Δεν είναι πια ερωτευμένος... Όσα δεν τολμά να σου πει αλλά δείχνουν ότι \"του τελείωσε\"

Δεν είναι πια ερωτευμένος... Όσα δεν τολμά να σου πει αλλά δείχνουν ότι \
«Έχω αισθήματα για σένα, αλλά δεν είμαι άλλο ερωτευμένος μαζί σου». Η φράση του σε χτύπησε σαν καμτσίκι στο μαλακό σου υπογάστριο. Και μολονότι η πρώτη σου παρόρμηση ήταν να ανοίξεις το στόμα σου και να αρχίσεις τα ουρλιαχτά, διπλωμένη στα δύο, έπνιξες τα πάντα μέσα σου, τον κοίταξες με βλέμμα δολοφονικό ολόκληρων στρατιωτικών μεραρχιών και σκέφτηκες: πώς είναι δυνατόν; Είστε μαζί τόσο καιρό, μοιάζουν όλα να πηγαίνουν τέλεια, περνάμε πολύ καλά, και έρχεται από το πουθενά (και αυτό είναι που σε πληγώνει πιο πολύ) να σου πει αυτό το πράγμα; Είναι δυνατόν;

Η στα μάτια σου τουλάχιστον εξωγήινη αυτή συμπεριφορά αποτελεί και το βασικό πρόβλημα, το οποίο αδυνατείς να κατανοήσεις. Γιατί η απόφαση αυτή του αγοριού σου και οι λέξεις που εκστόμισε να σου μοιάζουν ακατανόητες και πάντως άκαιρες, αλλά μόνο τέτοιες δεν είναι. Και κρύβουν πίσω τους πολύ περισσότερα από αυτά, τα οποία θέλουν πραγματικά να πουν. Στα χέρια σου πλέον βρίσκεται το δύσκολο έργο της αποκρυπτογράφησης και αποκωδικοποίησης, με τον τρόπο, ο οποίος θα καταστεί όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνος για σένα. Και θα χρειαστείς ένα μάλλον εξειδικευμένο και καλά ενημερωμένο λεξικό για να τα βγάλεις πέρα, καθώς οι εκδοχές είναι ποικίλες και πρέπει να βρεις αυτή, που ταιριάζει στη δική σου περίπτωση, σε ένα μεταφραστικό κυνήγι, που κάθε άλλο παρά ευχάριστο μπορεί να καταστεί:

-Δεν περνάω καλά μέσα σε αυτή τη σχέση πια, και θέλω να τελειώσει, αλλά δεν μπορώ να στο πω.
-Κατάλαβα ότι δεν ταιριάζουμε, και αδυνατώ να το προχωρήσω.
-Βλέπω ότι αρχίζουμε να έχουμε μικρά θεματάκια, και δεν μου αρέσει καθόλου η κατεύθυνση προς την οποία κινούμαστε με γοργούς ρυθμούς.
-Ναι, είσαι ένα πολύ καλό κορίτσι, αλλά όχι αυτό το κάτι που θα με κάνει να πέσω στα πατώματα και να το ερωτευτώ τρελά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
-Έχω βρει κάποια, και την έχω ήδη ερωτευτεί/αρχίσει να την ερωτεύομαι (διάλεξε τη χειρότερη δυνατή εκδοχή…)
-Τρόμαξα από τη δέσμευση, την οποία έχεις στο μυαλό σου, και μου πέρασε κάθε ερωτικό στοιχείο, θέλοντας να ξεφύγω από το δόκανο που πάει να με πιάσει και να με δέσει χειροπόδαρα.
-Αρχίζω να αισθάνομαι άβολα και πάντως όχι εντάξει με την όλη φάση «σχέση μας», και πιστεύω ότι εσύ ευθύνεσαι για αυτό.
-Θέλω να το πάμε πιο αργά, για να συνειδητοποιήσω κι εγώ ο ίδιος τι στο καλό πια νιώθω για σένα.

Ήταν κάτι ευκαιριακό, μου πέρασε η αρχική κάψα, τώρα δεν έχω και πολλά μέσα μου.
Θέλω να χωρίσουμε.

er

Σημειωτέον, βέβαια, ότι τα παραπάνω μπορεί να αλληλοδιαπλέκονται, καθώς το ένα δεν αναιρεί το άλλο, το αντίθετο μάλιστα. Γεγονός που κάνει το κουβάρι εξαιρετικά περίπλοκο, και πάντως σε βάση σε μία οδυνηρή διαδικασία να μπλέξεις σε μία ρωσική ρουλέτα, όπου το παιχνίδι είναι εξ αρχής στημένο εις βάρος σου. Όλες οι θαλάμες του όπλου είναι οπλισμένες, και δεν έχεις ελπίδα να διαλέξεις μία κενή και να γλιτώσεις. Με πιο ταχείας δολοφονικής δράσης αυτή της τελευταίας υποπερίπτωσης, όπου τα πράγματα είναι δολοφονικά ξεκάθαρα. Όχι ότι οι παραπάνω δεν την υπονοούν είτε έμμεσα, είτε άμεσα (πιο άμεσα δεν γίνεται…)

Σαφώς και το αγόρι σου έχει ευθύνη. Σαφώς και φέρεται σαν μπούλης, που δεν έχει το θάρρος να πει τα πράγματα με το όνομα τους στη μία περίπτωση, ή να φερθεί τόσο ανεύθυνα και όντως να του πέρασε σε χρόνο παγκοσμίου ρεκόρ, αφού σε είχε ρίξει στη λούμπα και σε είχε κάνει τρελή και παλαβή για αυτόν. Το οποίο, αν είχε συμβεί, ενδεικνύει και το μέγεθος του ζητήματος από τη δική σου πλευρά. Και δεν είναι μικρό…

Το να σου πω να κάνεις την καρδιά σου πέτρα και να τον ξαποστείλεις από εκεί που ήρθε σαφώς και είναι easier said than done. Τέτοια πράγματα δεν γίνονται μηχανικά, και η ίδια δεν πληροίς την παραμικρή προϋπόθεση ρομποτικής, για να μπορέσεις να ανταποκριθείς στο εν λόγω mode. Από την άλλη, όμως, και το να παραμένεις σε μία σχέση, η οποία δεν πρόκειται να λειτουργήσει, πράγμα που σου έχει καταστεί σαφές με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, εθελοτυφλώντας ότι ζεις τον έρωτα της ζωής σου και ότι η δική σου αγάπη φτάνει και για τους δυο, συνιστά βαυκαλισμό και ονειροπόληση χειρότερη και από τον πλέον τρομακτικό εφιάλτη. Και αυτό γιατί σε αφήνει και κενή αισθήματος, αφού δεν έχεις τίποτα να λάβεις, και η ίδια έχεις στραγγίξει προσφέροντας, αλλά και κενή ουσίας και περιεχομένου.

Επαληθεύεται έτσι το γνωμικό που θέλει τις σημαντικότερες αποφάσεις της ζωής μας, να είναι και οι πλέον δύσκολες, πρακτικά και συναισθηματικά. Και που πρέπει να σε οδηγήσει στο να ανοίξεις την μεγαλόπρεπη πόρτα εξόδου, θάβοντας το σφυρί του πολέμου που πρόκειται να ανοίξει μεταξύ σας σε διαφορετική περίπτωση, και να τον αφήσεις να φύγει. Όσα συναισθήματα κι αν τρέφεις για τον ίδιο, η κατηγορηματική του απόφανση, δεν επιτρέπεται να σου αφήσει κανένα άλλο περιθώριο. Και επειδή οφείλεις να διαφυλάξεις τόσο την πνευματική σου υγεία, όσο και τα ελάχιστα ίχνη αξιοπρέπειας που σου έχουν απομείνει, καλά θα κάνεις να σφίξεις τα δόντια, και να αντιμετωπίσεις την ωμή πραγματικότητα ως έχει. Μπορεί η θέαση να είναι σαν το κεφάλι της Μέδουσας και να τυφλωθείς προσωρινά από το θλιβερό θέαμα, αλλά μακροπρόθεσμα θα αποδειχτεί ότι έχεις κάνει τη σωστή κίνηση. Σώζοντας τον εαυτό σου και ότι έχει απομείνει από τη σχέση σας από την κακή φθορά, και τα αρνητικά συναισθήματα, και διασφαλίζοντας ότι μόλις άνοιξες ένα νέο δρόμο στη ζωή σου, κλείνοντας με ένα δυναμικό χτύπημα την πόρτα του παρελθόντος. Έχοντας αρχίσει να στρώνεις και την άσφαλτο για να διαβεί ο επόμενος τυχερός το δρόμο σου. Κάτι μου λέει, συντομότερα από ότι το περιμένεις…

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Ο χωρισμός δεν είναι λύση! 7 τρόποι να σε ερωτευτεί από την αρχή

Πες μου πώς κοιμάται να σου πω αν σε θέλει! Όσα δείχνει ο ύπνος για το χαρακτήρα του

Τα φτιάξατε στο νησί… Πόσο θα αντέξει ο καλοκαιρινός σου έρωτας;

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Επιτέλους! Αυτή είναι όλη η αλήθεια για τη ζωή του Μάκη Παντζόπουλου πριν γνωρίσει την Ελένη Μενεγάκη (Βίντεο)

Απομυθοποίηση τώρα: Η Μαρία Ηλιάκη πιο απεριποίητη από ποτέ δείχνει πως είναι το πρόσωπό της μετά τον χωρισμό της

Νεκρή η Αντζελίνα Τζολί; Το βίντεο του θανάτου της που έχει σοκάρει το διαδίκτυο!