Γονείς προσοχή! Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την ίωση! Πως θα προστατέψετε τα παιδιά σας;

Σας αφορά!

Γονείς προσοχή! Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την ίωση! Πως θα προστατέψετε τα παιδιά σας;

Γονείς δώστε προσοχή καθώς ο καιρός είναι περίεργος και τα παιδιά σας κινδυνεύουν! Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την ίωση, αλλά και το πως να προστατέψετε τα μικρά σας!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στην Ελλάδα έχουν ήδη χάσει τις ζωές τους οκτώ άνθρωποι από επιπλοκές της εποχικής γρίπης. Την ίδια στιγμή, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) έχουν εισαχθεί 24 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης.

Η πλειονότητα των περιστατικών που νοσηλεύτηκαν στις ΜΕΘ αφορά στη γρίπη Α, η οποία καλύπτεται από το φετινό αντιγριπικό εμβόλιο. Στη συντριπτική τους πλειονότητα τα άτομα που νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα της γρίπης δεν είχαν εμβολιαστεί.


Οι οδηγίες των σχολείων για τη γρίπη -Τα ύποπτα συμπτώματα
Από την περασμένη Δευτέρα σχολικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα έχουν αρχίσει να δίνουν συγκεκριμένες οδηγίες για τη γρίπη προς τους γονείς. Οι ενημερώσεις προς τους γονείς αφορούν τη γρίπη Α, αλλά και τη γρίπη τύπου H1N1.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγίες για τη γρίπη έχουν δώσει σχολικές μονάδες από την Κηφισιά, το Γαλάτσι, τη Μεταμόρφωση και το Ιλιον. Στην επιστολή που διαβιβάστηκε προς τους γονείς μαθητών που φοιτούν στην Κηφισιά τονίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων της γρίπης τύπου H1N1.

«Εάν το παιδί σας εμφανίσει συμπτώματα όπως -αιφνίδια έναρξη υψηλού πυρετού, βήχα, πόνο στους μύες και στις αρθρώσεις, καταρροή, πονόλαιμος, πονοκέφαλος, ρίγη, αίσθημα κόπωσης, διάρροια και εμετοί- πρέπει να παραμείνει στο σπίτι για προληπτικούς λόγους και άμεση επικοινωνία με το γιατρό του. Μετά από οποιαδήποτε ίωση το παιδί θα πρέπει να παραμείνει απύρετο στο σπίτι για τουλάχιστον 3 ημέρες» τονίζεται στην ενημέρωση που δόθηκε από τις διοικήσεις σχολείων της Κηφισιάς.

Tο ενημερωτικό έγγραφο για τη γρίπη που χορήγησαν στους γονείς μαθητών από την Κηφισιά:

Γονείς ίωση

Τα μέτρα προστασίας απέναντι στη γρίπη
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα κύρια μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης είναι:

- Η τήρηση των μέτρων υγιεινής των χεριών και αναπνευστικής υγιεινής (πχ κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος). Επισημαίνεται η ανάγκη οικειοθελούς απομόνωσης και αποφυγής συγχρωτισμού για τα άτομα που έχουν συμπτώματα γρίπης για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.
- Η έγκαιρη χρήση των αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 2 ημέρες) κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση. Υπενθυμίζεται ότι η σωστή χρήση των αντι-ιικών στις κλινικές ομάδες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού (ακόμη και σε ήπια συμπτώματα από γρίπη) προστατεύει από τις επιπλοκές. Τα αντι-ιικά φάρμακα χορηγούνται με απλή ιατρική συνταγή.

Εσείς γνωρίζετε πόσες ώρες πρέπει να κοιμάται ένα παιδί ώστε να αποφύγει και αυτό αλλά και εσείς προβλήματα;


Πηγή: iefimerida.gr

Γονείς προσοχή! Θέλετε το μωράκι σας να μείνει μακριά από αρρώστιες; Αυτό είναι το μυστικό που θα σας "σώσει"!

Γονείς δώστε μεγάλη προσοχή αν θέλετε το μωράκι σας να μείνει μακριά από αρρώστιες! Εμείς σας βρήκαμε το μυστικό που θα σας "σώσει" και θα αγαπήσει το μικρό σας "αγγελουδάκι"!

Το έλαιο καρύδας είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά που είναι πολύ σημαντικά για το δέρμα μας, πόσο μάλλον για το μωράκι σας!

Το δέρμα ενός βρέφους είναι πολύ πιο ευαίσθητο και "λεπτό" από τους ενήλικες, και για αυτό επηρεάζεται περισσότερο στις κρύες και ξηρές χειμωνιάτικες μέρες. Για να αποφευχθεί το ξηρό δέρμα λοιπόν και να τα βοηθήσετε να μην αρρωστήσουν, το μασάζ καρύδας είναι η λύση.

Καταπραΰνει τα εξανθήματα της πάνας

Τα παιδιά που χρησιμοποιούν πάνες, συχνά υποφέρουν από εξανθήματα. Το έλαιο καρύδας αποτελεί μια ασφαλέστερη, φθηνότερη και αποτελεσματικότερη επιλογή για την προστασία του δέρματός τους, για αυτό μετά το μπάνιο κάντε του ελαφρύ μασάζ.

Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος

Όπως και με το κανονικό μασάζ, έτσι και εδώ ισχύει το ίδιο. Πιο συγκεκριμένα το έλαιο καρύδας είναι πλούσιο σε σίδηρο. Ως εκ τούτου, αυτό θεωρείται πολύ ευεργετικό για το μασάζ των παιδιών. Ο σίδηρος βελτιώνει την κυκλοφορία αίματος στο σώμα, ενώ του δίνει και βιταμίνες Κ, Ε και C, με την βιταμίνη Ε να αποτελεί βασικό στοιχείο για το σχηματισμό νέων ιστών. Καλό θα ήταν να κάνετε μασάζ στα μικρά σας τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Προστασία από λοιμώξεις

Το έλαιο καρύδας αυξάνει την ανοσία στα παιδιά, καθώς έχει αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην προστασία του δέρματος από εξωτερικές λοιμώξεις. Εάν είστε έγκυος και εντάξετε το συγκεκριμένο λάδι στην διατροφή σας, τότε το παιδί είναι επίσης υγιές.

Παρέχει προστασία από ακτίνες UV

Το λάδι καρύδας λειτουργεί επίσης ως αντηλιακό για παιδιά. Η αντιοξειδωτική ιδιότητα σε αυτό, αλλά και η βιταμίνη Ε, προστατεύει το δέρμα από βλάβες που προκαλούνται από χημικές ρίζες.

Εσείς γνωρίζετε πόσες ώρες πρέπει να κοιμάται ένα παιδί ώστε να αποφύγει και αυτό αλλά και εσείς προβλήματα;