Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σχέση: Το μυστικό για μια τέλεια σχέση και έναν τέλειο γάμο είναι πολύ απλό!

Κι όμως κάνει θαύματα!

Σχέση: Το μυστικό για μια τέλεια σχέση και έναν τέλειο γάμο είναι πολύ απλό!
Σχέσεις 18.01.2019 15:42

Η επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει κάτι που πολλοί γνωρίζουν: πως το γέλιο και το χιούμορ μπορούν να κάνουν θαύματα στη ζωή σου, ακόμα και να σου χαρίσουν μια υγιή σχέση και έναν ευτυχισμένο γάμο.

Η επιστήμη μέσω πληθώρας σχετικών ερευνών έρχεται να αποκαλύψει πως ένα από τα μυστικά για να έχει κανείς μια υγιή σχέση, με διάρκεια και ουσία είναι το... χιούμορ, καθώς αποδεικνύεται πως τα ζευγάρια που καταφέρνουν να ξεπερνούν τα προβλήματα και τις συγκρούσεις μέσα από το γέλιο και το χιούμορ, έχουν τελικά πιο ευτυχισμένες και πιο ουσιαστικές σχέσεις. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Τελικά το μέγεθος μετράει; Τι δείχνουν οι έρευνες!

Το μυστικό για μια υγιή σχέση δεν είναι, βέβαια, απλά το γέλιο. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια ξέρουν πώς να απολαύσουν τις ευτυχισμένες στιγμές που περνούν μαζί και πώς να χρησιμοποιήσουν το γέλιο για να χτίσουν μια δυνατή σχέση. Για αυτό κάθε φορά που πρέπει να λύσουν ένα πρόβλημα, εστιάζουν στο πρόβλημα χωρίς να παίρνουν κάτι προσωπικά ή στα σοβαρά και προσπαθούν να βρουν λύσεις αντί να ρίξουν το φταίξιμο στον άλλο. Όταν κάποιος περνάει χρόνο με τον σύντροφό του γελώντας, γίνεται ο ίδιος μια πηγή θετικής ενέργειας με αποτέλεσμα να ταυτίζεται στα μάτια του συντρόφου του με θετικές εμπειρίες, δίνοντας του έτσι κίνητρο και διάθεση να παραμείνει στη σχέση.

Τα θετικά συναισθήματα που δημιουργεί το γέλιο, εντούτοις, παρέχουν κάτι παραπάνω από μια καλή ψυχολογική διάθεση. Σύμφωνα με την Sophie K.Scott του University College του Λονδίνου, επικεφαλής σε σχετική έρευνα για τα οφέλη του γέλιου, το γέλιο «είναι ένα από τις θετικές συναισθηματικές εκφράσεις, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με την μείωση των αγχωτικών αντιδράσεων σε αρνητικά συναισθήματα με τέτοιο τρόπο που μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικός από τους υπόλοιπους τρόπους διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων».

Δείτε ακόμη: Zara: 4 + 1 μποτάκια που λατρέψαν οι fashion bloggers και είναι τώρα σε έκπτωση!

Η ερευνητική ομάδα, λαμβάνοντας υπόψη της τα αποτελέσματα μιας μακροχρόνιας έρευνας σε ζευγάρια μέσης ηλικίας, συμπέραναν ότι τα ζευγάρια που καταφέρνουν να αισθανθούν καλύτερα εν μέσω κάποιου προβλήματος δηλώνουν περισσότερο ικανοποιημένα από το γάμο τους. Σύμφωνα με την έρευνα, τα ζευγάρια αυτά είχαν αναπτύξει την ικανότητα να βρίσκουν τρόπους για να αισθανθούν καλύτερα και να ελέγξουν τα συναισθήματά τους (όπως ο θυμός, η επιθετικότητα, ο εκνευρισμός). Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, η ικανότητα της συζύγου να ελέγξει τα συναισθήματά της και να αισθανθεί καλύτερα έχει μεγαλύτερο όφελος για τον γάμο.

Share