"Να γνωρίσω τον νέο μου σύντροφο στον γιο μου;" Ο ειδικός του YouWeekly.gr απαντά!

Εσείς τι θα κάνατε;

"Να γνωρίσω τον νέο μου σύντροφο στον γιο μου;" Ο ειδικός του YouWeekly.gr απαντά σε όλες σας τις ερωτήσεις αναλυτικά!

Τι μας συμβουλεύει σε αυτήν την περίπτωση;

«Ο γιος μου λέει ότι του φέρονται άσχημα στο σχολείο. Τι μπορώ να κάνω;»! Ο ειδικός απαντά!

Το ερώτημα έχει ως εξής: "Είμαι 45 ετών, διαζευγμένη και έχω έναν γιο 10 ετών. Τα τελευταία τρία χρόνια διατηρώ σταθερή σχέση με έναν συνομήλικο συνάδελφό μου. Σκέφτομαι να το πω στον γιο μου, αλλά ανησυχώ πώς θα αντιδράσει. Δανάη"

Αγαπητή Δανάη,

Πολλοί άνθρωποι που χωρίζουν ξαναφτιάχνουν μετά από ένα διάστημα την προσωπική τους ζωή επιλέγοντας έναν καινούριο σύντροφο. Παρά το γεγονός ότι αυτή η επιλογή κάνει ένα διαζευγμένο άτομο να νιώθει καλύτερα, υπάρχουν παράλληλα οι αμφιβολίες και οι σκέψεις αν και πότε μπορεί να το πει στο παιδί του. «Να το πω στο παιδί μου;», «Μήπως είναι νωρίς να το μάθει;», «Μπορώ να ζήσω με τον σύντροφό μου;», «Πώς θα αντιδράσει το παιδί μου;», «Αν το τραυματίσω ψυχολογικά;» είναι μερικά από τα πιο συχνά ερωτήματα. Αντίστοιχα και για εσένα, κατανοώ τις ανησυχίες που εκφράζεις για το ζήτημα. Είναι σημαντικό να μιλήσεις στο παιδί σου για τον καινούριο σου σύντροφο, αν είναι σταθερός και δεν πρόκειται για μια περιστασιακή σχέση. Πράγματι, ένα παιδί δεν χρειάζεται να γνωρίζει τις περιστασιακές σχέσεις του γονιού. Επίσης, πριν μιλήσεις για τη νέα σου σχέση, είναι απαραίτητο να πιστεύεις ότι το παιδί έχει αποδεχτεί και διαχειριστεί το διαζύγιο που προηγήθηκε, ότι δηλαδή ο χωρισμός των γονιών έχει κάνει έναν κύκλο και τον έχει «πενθήσει». Σε διαφορετική περίπτωση, το παιδί μπορεί να νιώσει μπερδεμένο και να επικρατήσουν συναισθήματα που δύσκολα θα διαχειριστεί.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ TV24 ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΟ ΜΕ 1,50€

«Ο γιος μου ενδιαφέρεται μόνο για το διαδίκτυο... τι να κάνω;» - Ο ειδικός σου απαντά!

«Ο γιος μου ενδιαφέρεται μόνο για το διαδίκτυο... τι να κάνω;» - Ο ειδικός σου απαντά. Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση.

Προβληματίζομαι για τον γιο μου, που είναι 18 ετών. Δεν ενδιαφέρεται για τις καλοκαιρινές διακοπές, όλο ασχολείται με το facebook και τον υπολογιστή. Γιατί δεν είναι κοινωνικός;
Μηνάς

«Ο γιος μου λέει ότι του φέρονται άσχημα στο σχολείο. Τι μπορώ να κάνω;»! Ο ειδικός απαντά!

Αγαπητέ Μηνά,

Οπως και άλλοι γονείς που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, ανησυχείς για τον γιο σου και κάνεις διάφορες αρνητικές σκέψεις. Μπορεί να αναρωτιέσαι αν υπάρχει κάτι σοβαρό που του συμβαίνει, ότι μπορεί να έχει εθισμό ή κατάθλιψη και ασχολείται με αυτό για να νιώθει καλύτερα. Ή ότι δεν μπορεί να κάνει φίλους, ότι έχει κάποια ελαττώματα σαν χαρακτήρας και δεν μπορεί να γίνει κοινωνικός. Ομως το να καταστροφολογείς και να τον κατηγορείς δεν είναι η λύση. Αυτό που έχεις να δεις από τη δική σου μεριά ως γονιός είναι πώς εσύ έχεις επηρεάσει τον γιο σου και εμφανίζει αυτή τη συμπεριφορά. Αραγε, εσύ είσαι κοινωνικός; Του έχεις μάθει πώς να είναι εξωστρεφής; Πώς είναι η μεταξύ σας σχέση, η σχέση πατέρα και γιου; Τον έχεις βοηθήσει να αποκτήσει αυτοπεποίθηση; Τον αντιμετωπίζεις γενικότερα με εμπιστοσύνη και εκτίμηση, ή αμφισβητείς τις δυνατότητές του και τον κάνεις να νιώθει ανασφαλής; Είναι σημαντικό, δηλαδή, να σκεφτείς και τη δική σου πλευρά, να αναλογιστείς το δικό σου μερίδιο ευθύνης για το πώς έχει διαμορφωθεί ο χαρακτήρας του γιου σου. Αυτό που θα τον ωφελήσει είναι να μην τον επικρίνεις! Προσπάθησε να τον προσεγγίσεις με ενδιαφέρον και με διάθεση για επικοινωνία χωρίς κατηγόριες.

ΠΗΓΗ: TiVi ΣΙΡΙΑΛ