Γονείς προσοχή! Ο τρόπος για να παραμείνει το παιδί σας υγιές κάθε μέρα!

Με τι μπορείτε να το βοηθήσετε;

Γονείς προσοχή! Ο τρόπος για να παραμείνει το παιδί σας υγιές κάθε μέρα!

Γονείς δώστε μεγάλη προσοχή! Και όμως υπάρχει τρόπος για να παραμείνει το παιδί σας υγιές κάθε μέρα! Είναι πολύ πιο απλός από ότι περιμένατε!

Είναι δοκιμασμένο και από τους αστέρες του Hollywood!

Θέλετε να μάθετε στα παιδιά σας να διαβάζουν εξωσχολικά βιβλία; Δεν είναι ακατόρθωτο!

Ποιο είναι όμως αυτό το μυστικό; Μα φυσικά τα συμπληρώματα υγείας! Η διατροφή του μικρού σου θησαυρού σίγουρα παίζει πρωταρχικό ρόλο στην ανάπτυξή του. Αν θες λοιπόν να έχει μια έξτρα δόση ενέργειας και υγείας πρέπει να προσθέσεις και το κατάλληλο συμπλήρωµα που θα σου συστήσει ο γιατρός σου.

Γιατί; Γιατί με αυτόν τον τρόπο θα θωρακίσει το ανοσοποιητικό του σύστηµα, ενώ ακόµη θα συµβάλει και στην καλή πνευματική του υγεία!

Αναλυτικά μερικά που σας προτείνουμε.

συμπληρωματικά παιδιών

Συμπλήρωµα διατροφής, Epax Omega 3 Kids, Lanes, €13 (στα Φαρμακεία)

συμπληρωματικά παιδιών prodilac

Προβιοτικά για την καλή υγεία του πεπτικού, Prodilac Kids, Frezyderm, €14,27 (στα Φαρμακεία)

συμπληρωματικά παιδιών mollers

Ζελεδάκια-ψαράκια, Omega 3 λιπαρά οξέα, Möller’s, €16,90 (στα Φαρμακεία)

Πηγή: Miss Glitter magazine

Γονείς προσοχή! Με αυτά τα tips θα κάνετε το παιδί σας να νιώθει σημαντικό!

Γονείς προσοχή! Με αυτά τα tips θα κάνετε το παιδί σας να νιώθει σημαντικό! Μπορεί να έχετε συνηθίσει να είστε εσείς αυτοί που μιλάτε και τα παιδιά εκείνα που υπακούν τις εντολές σας, αλλά ίσως ήρθε η στιγμή για μια μικρή αλλαγή!

Αφήστε και τα παιδιά να εκφραστούν, ώστε να έχετε μια υγιεί σχέση μαζί τους!

Φυσικά και σας ενδιαφέρει να μεγαλώσετε σωστά το παιδί σας, φυσικά και θέλετε να ακολουθήσετε τους εγκεκριμένους τρόπους διαπαιδαγώγησης, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει πράξη, αν πρώτα δεν έχετε μάθει να ακούτε τι έχει να σας πει το ίδιο σας το παιδί. Ακούστε το προσεκτικά ή αλλιώς δώστε σημασία στα λόγια του. Οι σκέψεις και οι προβληματισμοί του θα πρέπει να σας αφορούν και φυσικά να είστε εκείνοι που θα του δίνετε πάντα λύσεις. Το Tv24 συγκέντρωσε για εσάς τους σημαντικότερους λόγους για να έχετε στο εξής τα αυτιά σας ορθάνοιχτα, όταν οι μικροί ήρωες της ζωής σας κάθονται δίπλα σας.

Μήπως το παιδί σας έχει «κλειστό» χαρακτήρα; Αυτές είναι οι 5 φράσεις για να το «ξεκλειδώσετε»!

Ο πρώτος λόγος είναι ακριβώς αυτό που γράψαμε στην εισαγωγή του θέματος. Ότι για να πάει καλά η ανατροφή, πρέπει να υπάρχει κλίμα σύμπνοιας με το παιδί και αυτό περνάει μέσα από τη μεταξύ σας ποιοτική επικοινωνία. Ακόμα και αν αυτή πρέπει να περιοριστεί σε μία ώρα την ημέρα. Και ποιοτική επικοινωνία σημαίνει -μεταξύ άλλων- να είσαστε διατεθειμένοι να ακούσετε το μικρό σας, όταν θέλει να σας πει κάτι σημαντικό. Μπορεί στο δικό σας μυαλό οι σκέψεις του να είναι αθώες και χωρίς καμία σημασία, όμως για εκείνο το να του δείξετε ενδιαφέρον είναι πρωτίστης σημασίας.

Κάνοντας αυτό, το παιδί νιώθει ότι οι ανάγκες και οι σκέψεις του πραγματικά σας αφορούν, με αποτέλεσμα να νιώθει σημαντικό. Ταυτόχρονα του δίνετε το κίνητρο να συνεχίσει να σας μιλάει. Και όσο σας μιλάει τόσο περισσότερο δένεται μαζί σας.

Μπορεί λόγω ηλικίας και εμπειρίας να ξέρετε πολύ περισσότερα από το παιδί, όμως ποιος σας είπε ότι αναπτύσσοντας μαζί του μια καλή επικοινωνία δεν θα μάθετε καινούρια πράγματα; Και κυρίως θα μάθετε τι πραγματικά σκέφτεται και νιώθει το μικρό σας, χωρίς να τρέφετε αυταπάτες.

Επιτρέποντας στο παιδί να εκφράζεται και να λαμβάνει θετική ανταπόκριση σε αυτό, μαθαίνει να το κάνει και με τρίτα πρόσωπα, για παράδειγμα στον σχολικό του χώρο, κάτι που θα αποδειχτεί ιδιαίτερα λυτρωτικό και απαραίτητο συστατικό για δόμηση ουσιωδών σχέσεων.

Επίσης, ενισχίσεται η αυτοεκτίμησή του, βλέποντας ότι αυτά που το απασχολούν δεν είναι σημαντικά μόνο για εκείνο αλλά και για άλλους. Και όταν αντιληφθεί πως αυτοί οι άλλοι είστε εσείς, οι γονείς του, το όλο θέμα πολλαπλασιάζεται μέσα στο μυαλό τους. Εσείς απλώς κάνετε το αυτονόητο, όμως τα οφέλη είναι πολύπλευρα για το παιδί!

Όταν το παιδί έχει μάθει να μοιράζεται με δικούς του ανθρώπους σκέψεις και προβληματισμούς, το πιο πιθανό είναι ότι θα δώσει το δικαίωμα σε τρίτα πρόσωπα, με τα οποία είναι κοντά, να κάνουν το ίδιο. Οχι από υποχρέωση, αλλά από πηγαίο ενδιαφέρον. Και ένας άνθρωπος που δεν διστάζει να δείξει το ενδιαφέρον του, δεν βγαίνει ποτέ χαμένος στη ζωή του!

ΠΗΓΗ: TV24