Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 | Επικοινωνία

6+1 μυστικά για μια όμορφη και υγιή σχέση!

Ποια είναι αυτά;

6+1 μυστικά για μια όμορφη και υγιή σχέση!
Σχέσεις 24.04.2019 16:33

Αν είστε ήδη κομμάτι μιας καλής σχέσης τότε θα αναγνωρίσετε την καθημερινότητά σας στις παρακάτω γραμμές,

ενώ αν θέλετε να έχετε μια καλή σχέση, τότε ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές και θα την αποκτήσετε. Διαβάστε παρακάτω...


Η σχέση θέλει δουλειά και μάλιστα σε καθημερινή βάση, ενώ θα πρέπει να γνωρίζετε πως οι δυσκολίες δεν θα εκλείψουν, όσο ιδανική και αν θεωρείτε ότι είναι η δική σας σχέση. Αυτό άλλωστε που κρατάει τα ζευγάρια ενωμένα, είναι η ειλικρινής αγάπη του ενός για τον άλλο και η συνεπαγόμενη διάθεση να ξεπεραστούν τα εμπόδια της καθημερινής τριβής.

Αν είστε ήδη κομμάτι μιας καλής σχέσης τότε θα αναγνωρίσετε την καθημερινότητά σας στις παρακάτω γραμμές, ενώ αν θέλετε να έχετε μια καλή σχέση, τότε ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές και θα την αποκτήσετε.


1. Διατηρήστε την επαφή
Εάν δεν μένετε στο ίδιο σπίτι ή δεν εργάζεστε στο ίδιο γραφείο, είναι πολύ πιθανό να μην έχετε τη δυνατότητα να δείτε τον καλό σας ή την καλή σας κάθε μέρα της εβδομάδας. Ακόμα και αυτές τις μέρες, όμως καλό είναι να προσπαθείτε έστω για την ελάχιστη επικοινωνία. Είτε μερικά μηνύματα στο κινητό, είτε ένα τηλεφώνημα στο βράδυ πριν πέσετε για ύπνο φροντίστε να έχετε επαφή με τον σύντροφό σας τουλάχιστον μια φορά τη μέρα.


2. Είστε μια ομάδα
Μπορεί να είστε ανεξάρτητο άτομο που διατηρεί την προσωπικότητα και τη ζωή του, ακόμα και μέσα στη σχέση, και καλά κάνετε, αλλά πια ανήκετε σε μια ομάδα, ακόμα και αν είναι ομάδα μόνο δύο ατόμων. Εάν η σχέση σας είναι σοβαρή, θα πρέπει να προγραμματίζετε το μέλλον σας αναλογιζόμενοι και τον σύντροφό σας και όχι μονάχα τα δικά σας θέλω.
Χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να κάνετε ότι ευχαριστεί εκείνον/η, αλλά τουλάχιστον να τον λαμβάνετε υπόψη στις αποφάσεις σας.3. Δείξτε τρυφερότητα και στοργή
Κάθε φορά που περνάτε τη μέρα με το έτερόν σας ήμιση, φροντίστε να του δείχνετε πόσο τον αγαπάτε και νοιάζεστε για εκείνον. Δεν χρειάζονται υπερβολικές κινήσεις για κάτι τέτοιο, καθώς μια ζεστή αγκαλιά και ένα περιποιημένο πρωινό αρκούν για να διαπιστώσει την αγάπη σας. Σε κάθε περίπτωση και με όποιον τρόπο και αν σας ταιριάζει, υπενθυμίστε του τα αισθήματά σας και να είστε σίγουροι πως κι εκείνοι θα κάνουν το ίδιο απέναντί σας.


4. Εκφραστείτε ελεύθερα
Κάθε φορά που κάτι σας ενοχλεί ή σας προκαλεί εκνευρισμό, συζητήστε το με τον άνθρωπό σας και μην το κρατήσετε μέσα σας. Πρώτον, γιατί κάνετε κακό στον εαυτό σας, κάθε φορά που καταπιέζετε τα αισθήματά σας και δεύτερον κάνετε κακό στη σχέση σας, καθώς συσσωρεύονται τα αρνητικά συναισθήματα και αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσουν, για ασήμαντη –πιθανότατα- αφορμή και δεν θα είναι καθόλου καλή η έκβαση.5. Χαμογελάστε
Να θυμάστε να χαμογελάτε οι ίδιοι και να κάνετε και τον σύντροφό σας να χαμογελάει. Θα πρέπει να είστε ο κύριος υπεύθυνος για το γέλιο στη ζωή του, γι’ αυτό ιδανικά εξασκείτε αυτό το πλεονέκτημα όσο περισσότερο μπορείτε. Το γέλιο δίνει ζωή, και σε εσάς και στη σχέση σας.


6. Έσω έτοιμοι για τις δυσκολίες
Τα ζευγάρια που αγαπιούνται αληθινά έχουν πλήρη επίγνωση και είναι πάντα προετοιμασμένα για τις δυσκολίες που θα προκύψουν, μετά βεβαιότητας, στο δρόμο τους. Οι τσακωμοί και οι διαφωνίες είναι μέσα στο πακέτο της σχέσης και το να τις αγνοήσετε ή προσπεράσετε δεν θα βοηθήσει σε τίποτα. Αντιθέτως, καλό είναι να εκτονώνονται τα πιθανά προβλήματα, ενώ θα διαπιστώσετε μόνοι σας, πως με κάθε εμπόδιο που ξεπερνάτε, η σχέση γίνεται πιο δυνατή και στέρεη.7. Εκτιμάτε ο ένας τον άλλο
Λέτε ευχαριστώ ο ένας στον άλλο και αναγνωρίζετε τη σημασία και την τύχη του να είστε με έναν άνθρωπο που σας αγαπάει, όσο κι εσείς αγαπάτε εκείνον. Ακόμα και τις ημέρες που δεν συναντιέστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε το πόσο τυχεροί είστε να έχετε στη ζωή σας κάποιον να σας νοιάζεται. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και όλες οι σχέσεις θέλουν κόπο για να λειτουργήσουν. Αυτό που μετράει είναι η αγάπη, η διάθεση και το χαμόγελο που σχηματίζεται στο πρόσωπό σας όταν συναντιέστε.

Αν θέλετε μια ευτυχισμένη σχέση κάντε αυτά τα 4 πράγματα κάθε εβδομάδα!

Δεν μπορούν όλα τα προβλήματα σε μια σχέση να επιλυθούν με την ανάγνωση ενός βιβλίου ή με τις επισκέψεις σε ψυχολόγους.

Γιατί για να έχετε μια ευτυχισμένη σχέση είναι σημαντικό να κάνετε κάποιες αλλαγές οι οποίες θα έχουν θετική επίδραση με την πάροδο του χρόνου. Παρακάτω θα δείτε τη μυστική συνταγή της επιτυχημένης σχέσης. Δεν έχετε παρά να την ακολουθήσετε.


1. Επικοινωνία

Με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, η επικοινωνία ανάμεσα στα ζευγάρια έχει χαθεί. Έφτασε λοιπόν η στιγμή να επικοινωνήσετε και πάλι με το σύντροφό σας. Ξυπνήστε το πρωί την ίδια ώρα με εκείνον και πάρτε μαζί πρωινό. Στόχος σας είναι να μιλήσετε και να επικοινωνήσετε πριν ξεκινήσει η ημέρα σας.

2. Μην ξεχνάτε να τον φιλάτε

Το φιλί δεν είναι κάτι που το κάνετε αναγκαστικά και γρήγορα, είναι μια ολόκληρη τελετουργία. Όταν γυρνάτε σπίτι φιλήστε τον αγαπημένο σας, όχι όμως δίνοντας του ένα φιλί που διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα, αντ αυτού αγκαλιάστε τον και φιλήστε τον με διάρκεια, με απλά λόγια ανάψτε λίγο τα αίματα.

3. Δείξτε του ότι τον θαυμάζετε

Είναι σημαντικό να βρίσκετε τρόπους για να δείχνετε την εκτίμηση και το θαυμασμό προς τον σύντροφο σας. Αυτή η τακτική δεν έχει θετική επίδραση μόνο στον αγαπημένο σας αλλά και εσάς, διότι επικεντρώνεστε στα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα του και δεν βλέπετε τα αρνητικά.

4. Εκφράστε στοργή

Η σωματική στοργή είναι ζωτικής σημασίας για μια ευτυχισμένη σχέση. Αγκαλιάστε ο ένας τον άλλον πριν κοιμηθείτε και δώστε ένα φιλί για καληνύχτα.

5. Συζητήστε τα προβλήματα σας

Ορίστε μια μέρα μέσα στην εβδομάδα όπου θα συζητάτε ότ,ι σας ενοχλεί όσο αφορά τη σχέση σας. Προσπαθήστε να φέρνετε συγκεκριμένα παραδείγματα, ώστε να καταλαβαίνει ο άλλος πιο εύκολα το πρόβλημα. Στη συνέχεια γίνετε ο ακροατής ζητώντας από το έτερο σας ήμισυ να σας πει τα δικά του προβλήματα. Ύστερα περάστε στην επίλυση των προβλημάτων θέτοντας στο τέλος της συζήτησης την εξής ερώτηση: «Τι μπορώ να κάνω για εσένα ώστε να νιώσεις καλύτερα;»

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μόλις μπήκες σε νέα σχέση; Αυτό είναι το λάθος που δε πρέπει να κάνεις!

Πότε μια σχέση γίνεται εμμονή; Τσέκαρε τα σημάδια…

Διαβάστε πειρσσότερα θέματα σχέσεων στο Youweekly.gr!

Share