Κορωνοϊός: Αυτό είναι το βίντεο που πρέπει να δείξετε στα παιδιά σας

Νέο βίντεο με οδηγίες από το υπ. Υγείας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Αυτό είναι το βίντεο που πρέπει να δείξετε στα παιδιά σας

Με τον κορωνοϊό να αποτελεί έναν από τους πιο επικίνδυνους ιούς και τα κρούσματα να αυξάνονται από λεπτό σε λεπτό, το υπ. Υγείας θέλησε να μοιραστεί ένα βίντεο που πρέπει να δείξετε στα παιδιά σας. Μας δείχνει αναλυτικά τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουμε για να προστατευτούμε από την πανδημία.

Στο βίντεο για τον κορωνοϊό, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Nickelodeon, τονίζεται ότι «με την υγεία μας δεν παίζουμε ποτέ», ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο συχνό και επιμελές πλύσιμο των χεριών.

Το υπουργείο Υγείας θέλει να εξηγήσει στα παιδιά πώς πρέπει να βήχουν και ότι σε περίπτωση που βγουν για βόλτα με τους δικούς τους θα πρέπει να πάνε σε χώρους όπου δεν υπάρχουν άλλα παιδιά ή πολύς κόσμος.

Επιπλέον, με το νέο βίντεο για τον κορωνοϊό στόχος είναι να δώσουν ένα τέλος στα "αστεία" και στο διάλειμμα από το σχολείο, τονίζοντας την σημαντικότητα του ζητήματος. Για αυτό μάλιστα, δίνουν οδηγίες στα παιδιά για τους παπούδες και τις γιαγάδες, για τη χρήση του αντισηπτικού, τον καθαρισμό του τάμπλετ ή άλλων συσκευών.

Το βίντεο που πρέπει να δείξετε στα παιδιά σας για να καταλάβουν την σημασία του κορωνοϊού

Το βίντεο του υπ. Υγείας για τα παιδιά φροντίζει μάλιστα, έτσι ώστε να δώσει μια σημαντική συμβουλή που δεν πρέπει να ξεχάσουν τα μικρά, αλλά και τα μεγάλα παιδιά, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «δεν ξεχνάμε τα βιβλία μας και τα μαθήματά μας».

Ενώ θέλοντας πάντα να τονίσει και το καλό, ώστε να μην τρομοκρατηθούν τα μικρά παιδιά, κλείνει με ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι «σύντομα θα είμαστε και πάλι στα θρανία». Δείτε αναλυτικά ολόκληρο το βίντεο παρακάτω.

Μένουμε Σπίτι

‪#μενουμε_σπιτι και με την #υγεία δεν παίζουμε ποτέ.‬ ‪Ένα μήνυμα για παιδιά & μεγάλους σε συνεργασία με το Nickelodeon

Posted by Υπουργείο Υγείας on Thursday, March 19, 2020

Επίσης γονείς δώστε προσοχή καθώς αποκαλύφθηκε σε ποιες ηλικίες «χτυπάει» περισσότερο ο κορωνοϊός τα παιδιά. Δείτε αναλυτικά, ώστε να μπορέσετε να προστατέψετε τόσο εκείνα, όσο και τους γύρω σας.