Όταν ξαφνικά σου λέει ότι «πνίγεται» και πως θέλει το «χρόνο» του. Τι κάνεις;

Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση;

Όταν ξαφνικά σου λέει ότι «πνίγεται» και πως θέλει το «χρόνο» του. Τι κάνεις;

Κι εκεί που η σχέση σας κυλάει, νιώθεις ένα μούδιασμα, μια δυσκολία στις κινήσεις του και ξαφνικά σου σκάει την επική ατάκα: «Θέλω λίγο χρόνο!» Όχι, δεν θέλει να χωρίσετε, αλλά νιώθει πιεσμένος και θέλει λίγο χώρο. What?

Για ποιο πράγμα ακριβώς δεν διευκρινίζει. Ασάφειες. Τι συμβαίνει όταν ένας άντρας ζητάει το χωροχρόνο του; Διαβάστε παρακάτω...

Άντρες που εκεί που είσαι μαζί τους ξαφνικά αρχίζουν να «πνίγονται» και να δηλώνουν ότι θέλουν λίγο χρόνο; Τι σημαίνει αυτό; Γιατί το κάνει; Εμείς τί πρέπει να κάνουμε; Πώς το χειριζόμαστε;

Όταν, λοιπόν, ο σύντροφός σου λέει ότι χρειάζεται παραπάνω χρόνο για τον εαυτό του, χωρίς να θέλει να χωρίσετε, τι μπορεί να εννοεί;


Το πιο πιθανό είναι να βιώνει κάποια προσωπική σύγκρουση μέσα στη σχέση. Μπορεί, δηλαδή, να νιώθει πίεση λόγω των απαιτήσεων και των προσδοκιών οι οποίες προκύπτουν μέσα από τη δέσμευση. Όσο πιο εγκλωβισμένος θεωρεί πως είναι, τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες να επιθυμεί να απομακρυνθεί από σένα.


Τις περισσότερες φορές, φαίνεται να ισχύει κάτι από τα παρακάτω:


1. Υπάρχει τρίτο πρόσωπο: Κάποια άλλη γυναίκα έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του, με αποτέλεσμα να επιθυμεί να βγει μαζί της, αμφισβητώντας τα συναισθήματά του για σένα.

2. Έχει να κάνει με σένα: Έχει αρχίσει να αισθάνεται πως είσαι συναισθηματικά εξαρτημένη από εκείνον, μπαίνοντας στη διαδικασία του να πρέπει να σου παρέχει διαρκώς επιβεβαίωση για τις ανασφάλειες σου. Ίσως, πάλι, να «πνίγεται» από την κυριαρχική ή ελεγκτική συμπεριφορά σου. Είναι, επίσης, πιθανό να σε νιώθει αρκετά εγωκεντρική και απρόσιτη.

3. Έχει να κάνει με εκείνον: Κάτι μέσα στη σχέση, του δημιουργεί ανασφάλεια. Μπορεί να έχει να κάνει με το ότι θεωρεί πως υστερεί σε κάτι σε σχέση με σένα (π.χ. οικονομική άνεση, μόρφωση, εργασία) ή με το ότι αντιλαμβάνεται πως πολλοί άνδρες θα ήθελαν να είναι μαζί σου. Ίσως, βέβαια, να μην αντέχει τις εντάσεις που δημιουργούνται μεταξύ σας, μπαίνοντας διαρκώς στη διαδικασία να πρέπει να απολογείται ή να δίνει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του. Πολλές φορές το: «χρειάζομαι χρόνο για τον εαυτό μου» μπορεί να αποτελεί έναν πιο ευγενικό και ανώδυνο τρόπο για να σου πει: «χωρίζουμε».

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ


Εάν νιώθεις πως μπορείς να δεχτείς την απόσταση που σου ζητάει, να τι μπορείς να κάνεις:
-Ζήτησέ του να σου ορίσει πόσο χρόνο περίπου υπολογίζει πως χρειάζεται μακριά σου.Είναι δικαίωμά σου να ξέρεις. Άλλωστε, δεν μπορείς να είσαι γενικά διαθέσιμη για κείνον.

-Άφησέ τον να φύγει και να συνειδητοποιήσει πως πραγματικά θα είναι η ζωή του μακριά σου. Λειτούργησε με αυτοπεποίθηση και προσπάθησε να μην πέσεις στην παγίδα του να προσπαθείς με διάφορους τρόπους να είσαι παρούσα στη ζωή του κατά τη δεδομένη περίοδο.

-Όσο είστε χωριστά, απόφυγε να του στέλνεις μηνύματα ή να τον παίρνεις τηλέφωνο. Σίγουρα δεν είναι βοηθητικό το να τον κατασκοπεύεις μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή να προσπαθείς να εκμαιεύσεις πληροφορίες για εκείνον από τους κοινούς σας φίλους και γνωστούς.

-Έλα σε επαφή με το συναίσθημά σου. Κλάψε, φώναξε, εξωτερίκευσε όλα όσα νιώθεις προκειμένου να αποφορτιστείς. Στη συνέχεια, στρέψε την προσοχή σου στον εαυτό σου. Μάθε όχι μόνο να ζεις χωρίς εκείνον, αλλά αγαπώντας τον εαυτό σου.

Η φράση: «Χρειάζομαι το χρόνο και χώρο μου» μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση, πανικό και αίσθημα απόρριψης. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητα πάντα κάτι κακό. Συχνά, βοηθά το ζευγάρι να έρθει πιο κοντά και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του. Το θέμα είναι να καθορίσετε ως σύντροφοι τι είναι αυτό που πραγματικά ΕΣΕΙΣ θέλετε! Ο ειλικρινής διάλογος και τα σαφή όρια μέσα στη σχέση, λειτουργούν προστατευτικά και μειώνουν τον φόβο πως ο/η σύντροφός σου προσπαθεί να σε ελέγξει ή να σε «πνίξει», κάνοντάς σε έτσι να χάσεις τον εαυτό σου.
Έρχεται, όμως, και κάποια στιγμή που δεν έχει νόημα να προσπαθείς με νύχια και με δόντια να διατηρήσεις τη σχέση σου. Άσε τον να φύγει…Άλλωστε, το να προσπαθείς να κρατήσεις έναν άντρα ο οποίος έχει ήδη αποφασίσει πως δεν επιθυμεί να μείνει άλλο στη σχέση, είναι σαν να προσπαθείς να κρατήσεις το νερό μέσα στη χούφτα σου.

Χώρισες; Διάβασε τι πρέπει να σκέφτεσαι για να μην στεναχωριέσαι!

Οι περισσότεροι από εσάς σίγουρα έχετε βρεθεί σε μια κατάσταση όπου μόλις χωρίσατε και νιώθετε την καρδιά σας να πάει να σπάσει από τη στεναχώρια. Σε πολλούς από εσάς έχει συμβεί αυτή η δύσκολη στιγμή του αποχαιρετισμού και οι περισσότεροι έχετε καταφέρει να το ξεπεράσετε και να πάτε παρακάτω.

Για όλους εσάς εκεί έξω που νιώθετε ακόμα την καρδιά σας να πονάει δείτε ποια 5 πραγματάκια δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε όταν αντιμετωπίζετε καταστάσεις σαν κι αυτή.


#1. Σιγά σιγά θα πρέπει να το ξεπεράσεις, αλλά δεν χρειάζεται αυτό να γίνει σήμερα!

#2. Κατέβασε τη σωστή εφαρμογή στο κινητό σου. Το γνωρίζεις πως υπάρχουν πάρα πολλές καλές εφαρμογές που προσφέρουν στήριξη αλλά και συμβουλές σε χωρισμένους ανθρώπους. Κάνε την έρευνά σου και θα βρεις σίγουρα μια που να σου ταιριάζει.

#3. Τα social media δεν σου κάνουν καλό σε αυτή τη φάση της ζωής σου. Το να βλέπεις ανά πάσα στιγμή τι κάνει ο πρώην σύντροφός σας δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. Κάντε λίγο καιρό αποχή μέχρι να νιώσετε λίγο καλύτερα.

#4. Με το να κάθεσαι στο σπίτι και να κλαις τη μοίρα σου δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα. Βγες έξω ακόμα και με το ζόρι και στο υπογράφω θα νιώσεις πολύ καλύτερα την επόμενη μέρα!

#5. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Σίγουρα έχεις ακούσει πολλές φορές αυτήν την ατάκα και μπορεί να μην είσαι ακόμα έτοιμη να συνειδητοποιήσεις το νόημά της, αλλά ο χρόνος σίγουρα θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τον πρώην σου και να πας παρακάτω στη ζωή σου. (Αρκεί να του το επιτρέψεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.)