό λόγο για να ανασυγκροτηθεί και να προχωρήσει. Αυτό το τελευταίο ισχύει περισσότερο όταν το παιδί έχει μεγαλώσει αρκετά. Ενα παιδί που παίρνει πρωτοβουλίες να κάνει κάτι χωρίς βοήθεια από τρίτους, ωθείται από εσωτερικά κίνητρα, σε

αντίθεση με ένα εξαρτημένο που κινητοποιείται μόνο με εξωτερικά κίνητρα που προέρχονται συνήθως από τους γονείς.

Επίσης, ένα εξαρτημένο παιδί περιμένει από τους άλλους να συνδράμουν στη δική του ευτυχία, αφού μόνο του δεν έχει μάθει να τη διεκδικεί. Πολύ μεγάλο το τίμημα, το οποίο θα το συνειδητοποιήσει πολύ αργότερα! Από τη στιγμή που ο προσανατολισμός σας είναι να μεγαλώσετε ένα ανεξάρτητο παιδί, ακόμα και η μεταξύ σας σχέση επηρεάζεται θετικά. Δεν υπάρχουν εντάσεις, δεν υπάρχει σχέση εξάρτησης και ο απογαλακτισμός γίνεται σταδιακά και ορθολογικά, όπως δηλαδή πρέπει να συμβαίνει. Η αγάπη μεταξύ γονιών και παιδιού μεγαλώνει και βαθαίνει καθώς και το παιδί με το πέρας των χρόνων συνειδητοποιεί πως οι γονείς που το ανέθρεψαν πιστεύουν και θα πιστεύουν στις ικανότητές του.