Δεν έχουν μόνο τα παιδιά μας την ανάγκη να μας αγκαλιάζουν. Το ίδιο ισχύει και για εμάς τους γονείς.

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δεν έχουν μόνο τα παιδιά μας την ανάγκη να μας αγκαλιάζουν. Το ίδιο ισχύει και για εμάς τους γονείς.

Για πολλά χρόνια η ανάγκη των μωρών και των νηπίων για αγκαλιά ήταν παρεξηγημένη. Υπήρχε η άποψη ότι αν αγκαλιάζουμε συχνά τα μικρά μας, αυτά θα κακομάθουν και δεν θα γίνουν ανεξάρτητοι και αυτάρκεις ενήλικες. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια μια πληθώρα ερευνών αποδεικνύει την αξία που έχουν οι αγκαλιές για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών μας και ολοένα και περισσότεροι νέοι γονείς αγκαλιάζουμε αυτή την άποψη.

Αγκαλιαστείτε γιατί χανόμαστε!

Ποια είναι τα βασικά οφέλη της αγκαλιάς;

  • Μας κάνει πιο χαρούμενους, αφού ενεργοποιεί διαφορετικές βιοχημικές αντιδράσεις στον εγκέφαλό μας όπως και αυξάνει ορμόνες όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη που έχουν αποδειχτεί ότι λειτουργούν σαν φυσικά αντικαταθλιπτικά και κάνουν τα παιδιά αλλά και τους ενήλικους ήρεμους και χαρούμενους.
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Εφόσον η αγκαλιά μας προκαλεί αυτή την έκρηξη θετικών αντιδράσεων, αυτόματα σημαίνει ότι μας κάνει να νιώθουμε και ασφαλείς. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά μας, επομένως με κάθε αγκαλιά θωρακίζουμε την υγεία τους.
  • Μετριάζει τον πόνο. Η παραγωγή ενδορφινών που παράγεται με κάθε αγκαλιά βοηθάνε στο να περάσει πιο γρήγορα ο πόνος. Άλλος ένας λόγος για να αγκαλιάζουμε τα παιδιά μας όταν κλαίνε - αν βασανίζονται από κολικούς;
  • Δενόμαστε με τα μωρά μας, με αποτέλεσμα να γίνονται πιο ισορροπημένοι ενήλικες. Μέσω μιας αγκαλιάς μαθαίνουμε με πράξεις στα μικρά μας ότι είναι υγιές να δείχνουμε τρυφερότητα και αγάπη και γενικά να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Ταυτόχρονα, ενισχύουμε τους μεταξύ μας δεσμούς και κάνουμε τη σχέση μας πιο ισχυρή.
    Όμως, επειδή δεν γίνεται να έχουμε τα παιδιά μας 24/7 αγκαλιά (έχουν και οι γονείς δικαιώματα), ποια είναι η λύση που θα μπορούσαμε να βρούμε;

Τα χνουδωτά Baby Clementoni είναι φτιαγμένα για αγκαλιές!

Σε ιδανικό μέγεθος, με μαλακή υφή και χαρούμενα χρώματα, τα χνουδωτά Baby Clementoni, της AS Company, θα γίνουν ένα με τα μικρά μας. Ταυτόχρονα, μαθαίνουν στα μικρά μας τα πρώτα γράμματα και τους αριθμούς, ενισχύοντας έτσι τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Ας φροντίσουμε λοιπόν τα μικρά μας να βρίσκονται σε μια μόνιμη αγκαλιά, είτε δική μας είτε του αγαπημένου τους Baby Clementoni!

Δείτε παιχνίδια για πολλές αγκαλιές εδώ:

Τζενάκι το Μονοκεράκι

Τζενάκι το Μονοκεράκι

Πίπης το Αρκουδάκι

Πίπης το Αρκουδάκι

Λέλος το Λαγουδάκι

λαγουδάκι