Τι να κάνεις αν ο άνδρας σου είναι τσιγκούνης!

Δείτε πως θα το αντιμετωπίσετε!

Τι να κάνεις αν ο άνδρας σου είναι τσιγκούνης!

Αναγνώστριά μας ρωτά:

Ο σύντροφός μου είναι υπερβολικά τσιγκούνης και αυτό έχει αρχίσει να με ενοχλεί, σας παρακαλώ θα ήθελα μερικές συμβουλές πώς να του μιλήσω γι αυτό το θέμα και να καταλάβω γιατί το κάνει. Τι να κάνω μπορείτε να μου δώσετε κάποια συμβουλή διότι κατά τα άλλα καλά τα πάμε στη σχέση μας. Διαβάστε παρακάτω...

Μας αναφέρατε ότι ο σύντροφός σας είναι αρκετά τσιγκούνης, χαρακτηριστικό που σας ενοχλεί, αλλά ότι γενικά τα πάτε πολύ καλά. Όπως έχει διαπιστωθεί από έρευνες και από την καταγραφή των περιπτώσεων ζευγαριών που έχουν ζητήσει υποστήριξη από έναν σύμβουλο ψυχικής υγείας ή ψυχολόγο, η τσιγκουνιά μπορεί να είναι ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας που σηματοδοτεί:


- Έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, ίσως το πρόσωπο που το έχει να θέλει να ζει με έναν συγκεκριμένο απλό τρόπο ζωής και να διατηρεί χαμηλή εξάρτηση από τα υλικά αγαθά. Στην περίπτωση αυτή, ο λιτός τρόπος ζωής του συγκεκριμένου ατόμου δεν συνδυάζεται εύκολα με άτομα που ακολουθούν τον αντίθετο τρόπο ζωής, επειδή έχουν εντελώς διαφορετικές προτεραιότητες.


- Μια τάση για αποταμίευση και ένα άγχος για τα χρήματα που προέρχεται από μια δύσκολη παιδική ηλικία. Ισως το άτομο να έχει περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια λόγω οικονομικής ανέχειας και χρειάζεται να έχει πάντα αποταμιευμένα χρήματα για να αισθάνεται ασφαλές. Το συγκεκριμένο άτομο βάζει στις προτεραιότητές του την οικογένεια και τους αγαπημένους του, για όσα όμως κρίνει το ίδιο απαραίτητα.


- Μια τάση του ατόμου να δίνει λίγα, μια τάση τσιγκουνιάς συναισθημάτων, μια έλλειψη φροντίδας για τις ανάγκες των άλλων. Το άτομο αυτό διαχειρίζεται τα όσα προσφέρει στους άλλους ως πολύτιμα αγαθά που τα ανταλλάσσει μόνο όταν έχει ισχυρό συμφέρον (π.χ. στην αρχή μιας σχέσης). Ακόμα και με τους δικούς του ανθρώπους δεν είναι γενναιόδωρος, ούτε στα συναισθήματα ούτε σε ότι άλλο μπορεί να προσφέρει, δεν διαλέγει ακριβά δώρα ούτε όμως μπαίνει στον κόπο να ψάξει τι θα μπορούσε να ευχαριστήσει τους άλλους.


Το να καταλάβετε γιατί ο σύντροφός σας είναι «τσιγκούνης» θα σας βοηθήσει να έρθετε πιο κοντά του, αλλά δεν πρόκειται μάλλον να βοηθήσει στο αλλάξει η συμπεριφορά του. Το καλύτερο είναι να το αποδεχθείτε και να ψάξετε για βελτίωση ή διαπραγμάτευση, όπως λέτε και η ίδια. Εάν είστε σίγουρη λοιπόν ότι πρόκειται μόνο για το πορτοφόλι του συντρόφου σας και όχι για τα συναισθήματά του, σκεφτείτε πριν του μιλήσετε τι είδους δυσκολίες σας δημιουργεί και πως σας κάνει να αισθάνεστε. Με βάση αυτά που θα σκεφτείτε, θα διαπραγματευτείτε μαζί του. Στο μέλλον ίσως έχετε να αντιμετωπίσετε οικονομικά προβλήματα, πως θα μπορούσατε και πόσο να διαχωρίσετε τα οικονομικά σας; Ποιο είναι το κατώφλι σας, δηλαδή το λιγότερο που δέχεστε ως «τσιγκουνιά»; Τι θα συμβεί εάν κρατήσει τα λεφτά του στον λογαριασμό του όταν εσείς θέλετε δάνειο για να σώσετε την δουλειά σας; Κατά πόσο μπορεί να ανεχθεί να ξοδεύετε εσείς τα χρήματα σας για πράγματα που εσείς θεωρείτε απαραίτητα; Στη συνέχεια βρείτε εναλλακτικές, τι περισσότερο μπορείτε να διαπραγματευτείτε ότι θα σας δώσει; τι θα συμβεί εάν κάθε χρόνο δεν πηγαίνετε τις διακοπές που θέλετε; Μπορείτε να βρείτε μια κοινή λύση, π.χ. να βρείτε κάποιου είδους διακοπές που να ευχαριστούν και τους δύο σας; Πως μπορείτε να ξοδεύετε εσείς τα χρήματά σας με τρόπο που να μην είναι σε πλήρη αντίθεση με τον σύντροφό σας;


Αφού έχετε πλέον στο μυαλό σας το ελάχιστο που μπορείτε, το περισσότερο που θέλετε και το τι μπορείτε να παραχωρήσετε, επιλέξτε μια ήρεμη στιγμή και για τους δύο για να συζητήσετε. Αρχίστε τονίζοντας πόσο γενναιόδωρος είναι μαζί σας και πόσο καλά περνάτε μαζί του. Τοποθετηθείτε, εκφράζοντας το πρόβλημά σας, με δηλώσεις του «εγώ», «εγώ δεν αισθάνομαι χαρούμενη όταν πάμε και κάνουμε….», «εγώ θέλω να κάνω … και βλέπω ότι εσύ διαφωνείς ή έρχεσαι σε δύσκολη θέση…» Κάντε τον διαχωρισμό ανάμεσα στο τι είναι για σας προσεκτική διαχείριση χρημάτων και τι είναι υπερβολική οικονομία Αποφύγετε να δώσετε την εντύπωση ότι υπάρχουν απόλυτα σωστοί τρόποι ζωής που μόνο εσείς ξέρετε ή να δείξετε ότι κάνατε υπομονή και δεν λέγατε τίποτα τόσο καιρό. Δεν υπάρχουν σωστές συνταγές, υπάρχει όμως τι αντέχετε και τι όχι.

Το πρώτο ραντεβού σου πάει χάλια; 5 τρόποι να φύγεις χωρίς να «γειώσεις» τον συνοδό σου!

Μπορείτε να διαφύγετε από ένα αποτυχημένο ραντεβού!

Σε όλους τους ανθρώπους έχει τύχει έστω και μια φορά στη ζωή τους να βγουν ραντεβού και η φαινομενικά όμορφη βραδιά να εξελιχθεί σε μια μεγάλη αποτυχία. Διαβάστε παρακάτω...


Κάποιες φορές, μάλιστα, θα είναι τόσο χάλια που θα θέλεις να ανοίξει η γη να σε καταπιεί, είτε γιατί ο τύπος που θα βγεις μαζί του θα είναι μεγάλος κόπανος, είτε γιατί δε θα έχεις κανένα κοινό σημείο μαζί του οπότε δεν θες να κάνεις σχέση μαζί του. Το μοναδικό πράγμα που σκέφτεσαι είναι να γλιτώσεις από το άθλιο ραντεβού, να τρέξεις έξω, να αναπνεύσεις τον καθαρό αέρα και να φωνάξεις με όλη σου την δύναμη “ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ”. Πώς μπορείς, όμως, να ξεφύγεις από μια τέτοια κατάσταση; Μην αγχώνεσαι καθόλου εγώ σου έχω τις “ιδανικές” λύσεις για να αποφύγεις τον χειρότερο εφιάλτη σου. Να σου υπενθυμίσω μόνο, πως αυτά που σου προτείνω απευθύνονται σε ανθρώπους, που θέλουν να αποφύγουν ένα πραγματικά άθλιο ραντεβού.

“Δεν έχω κλείσει τον θερμοσίφωνα”

Έχετε καθίσει, έχετε παραγγείλει, έχετε συζητήσει και εκεί πάνω εσύ συνειδητοποιείς, ότι δεν υπάρχει τίποτα κοινό μεταξύ σας. Μπορείς όμορφα και ψύχραιμα να του πεις “Λυπάμαι, αλλά πρέπει να φύγω, έχω ξεχάσει τον θερμοσίφωνα ανοιχτό” και παίρνεις τα πράγματα σου και φεύγεις. Δεν μπορεί να σου προσάψει απολύτως τίποτα, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι η τιμή του ρεύματος έχει ανέβει στα ύψη.

“Δεν έκλεισα την πόρτα”

Κανόνισε να βγεις ραντεβού με τον πιο βαρετό και πολυλογά άνθρωπο στη γη, έχει περάσει ήδη μια ώρα και εσύ δε βρίσκεις κανένα ενδιαφέρον στα λεγόμενα του, άσε που δε σου αφήνει σειρά να αρθρώσεις μια λέξη. Τι κάνεις, λοιπόν; Τον διακόπτεις απότομα και εμφανώς ταραγμένη του λες “Δεν έκλεισα την πόρτα του σπιτιού” και δίχως να το σκεφτείς ξεπηδάς από την πόρτα του μαγαζιού που έχετε κάτσει και όπου φύγει-φύγει.

“Κάτι με πείραξε”
Έχετε κανονίσει να βγείτε για φαγητό, τρώτε, αλλά εσύ κατά τη διάρκεια της βραδιάς έχεις διακρίνει κάποια στοιχεία στο χαρακτήρα του που δεν σου ταιριάζουν καθόλου και έχεις ήδη μετανιώσει την απόφαση σου να βγεις μαζί του. Σε αυτήν την περίπτωση παίρνεις δραστικότερα μέτρα, ζητάς ευγενικά συγνώμη και πιάνοντας ελαφρώς την κοιλιά σου, κατευθύνεσαι στην τουαλέτα του εστιατορίου. Αργείς οπωσδήποτε ένα 10λεπτο και γυρνάς στο τραπέζι με κακόμοιρο ύφος και του λες “Κάτι με πείραξε”. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα σου προτείνει ο ίδιος να φύγετε από το μαγαζί.

“Ο πρώην μου”

Κανόνισες να βγεις ραντεβού με έναν άνθρωπο που το μοναδικό πράγμα που θέλεις να κάνεις μαζί του είναι να παίξετε μπουνιές. Σου είναι ανυπόφορος και δεν ξέρεις πως να το διαχειριστείς! Αξιοποίησε την ένταση που σου προκαλεί ο χαρακτήρας του και κάνε τον να θέλει να φύγει εκείνος από το ραντεβού. Άρχισε να του μιλάς για τον πρώην σου, να του λες για το πόσο άδικα σου φέρθηκε, ξεκίνα να κλαις, να μιλάς έντονα και να πίνεις σαν άλλος Ορέστης Μακρής, γενικά φρόντισε να φαίνεται πως βρίσκεσαι σε παραλήρημα. Αν δεν σου προτείνει ο ίδιος να φύγετε, πράγμα απίθανο, σήκω από τη θέση σου απότομα, χτύπα τα χέρια σου στο τραπέζι και με δάκρυα στα μάτια του ανακοινώνεις ότι δεν έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου, πως είσαι αποφασισμένοι να τον συγχωρέσεις και σήκω φύγε χωρίς δεύτερη σκέψη.

“Έχω παρκάρει παράνομα”

Έχει έρθει να σε πάρει με το αμάξι του από το σπίτι σου, πηγαίνετε σε ένα μαγαζί να πιείτε κρασί και να συζητήσετε προκειμένου να γνωριστείτε και όλα δείχνουν ιδανικά. Έλα μου, όμως, που ο άνθρωπος που έχεις απέναντι σου είναι ένας γλοιώδης κόπανος, ήδη σε έχει προσβάλει και εσύ δεν ξέρεις τι να κάνεις, γιατί έχεις βρεθεί προ εκπλήξεων. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να έχεις γρήγορα αντανακλαστικά και θα πρέπει να τον “βοηθήσεις” να καταλάβει ότι τον παρατάς σύξυλο μέσα στο μαγαζί. Λοιπόν, την ώρα που μιλάει θα γουρλώσεις τα μάτια σου, θα πιάσεις το κεφάλι σου και θα πεις “Χίλια συγνώμη τώρα θυμήθηκα πως έχω παρκάρει παράνομα και πρέπει να φύγω” και πριν προλάβει να αντιδράσει του πετάς και τα λεφτά, για να μην έχει να σου προσάψει τίποτα και γίνε μπουχός πριν είναι αργά.

Μπορείτε να διαβάσετε μια ακόμα αληθινή ιστορία...

«Ερωτεύτηκα τον πρώην γιατρό της μαμάς μου...» Η αληθινή ιστορία νεαρής για τον έρωτα μέχρι τέλους!

Αν θέλετε να δείτε και άλλα θέματα γύρω από τις σχέσεις μπείτε στην κατηγορία μας!