Μήπως δεν σε γουστάρει; Αυτά είναι τα σημάδια που θα σου ανοίξουν τα μάτια!

Μην σοκάρεσαι! Συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες σχέσεις!

Μήπως δεν σε γουστάρει; Αυτά είναι τα σημάδια που θα σου ανοίξουν τα μάτια!

Μήπως καλέ δεν σε γουστάρει, αλλά εσύ είσαι τόσο ερωτευμένη που μάλλον "είσαι κινεζάκι" και δεν βλέπεις τι σου γίνεται; Εμείς είμαστε εδώ να σου ανοίξουμε τα μάτια.

Αν δεν σε θέλει, δυστυχώς το μόνο που μπορούμε να σου πούμε ότι αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες σχέσεις, μέχρι και στα καλύτερα ζευγάρια. Διαβάστε παρακάτω...

1 Είναι πολύ απασχολημένος για σένα

Τσατάρετε συχνά-πυκνά σε messenger, viber, text κτλ. και κανονίζετε να βγείτε. Περνάτε και οι δύο καλά και μετά συνεχίζεται να μιλάτε ευκαιριακά. Στη συνέχεια όμως λέει ότι είναι πολύασχολος και δεν τον έχεις ξαναδεί. Ωστόσο, συνεχίζεται να μιλάτε που και που. Και τότε ξεκινούν οι παραισθήσεις σου. Ότι του αρέσεις καθώς μιλάτε, σου στέλνει κτλ. Καμπανάκι! Αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα, βρίσκει τρόπο και χρόνο για να σε δει.

Μπορεί να είναι δύσκολο να το δεχτείς, αλλά οι άνδρες που σου στέλνουν απλά ένα μήνυμα, πιθανόν να το κάνουν και με πολλές άλλες. Δεν σε θέλει πραγματικά, απλά παίζει! Δεν είναι κακό και αν σου αρέσει απλά να μιλάς, ok! Απλώς είναι χάσιμο χρόνου, ειδικά αν ψάχνεις κάτι πιο σοβαρό.

Το γιατί το κάνει αυτό δεν έχει καμία σημασία. Μπορεί να μην είναι σε φάση για κάτι περισσότερο ή απλά έτσι είναι. Το θέμα είσαι εσύ. Προφανώς και δεν είναι ο κατάλληλος για σένα.

Ο σωστός άνδρας θα θέλει να σε δει και να περάσει χρόνο μαζί σου. Να σε μάθει. Αν βρίσκει δικαιολογίες για να σε αποφύγει, τότε πάμε παρακάτω!

2 Λέει ότι δεν θέλει σχέση

Σου ξεκαθαρίζει από την αρχή ότι δεν ψάχνει σχέση ή κάτι σοβαρό. Μιλάτε, γελάτε, περνάτε καλά. Το πάει μόνο... αλλού το πράγμα και εσύ πιστεύεις ότι μπορείς να τον αλλάξεις! Αμ δε! Αν ο άνδρας δεν θέλει κάτι δεν το κάνει. Απλά μπορεί να κλείσει τον διακόπτη «Συναίσθημα» και να είναι χαλαρά. Εσύ πάλι πιστεύεις ότι με τον καιρό θα τον κάνεις να σε δει αλλιώς.

Αν θες να το παλέψεις, κάντο, αλλά να είσαι προετοιμασμένη! Αν δεν βγει, πέρνα καλά και move on!

3 Σου δίνει προσοχή μόνο μέσα στον κόσμο

Είστε όλοι μαζί έξω, μια παρέα. Τότε σε προσέχει, σου μιλάει, σου δίνει σημασία. Ποτέ όμως δεν σου λέει να βγείτε μόνοι σας. Μπορεί να σου στέλνει μηνύματα αλλά δεν σε πάει πουθενά.

Μην αρχίσεις να τον δικαιολογείς και να βρίσκεις λόγους που δεν μπορεί ή δεν θέλει να σε δει. Είπαμε ότι αν θέλει να σε δει, θα το κάνει. Θα θέλει να βρεθείτε οι δύο σας. Θα σου απαντήσει ή αν σου πει να βγείτε και τελικά δεν γίνει ποτέ, πάρε τα χαμπάρια σου!

Συνήθως οι γυναίκες ερωτεύονται με τα λόγια και όχι με τις πράξεις. Τα ωραία λόγια που τελικά δεν έχουν κάποιο αντίκρυσμα. Αν κάποιος δεν σε έχει προτεραιότητα από την αρχή, δεν θα σε κάνει ποτέ.

Όσο δύσκολο και αν είναι, πάρτο απόφαση και προχωρά. Τότε θα αφήσεις χώρο για μια νέα γνωριμία που μπορεί να είναι ο Mr. Right!

Και εκεί που έχει χωρίσει και είσαι σε απόγνωση θα σου πούμε πως πρέπει επιτέλους να τον ξεπεράσεις και σου έχουμε την λέξη - κλειδί για να το καταφέρεις!

Πόσο απαραίτητο είναι το πάθος σε μια ερωτική σχέση;

Είναι τελικά απαραίτητο το πάθος σε μια σχέση;

Και αν ναι... μπορεί να διατηρηθεί; Διαβάστε παρακάτω...

Σενάριο νούμερο ένα: Γνωρίζεις έναν άντρα που είναι όμορφος, έξυπνος, ευγενικός και κυρίως επικοινωνείτε τόσο καλά όσο με κανέναν άλλο. Το μόνο μειονέκτημα; Δεν σου έχει ξυπνήσει το τρελό ερωτικό πάθος.

Σενάριο νούμερο δύο: Μετά από δύο, τρία ή πέντε χρόνια με το σύντροφό σου, το πάθος σου γι' αυτόν έχει ξεθυμάνει σαν παλιό άρωμα.

Το ερώτημά σου και στις δύο περιπτώσεις είναι το ίδιο: Μπορείς να είσαι ευτυχισμένη σε μια σχέση χωρίς έντονο πάθος; Αρκούν άλλα συναισθήματα, όπως η αγάπη και η αφοσίωση, για να αντισταθμίσουν την απουσία ή την απώλειά του; Τα συμπεράσματα στα οποία έχουν καταλήξει οι ψυχολόγοι μετά από χρόνια ερευνών ίσως σε βοηθήσουν να δώσεις μια απάντηση:


1. Αν απουσιάζει το πάθος, θα πρέπει να αναρωτηθείς αν αυτό που νιώθεις για το σύντροφό σου είναι έρωτας ή ένα απλό αίσθημα φιλίας. Τρία είναι τα συστατικά στοιχεία μιας ερωτικής σχέσης, σύμφωνα με τους ειδικούς: οικειότητα, αφοσίωση και πάθος. Αν λοιπόν το πάθος απουσιάζει εντελώς, μπορεί ουσιαστικά να μην είστε ερωτικοί σύντροφοι αλλά φίλοι.

2. Το πάθος παίζει ρόλο στην ευτυχία, αλλά όχι τόσο σπουδαίο όσο η αγάπη.Σύμφωνα με διάφορες έρευνες, η συντροφική αγάπη είναι ισχυρότερος δείκτης της ευτυχίας σε μια σχέση.

3. Η ερωτική ικανοποίηση εξαρτάται από το πάθος. Η ερωτική ικανοποίηση, επίσης, δυναμώνει συναισθήματα όπως η αφοσίωση και η αγάπη. Επομένως το πάθος ευνοεί συνολικά μια σχέση. Όμως...

4. Το υπερβολικό πάθος μπορεί να σε οδηγήσει σε αποφάσεις που θα μετανιώσεις. Ίσως σε σπρώξει, για παράδειγμα, στο γάμο με έναν άντρα που δεν έχεις προλάβει καλά-καλά να γνωρίσεις. Για την ακρίβεια, ούτε το υπερβολικό πάθος είναι ευνοϊκός δείκτης για την εξέλιξη μιας σχέσης (γιατί δεν μάς αφήνει να δούμε το σύντροφό μας όπως πραγματικά είναι), αλλά ούτε και η απουσία του. Η χρυσή τομή; Αρκετό πάθος για να μας κρατάει σε ενδιαφέρον χωρίς να μας τυφλώνει!

5. Το έντονο πάθος στο φλερτ δεν είναι απαραίτητο ότι θα οδηγήσει στο γάμο. Σε διάφορες μελέτες τα ζευγάρια που αποφασίζουν μια μόνιμη δέσμευση αναφέρουν συχνότερα την αγάπη παρά το πάθος ως βασικό συστατικό της σχέσης τους.

6. Όλοι αναζητούμε το πάθος... παθιασμένα. Σε μια έρευνα, από όσους ρωτήθηκαν αν θα παντρεύονταν κάποιον με τον οποίο δεν είναι ερωτευμένοι, οι περισσότεροι απάντησαν αρνητικά - ακόμη και άτομα που ανήκουν σε μη δυτικές κουλτούρες (όπου π.χ. συνηθίζονται ακόμη οι γάμοι με συνοικέσιο). Φαίνεται λοιπόν πως η αμοιβαία έλξη είναι ένα παγκόσμιο ζητούμενο στις μακροχρόνιες ερωτικές σχέσεις.