Γονείς προσοχή! Θέλετε το μωράκι σας να μείνει μακριά από αρρώστιες; Αυτό είναι το μυστικό που θα σας "σώσει"!

Το τρικ που θα λατρέψετε και εσείς και το παιδί σας!

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Γονείς προσοχή! Θέλετε το μωράκι σας να μείνει μακριά από αρρώστιες; Αυτό είναι το μυστικό που θα σας

Γονείς δώστε μεγάλη προσοχή αν θέλετε το μωράκι σας να μείνει μακριά από αρρώστιες! Εμείς σας βρήκαμε το μυστικό που θα σας "σώσει" και θα αγαπήσει το μικρό σας "αγγελουδάκι"!

Το έλαιο καρύδας είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά που είναι πολύ σημαντικά για το δέρμα μας, πόσο μάλλον για το μωράκι σας!

Το δέρμα ενός βρέφους είναι πολύ πιο ευαίσθητο και "λεπτό" από τους ενήλικες, και για αυτό επηρεάζεται περισσότερο στις κρύες και ξηρές χειμωνιάτικες μέρες. Για να αποφευχθεί το ξηρό δέρμα λοιπόν και να τα βοηθήσετε να μην αρρωστήσουν, το μασάζ καρύδας είναι η λύση.

Καταπραΰνει τα εξανθήματα της πάνας

Τα παιδιά που χρησιμοποιούν πάνες, συχνά υποφέρουν από εξανθήματα. Το έλαιο καρύδας αποτελεί μια ασφαλέστερη, φθηνότερη και αποτελεσματικότερη επιλογή για την προστασία του δέρματός τους, για αυτό μετά το μπάνιο κάντε του ελαφρύ μασάζ.

Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος

Όπως και με το κανονικό μασάζ, έτσι και εδώ ισχύει το ίδιο. Πιο συγκεκριμένα το έλαιο καρύδας είναι πλούσιο σε σίδηρο. Ως εκ τούτου, αυτό θεωρείται πολύ ευεργετικό για το μασάζ των παιδιών. Ο σίδηρος βελτιώνει την κυκλοφορία αίματος στο σώμα, ενώ του δίνει και βιταμίνες Κ, Ε και C, με την βιταμίνη Ε να αποτελεί βασικό στοιχείο για το σχηματισμό νέων ιστών. Καλό θα ήταν να κάνετε μασάζ στα μικρά σας τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Προστασία από λοιμώξεις

Το έλαιο καρύδας αυξάνει την ανοσία στα παιδιά, καθώς έχει αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην προστασία του δέρματος από εξωτερικές λοιμώξεις. Εάν είστε έγκυος και εντάξετε το συγκεκριμένο λάδι στην διατροφή σας, τότε το παιδί είναι επίσης υγιές.

Παρέχει προστασία από ακτίνες UV

Το λάδι καρύδας λειτουργεί επίσης ως αντηλιακό για παιδιά. Η αντιοξειδωτική ιδιότητα σε αυτό, αλλά και η βιταμίνη Ε, προστατεύει το δέρμα από βλάβες που προκαλούνται από χημικές ρίζες.

Εσείς γνωρίζετε πόσες ώρες πρέπει να κοιμάται ένα παιδί ώστε να αποφύγει και αυτό αλλά και εσείς προβλήματα;

Γονείς προσοχή! Ο τρόπος για να παραμείνει το παιδί σας υγιές κάθε μέρα!

Γονείς δώστε μεγάλη προσοχή! Και όμως υπάρχει τρόπος για να παραμείνει το παιδί σας υγιές κάθε μέρα! Είναι πολύ πιο απλός από ότι περιμένατε!

Είναι δοκιμασμένο και από τους αστέρες του Hollywood!

Θέλετε να μάθετε στα παιδιά σας να διαβάζουν εξωσχολικά βιβλία; Δεν είναι ακατόρθωτο!

Ποιο είναι όμως αυτό το μυστικό; Μα φυσικά τα συμπληρώματα υγείας! Η διατροφή του μικρού σου θησαυρού σίγουρα παίζει πρωταρχικό ρόλο στην ανάπτυξή του. Αν θες λοιπόν να έχει μια έξτρα δόση ενέργειας και υγείας πρέπει να προσθέσεις και το κατάλληλο συμπλήρωµα που θα σου συστήσει ο γιατρός σου.

Γιατί; Γιατί με αυτόν τον τρόπο θα θωρακίσει το ανοσοποιητικό του σύστηµα, ενώ ακόµη θα συµβάλει και στην καλή πνευματική του υγεία!

Αναλυτικά μερικά που σας προτείνουμε.

συμπληρωματικά παιδιών

Συμπλήρωµα διατροφής, Epax Omega 3 Kids, Lanes, €13 (στα Φαρμακεία)

συμπληρωματικά παιδιών prodilac

Προβιοτικά για την καλή υγεία του πεπτικού, Prodilac Kids, Frezyderm, €14,27 (στα Φαρμακεία)

συμπληρωματικά παιδιών mollers

Ζελεδάκια-ψαράκια, Omega 3 λιπαρά οξέα, Möller’s, €16,90 (στα Φαρμακεία)

Πηγή: Miss Glitter magazine