Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις, όταν φλερτάρεις στο Facebook!

Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις, όταν φλερτάρεις στο Facebook!

Εντάξει, κοντεύουν να το αποδεχθούν και οι κοινωνικές επιστήμες, ότι το να φλερτάρεις και να κάνεις (και σοβαρές) σχέσεις μέσω Facebook είναι ένα νέο δεδομένο που το αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία, αλλά και ένα… κράτημα.

Και επειδή, σίγουρα είναι πολύ όμορφο και… challenging το να κάνεις chatting με εκείνον τον κούκλο που σου έκανε αίτημα φιλίας – και ναι, δεν λέει ψέματα, είναι ακριβώς, όπως δείχνει στις φωτογραφίες – όμως, πάνω στην ανταλλαγή μηνυμάτων και λάθη γίνονται, δες ποια είναι τα πιο συνηθισμένα. Διαβάστε παρακάτω...

1. Πάνω στον ενθουσιασμό του chatting, «φουσκώνεις» τα ενδιαφέροντα σου. Κάνεις scuba diving εσύ; Όχι. Τότε γιατί το λες; Αν ο τύπος είναι αστέρι της υποβρύχιας αρχαιολογίας και σου σκάσει με τις μπουκάλες του οξυγόνου και τις μάσκες θαλάσσης, τι θα κάνεις; Όχι, πες!

2. Εκμυστηρεύεσαι πτυχές της ζωής σου, που δεν θα τολμούσες να το κάνεις από κοντά. Πρόσεξε τις γραπτές εξομολογήσεις, γιατί, όπως θα θυμάσαι από το σχολείο, «τα γραπτά μένουν». Κι επειδή, δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων, φρόντισε να μην αποκαλύψεις και δη γραπτώς ότι πριν από 5 χρόνια, εσύ ήσουν που πέταξες μολότοφ σ’ εκείνη τη διαδήλωση (λέμε τώρα).

3. Γίνεσαι πιεστική και τον τσεκάρεις μέσω Facebook, κάθε τρεις και λίγο. Μπαίνεις στο Messenger από το κινητό σου, για να δεις πριν από πόση ώρα ήταν ενεργός, ενώ δεν έχει απαντήσει ακόμη στο μήνυμα σου. Μην το κάνεις. Είναι συμπεριφορά που θα δημιουργούσε άγχος και σε εσένα. Και τώρα σταμάτα να τσεκάρεις το κινητό σου.

4. Στέλνεις φωτογραφίες που είναι κάτι περισσότερο αποκαλυπτικές. Μην το κάνεις. Ειδικά, αν φαίνεται το πρόσωπο σου. Ναι, είναι sexy το να ανταλλάσσεις μηνύματα… προχωρημένου περιεχομένου, αλλά μπορεί να εκτεθείς και δεν το θέλουμε αυτό, το θέλουμε;

5. Τσεκάρεις τα like και τους διαλόγους του, ενώ μιλάς μαζί του και μετά του κάνεις σκηνή. Το ξέρεις ότι είναι λάθος. Γιατί, ναι, έκανε like στη φωτογραφία μίας ξανθιάς κούκλας, αλλά μία κρυάδα θα την περάσεις, όταν μάθεις ότι αυτή η κούκλα ήταν η αδελφή του..!