Τρόποι για να πεις όχι στο σ*ξ χωρίς να γίνεις κλισέ και να τον πληγώσεις!

Τέρμα τα "έχω πονοκέφαλο"

Τρόποι για να πεις όχι στο σ*ξ χωρίς να γίνεις κλισέ και να τον πληγώσεις!

Πάρα πολύ συχνά κάνουμε πλάκα σχετικά με τις δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να αποφύγουν να κάνουν σεξ με το σύντροφο τους. «Έχω πονοκέφαλο», «ξυπνάω πολύ πρωί», «θα μας ακούσουν τα παιδιά, οι γείτονες, οι φιλοξενούμενοι…», «περιμένω περίοδο», «έχω περίοδο» και ό,τι άλλο μπορεί να σκαρφιστεί το μυαλό του ανθρώπου! Ποιου ανθρώπου δηλαδή; Το δικό μας!

Και ενώ και εμείς οι ίδιες γελάμε με όλες αυτές τις γελοίες δικαιολογίες, έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή μας που λέμε κάτι παρόμοιο. Γιατί; Γιατί δεν λέμε απλώς την αλήθεια, δηλαδή ένα απλό «όχι, δεν έχω όρεξη»; Διαβάστε παρακάτω...

Η απάντηση είναι απλή και την ξέρουμε όλες μας. Από φόβο. Από φόβο μην φανούμε απότομες ή αγενείς και πληγώσουμε ή προσβάλλουμε το σύντροφο μας. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα λεπτό ζήτημα που σύμφωνα με τους ειδικούς συμβούλους σχέσεων, απασχολεί και αγχώνει πάρα πολύ τις γυναίκες. Αν δεν θες να συνεχίσεις να είσαι μία από αυτές, υπάρχουν μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές τους που μπορείς ν’ ακολουθήσεις!

Δείτε ακόμη: 5 σημάδια ότι "χωρίσατε"... αλλά δεν χωρίσατε

Συγκεκριμένα, η πολύ έμπειρη σύμβουλος σχέσεων, Andrea Syrtash, επισημαίνει ότι « το σεξ είναι σαν οτιδήποτε άλλο μέσα σε μια σχέση και πρέπει να διαπραγματεύεται και να επικοινωνείται ανάμεσα στους δυο συντρόφους χωρίς κανένα επιπλέον βάρος». Δεν έχει σημασία δηλαδή ότι δεν έχεις όρεξη να κάνεις σεξ μαζί του εκείνη την ώρα, αλλά το να του είναι σαφές ότι δεν πρόκειται για κάποιου είδους τιμωρία εις βάρος του που στόχο έχει να τον πληγώσει και να τον απορρίψει. Μπορεί θεωρητικά να μοιάζει πολύ απλό, αλλά(!) όλες οι σχετικές μελέτες δείχνουν ότι σε όλες τις μακροχρόνιες σχέσεις το σεξ χρησιμοποιείται πολύ συχνά από γυναίκες και άντρες ως επιβράβευση ή «τιμωρία» σε σχέση με κάτι σωστό ή λάθος που έχει κάνει ο σύντροφος τους ή ακόμα και ως μέσο πίεσης και πειθούς για να κάνει ή να σταματήσει να κάνει κάτι.

Από την άλλη, η sex therapist Dr. Logan Levkoff υπογραμμίζει ότι ένα λάθος που γίνεται από τα ζευγάρια είναι ότι στην πρόταση για σεξ απαντούν συνήθως με ένα «ναι» ή ένα «όχι» επειδή ταυτίζουν απόλυτα την πρόταση για σεξ και ερωτοτροπία με τη διείσδυση, για την οποία μπορεί όντως να μην έχουν όρεξη ή να είναι πολύ κουρασμένοι. Ωστόσο, πρέπει να καταλάβετε και οι δύο ότι υπάρχουν και πολλοί άλλοι τρόποι για να βιώσετε μεταξύ σας σεξουαλική ευχαρίστηση και οικειότητα, αρκεί να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει!

Μια πιο πρακτική συμβουλή που δίνει είναι να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση του. Δεν θα ήθελες να σε διαβεβαιώσει ο άλλος με τα λόγια και τη στάση του ότι πρόκειται για μια άρνηση της στιγμής και όχι για μια γενική απόρριψη; Θα ήθελες! Σε αυτό, λοιπόν, θα βοηθήσουν τα εξής:

Δείτε ακόμα: Εγγυημένα αποτελέσματα! Αν του στείλεις αυτό(!) το μήνυμα... τον έριξες σίγουρα!

Το να προσέξεις τον τόνο της φωνής σου. Πρέπει να είσαι ήρεμη και γλυκιά.

Το να κάνεις μια τρυφερή χειρονομία. Το ότι δεν θέλεις σεξ δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τον φιλήσεις ή να τον αγκαλιάσεις.

Το να του ξεκαθαρίσεις ότι δεν θέλεις τώρα, αλλά θα ήθελες πολύ κάποια άλλη στιγμή στο κοντινό μέλλον. Δώσε του μια υπόσχεση για μια στιγμή που θεωρείς ότι θα πιο «κατάλληλη».
Εσύ, τώρα, καλό θα είναι να σκεφτείς και μόνη σου δυο τρία πραγματάκια:

Σε ανησυχεί ότι του λες όχι; Αισθάνεσαι δηλαδή ότι δεν πρόκειται για κάτι στιγμιαίο, αλλά παρατηρείς ότι συχνότερα λες όχι παρά ναι; Αν πρόκειται γι’ αυτή την περίπτωση η Dr. Levkoff προειδοποιεί ότι θα πρέπει να κάνεις μια πολύ ειλικρινή συζήτηση με τον εαυτό σου για αυτή τη σχέση, αφού αν δεν αλλάξει η κατάσταση αυτή θα οδηγηθείτε και οι δύο σε αισθήματα απογοήτευσης και εχθρότητας.

Δείτε ακόμη: Θέλεις να τον κάνεις να «τρέχει» από πίσω σου; Αυτά είναι τα 3 σίγουρα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις!

Πώς μπορείς να βοηθήσεις να τονωθεί η επιθυμία σου για σεξ;

Μην παραιτείσαι θεωρώντας δεδομένο ότι από εδώ και πέρα έτσι θα είναι η σεξουαλική σας ζωή.
Εντόπισε τι σου αρέσει να κάνει ο σύντροφος σου, τι σε ερεθίζει και τι σου δημιουργεί σεξουαλική διάθεση, εστίασε σ’ αυτό και ζήτησε το του περισσότερο.

Πάρε την πρωτοβουλία να συζητήσεις για το σεξ και το τι σας αρέσει χρησιμοποιώντας την κουβέντα αυτή ως προκαταρκτικό. Ακόμα και αν είστε καιρό μαζί, είναι καλό να ανανεώνετε το τι ξέρετε για τα γούστα και τις προτιμήσεις σας στο σεξ, αφού αυτά είναι πράγματα που αλλάζουν συνεχώς και μπορεί να είναι κάπως δύσκολο, ειδικά για τους άντρες, το να παρακολουθήσουν τις αλλαγές αυτές.

Ένα «όχι» σε πρόταση που σου κάνει εκείνος για σεξ, δεν πρέπει να γίνεται θέμα ούτε για σένα ούτε για αυτόν, εφ ’όσον σημαίνει απλώς και μόνο « όχι τώρα» και δεν έχει το βάρος ενός από κάτω κειμένου!