Γονείς προσοχή! 5+1 λύσεις για να τα βγάλετε πέρα με το πεισματάρικο παιδί σας!

Σας αφορά!

Γονείς προσοχή! 5+1 λύσεις για να τα βγάλετε πέρα με το πεισματάρικο παιδί σας!

Γονείς χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους! Σας έχουμε 5+1 λύσεις για να τα βγάλετε πέρα με το πεισματάρικο παιδί σας!

Δεν αποτελεί νέο αλλά ένα κοινό μυστικό. Τα παιδιά φημίζονται για το πείσμα τους, το οποίο όταν τα πιάνει, πρέπει να χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης. Για να μην προβείτε ξανά στο μέλλον σε ακραίες κινήσεις και συμπεριφορές που στην ουσία θα σας κάνουν μόνο τύψεις να αισθανθείτε, διαβάστε προσεκτικά την ενδεδειγμένη συμπεριφορά που πρέπει να υιοθετήσετε όταν το μικρό σας δεν θέλει ή δεν μπορεί να καταλάβει τι του λέτε:

Γονείς προσοχή! Ο τρόπος για να παραμείνει το παιδί σας υγιές κάθε μέρα!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

1)Το βασικό ζητούμενο είναι να δείξετε ανοχή και κατανόηση στα συναισθήματά του, όσο δύσκολο και αν είναι να ελέγξετε την ένταση που νιώθετε εκείνη τη στιγμή. Κατανοήστε τη δική του ανάγκη αρχικά και έπειτα πείτε του τι είναι σωστό και τι όχι. Για ακόμη μία φορά πρέπει να το ακούσετε προσεκτικά. Δίνοντάς του χώρο και χρόνο, σίγουρα θα μπει και εκείνο στη διαδικασία να σας ακούσει.

2)Να έχετε στο μυαλό σας ότι το παιδί δεν πεισμώνει για να τεστάρει τις αντοχές σας, απλώς του βγαίνει αυθόρμητα και είναι μέρος της αναπτυξιακής διαδικασίας. Ισως είναι ένας τρόπος να προσελκύσει το ενδιαφέρον σας, αλλά μέχρι εκεί. Αλλωστε μπορεί να μη σας το δείχνει, αλλά μέσα του γνωρίζει πως η συμπεριφορά του δεν είναι η σωστή ή η πλέον αποδεκτή.

3)Δώστε χρόνο στο παιδί να ηρεμήσει και να σκεφτεί λίγο πιο καθαρά. Το να απαιτείτε να αφήσει τα πείσματα και να φερθεί όπως πρέπει είναι άδικος κόπος, οποιονδήποτε τρόπο κι αν μηχανευτείτε. Ενδεχομένως μια ήρεμη συζήτηση στο σωστό timing να έδινε κάποια λύση για το μέλλον. Παρακαλέστε το απλώς να πάει στο δωμάτιό του, να ηρεμήσει και να σκεφτεί λίγο τη συμπεριφορά του. Το πιο πιθανό είναι δέκα λεπτά αργότερα να έχει αλλάξει πλήρως τη στάση και τη συμπεριφορά του απέναντι σε αυτό που του ζητάτε.

4)Μην παίρνετε προσωπικά τα πείσματά του και δείξτε ελεγχόμενη αδιαφορία, εκτός και αν η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι δεδομένο ότι, όσο νιώθει έτσι, θα πάει κόντρα σε οτιδήποτε του ζητήσετε. Τίποτα δεν είναι προσωπικό.

5)Προσπαθήστε να του αποσπάσετε την προσοχή και να του κινήσετε το ενδιαφέρον με κάτι άσχετο, για να ξεχαστεί και να πέσουν οι τόνοι. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα πετυχαίνει κάθε φορά αυτό το τρικ, όμως δεν είναι άσχημη ιδέα να το προσπαθείτε όποτε κρίνετε σκόπιμο. Ευτυχώς για όλους, τα παιδιά όσο μικρότερα είναι τόσο πιο εύκολα ξεχνούν αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Και άλλωστε ποιο παιδάκι θα συνέχιζε να κάνει μούτρα στη θέα ενός σοκολατένιου γλυκού ή στην υποψία ότι η μαμά και ο μπαμπάς ετοιμάζονται για βόλτα; Μάλλον κανένα.

6)Ναι μεν τα παιδιά φημίζονται για το πείσμα τους, όμως αν το δικό σας είναι υπέρ το δέον πεισματάρικο ή δείχνει τη συγκεκριμένη πτυχή του χαρακτήρα του πολύ συχνά, αναρωτηθείτε μήπως έχετε κάνει βασικά λάθη στην ανατροφή του και έχει πάρει λάθος μηνύματα. Προσπαθήστε να θυμηθείτε κάτω από ποιες συνθήκες εμφανίζει πείσμα και μέχρι πρότινος πώς αντιδρούσατε εσείς στη συμπεριφορά του. Αν το κακό έχει παραγίνει, συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

ΠΗΓΗ: TV24