6 απλοί τρόποι να βελτιώσεις τη σχέση σου, ξεκινώντας κιόλας από σήμερα!

6 απλοί τρόποι να βελτιώσεις τη σχέση σου, ξεκινώντας κιόλας από σήμερα!

Μία σχέση είναι δύσκολο να πετύχει και να μπορέσει να διατηρηθεί στις μέρες μας. Όλα είναι ρευστά. Οι στενοχώριες κι οι υποχρεώσεις πολλές, οι πειρασμοί επίσης πολλοί κι η ασυνενοησία μεταξύ των ανθρώπων βαράει κόκκινο. Από αυτήν την άποψη, κάθε σχέση είναι κι ένα στοίχημα, τόσο προσωπικό όσο και γενικότερο, βλέποντας κατά πόσο μπορεί η δική σου σχέση να διατηρηθεί σε αντίθεση με όλες τις άλλες που καταρρέουν γύρω σου.

Η αλήθεια είναι ότι από την στιγμή που κάποιο από τα δύο πρόσωπα σταματήσει να προσπαθεί, κάπου εκεί χτυπάει το καμπανάκι πως το τέλος δεν αργεί. Πρέπει διαρκώς να καταβάλλεις προσπάθεια για να καλυτερεύει η σχέση σου και να νιώθεις όλο και πιο ευτυχισμένος/η σ' αυτή. Δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις επιτηδευμένα και να δίνεις την εντύπωση πως ζορίζεσαι να προσπαθήσεις. Μπορείς κάλλιστα να κάνεις αυτή τη διάθεση για αλλαγή και ανανέωση κομμάτι του εαυτού σου, ακολουθώντας τους παρακάτω εύκολους τρόπους. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη:"Είμαι πολύ ερωτευμένη με το σύντροφο μου όμως έχει μικρό πέος"- H αληθινή εξομολόγηση αναγνώστριας

Ξεκίνα από σήμερα κιόλας!

1. Μην ξεχνάς να του/της λες πως νιώθεις για εκείνον/η

Όσο κι αν δεν το παραδεχόμαστε, σε όλους μας αρέσουν τα κομπλιμέντα ή τέλος πάντων θέλουμε πολύ να ακούμε πως νιώθει για εμάς ο σύντροφός μας. Είναι κάτι που μας ανεβάζει ψυχολογικά, μας χαροποιεί και μας δίνει δύναμη να διατηρήσουμε ζωντανή τη σχέση μας. Μην ξεχνάς να υπενθυμίζεις στο/στη σύντροφό σου, πόσο σημαντικός/ή είναι για εσένα και πόσο έχει αλλάξει τη ζωή σου από τότε που μπήκε σ' αυτή.

2. Να τον/την αγκαλιάζεις συχνότερα

Είναι μία από εκείνες τις μικρές χειρονομίες που αναζωογονούν σε μεγάλο βαθμό μια σχέση. Καλά τα φιλιά, τα γλυκόλογα και το σεξ, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αξία της αγκαλιάς. Είναι ο καλύτερος τρόπος να εκφράσεις την αγάπη σου προς το πρόσωπο που λατρεύεις. Μία αγκαλιά μπορεί να απομακρύνει οποιαδήποτε στενάχωρη κι άβολη στιγμή στο λεπτό.

3. Να τον/την ρωτάς καθημερινά πώς ήταν η μέρα του/της

Πολλές φορές παρασυρόμαστε τόσο από την ρουτίνα κι όλα τα άσχημα της καθημερινότητας, που ξεχνάμε να ρωτήσουμε ακόμη και τα πιο βασικά και ουσιαστικά. Και πίστεψέ με, το να ενδιαφερθείς για το πώς ήταν η μέρα του/της συντρόφου σου, είναι απίστευτα σημαντικό. Στείλε του/της ένα μήνυμα ή πάρε τον/την τηλέφωνο κι αφιέρωσε μερικά λεπτά να δεις πώς πήγε σήμερα, αν πιέστηκε, αν κουράστηκε, αν έχει άγχος για κάτι.

4. Βέβαια, μην ξεχνάς να ρωτάς και πώς είναι οι δικοί του/της άνθρωποι

Δεν έχουν να κάνουν τα πάντα με εσάς τους δύο κι από εκεί και πέρα το χάος. Σημαντικό κομμάτι της ζωής του/της είναι εξίσου η οικογένεια κι οι φίλοι/φίλες του/της. Με το να ενδιαφερθείς ρωτώντας για τα νέα τους, δείχνεις πως οι δικοί του/της άνθρωποι έχουν τόση σημασία για εσένα, όσο ο ίδιος/η ίδια. Θα το εκτιμήσει απεριόριστα λοιπόν.

5. Απόλαυσε ακόμη και το να κάθεστε μαζί δίχως να κάνετε τίποτα

Αυτές οι στιγμές είναι μακράν οι καλύτερες. Πέρα από τις υπέροχες βόλτες σας στην πόλη, τα γεύματα σε εστιατόρια και τα ποτάκια, το καλύτερο από όλα είναι απλά να σαπίζετε οι δυο σας στο σπίτι, αγκαλιασμένοι, κοιτάζοντας το ταβάνι. Είναι κι αυτές οι στιγμές απαραίτητες για μία σχέση, ίσως περισσότερο από όλες τις άλλες. Έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε και να χορτάσετε ο ένας τον άλλο.

Δείτε ακόμη:Κορίτσια δώστε βάση: Αυτά είναι τα λάθη που κάνετε στο πρώτο ραντεβού!

6. Μάθε πότε να λες συγγνώμη και να την εννοείς πραγματικά

Δε θέλω να σε τρομάξω, αλλά ο εγωισμός σου είναι λιγότερο σημαντικός από τον άνθρωπό σου. Μερικές «μάχες» καλό είναι να τις παρατάς πριν να είναι αργά. Ναι, ο εγωισμός σου θα θιχτεί, αλλά αν θες πραγματικά να κρατήσεις ζωντανή τη σχέση σου, δεν θα έπρεπε να σε νοιάζει αυτό. Δεν έχεις πάντα δίκιο κι οφείλεις να παραδέχεσαι πότε σφάλλεις και να ζητάς ειλικρινή συγγνώμη από το/τη σύντροφό σου.

Πηγή: neopolis.gr