Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Βρήκα μια τέλεια ιδέα για να απασχολούμε τα παιδιά μας στο σπίτι!

Βρήκα μια τέλεια ιδέα για να απασχολούμε τα παιδιά μας στο σπίτι!
ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΙ 01.04.2020 12:08

Τα δεδομένα της ζωής μας έχουν αλλάξει (προσωρινά), μένουμε σπίτι οικογενειακώς σε καραντίνα και όλοι μαζί προσπαθούμε να δούμε τα θετικά της υπόθεσης. Κακά τα ψέματα σε κανέναν δεν αρέσει να μένει κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους για μεγάλο χρονικό διάστημα και ανάμεσα σε αυτούς που τους πειράζει πιο πολύ είναι τα παιδιά.

Και εδώ προκύπτει το μεγάλο ερώτημα για όλους τους γονείς: Πώς τα απασχολούμε δημιουργικά; Προσπαθούμε να τα ξεκολλήσουμε από τις κονσόλες βιντεοπαχνιδιών, το tablet και το laptop, διεκδικώντας την προσοχή τους με επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλία με περιπετειώδη πλοκή, συνταγές μαγειρικής, τακτοποίηση παιχνιδιών και μαραθώνιους ζωγραφικής... Και ξέρετε κάτι; Με χαρά μου είδα σήμερα πως έχουμε έναν ακόμη σύμμαχο!

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ που μπορεί όπως όλα τα μουσεία της χώρας να έχει αναστείλει τα προγραμματισμένα εκπαιδευτικά του προγράμματα, τις ξεναγήσεις και τις επισκέψεις, αλλά συνεχίζει τις digital δράσεις του!

Προτείνω λοιπόν σε όλες τις μαμάδες και τους μπαμπάδες, αφού πλοηγηθούν στο site αλλά και στο @otegroupmuseum στο instagram, να τσεκάρουν τις δράσεις, προτάσεις και βόλτες που όλοι μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά από το σπίτι και να ανακαλύψουμε νέες μορφές επικοινωνίας.

Μπορούμε να επιλέξουμε Εκπαιδευτικά Προγράμματα & Δράσεις για όλη την οικογένεια, για παιδιά από 4 έως 12 ετών αλλά και για ενήλικες, βασισμένα στα εκθέματα και τις συλλογές του Μουσείου. Το περιεχόμενο ανανεώνεται συνεχώς κι έτσι «μένοντας σπίτι», μπορούμε να φτιάξουμε ένα 3D τηλέφωνο από ανακυκλώσιμα υλικά, ή να τυπώσουμε και να ζωγραφίσουμε εκθέματα του Μουσείου, μαθαίνοντας και την ιστορία τους.

Τέλος υπάρχει και η ιδέα να φτιάξουμε ένα «memory game» με κάρτες, να δημιουργήσουμε ένα χειροποίητο επιτραπέζιο, να φτιάξουμε τα δικά μας comics και όλα αυτά εύκολα και γρήγορα, με αναλυτικές οδηγίες βήμα-βήμα αλλά και μικρά videos. #StayConnected και δείτε τα προγράμματα εδώ

Και παρόλο που δεν μπορούμε να πάμε στο Μουσείο, έρχεται αυτό σε εμάς,. Πως; Μπορούμε να δούμε digital επιλεγμένα σημεία της Έκθεσης, κάνοντας ένα απλό κλικ στις ψηφιακές εφαρμογές επαυξημένης (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR) της έκθεσης. Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, τον Μόρς και την εφεύρεσή του, κάνουμε βόλτα στο καλωδιακό πλοίο «Θαλής ο Μιλήσιος», ανακαλύπτουμε τα αναλογικά τηλεφωνικά κέντρα και τον πρώτο τηλεφωνικό θάλαμο δεκαετίας ’30.

#StayConnected Γεια σας είμαι ο Μορς

Τέλος αφηνόμαστε να ακούσουμε όσα έχει να μας διηγηθεί το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών, φέρνουμε στη μνήμη μας και ανακαλύπτουμε σημαντικές στιγμές ή άγνωστες πτυχές της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Τι έχει να μας διδάξει ο Κόμης Μοντεκρίστο για τις τηλεπικοινωνίες; Με ποιο τρόπο η εφεύρεση της τηλεγραφίας τον βοήθησε να εκδικηθεί τους ανθρώπους που τον φυλάκισαν; Το κλασικό βιβλίο της παγκόσμιας λογοτεχνίας του Αλέξανδρου Δουμά περιλαμβάνει στην πλοκή του τον τηλέγραφο. Όχι όμως τον ηλεκτρονικό τηλέγραφο του Μορς, αλλά τον οπτικό τηλέγραφο του Chappe. «Είχα δει κάποιες φορές να υψώνονται στην άκρη του δρόμου αυτά τα μαύρα πτυσσόμενα χέρια που μοιάζουν με τα πόδια ενός τεράστιου σκαθαριού»

#StayCurious. Κάνοντας κλικ εδώ γνωρίζουμε πολλές άγνωστες πτυχές της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών!

Share