Τι κάνεις όταν η βαρεμάρα χτυπάει την σχέση σου;

Πως θα σώσεις την κατάσταση;

Τι κάνεις όταν η βαρεμάρα χτυπάει την σχέση σου;

Ο αρχικός ενθουσιασμός σε μια σχέση μπορεί να διαρκέσει άλλες φορές λιγότερο και άλλες περισσότερο.

Κάποια στιγμή αναπόφευκτα φτάνεις σε ένα σημείο που η ρουτίνα και η συνήθεια παίρνουν το πάνω χέρι και η σχέση αρχίζει να σου φαίνεται βαρετή.

Αυτό είναι φυσιολογικό και συμβαίνει επειδή η σχέση έχει φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Όσο περισσότερο είσαι με κάποιον, τόσο καλύτερα τον γνωρίζεις, ξέρεις τι να περιμένεις και δεν υπάρχουν πολλές εκπλήξεις. Αυτή η μεγάλη οικειότητα είναι που οδηγεί στην βαρεμάρα.

Η μεγάλη ασφάλεια κάνει το ζευγάρι να πιστεύει ότι τίποτε δεν μπορεί να τους χωρίσει και αυτή η αίσθηση αυτοπεποίθησης μειώνει την προσπάθεια που κάνουν για να διατηρήσουν την σχέση.

Η ασφάλεια βέβαια είναι καλό να υπάρχει σε μια σχέση, αλλά η βαρεμάρα από την άλλη, δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Παρακάτω θα διαβάσεις μερικές ιδέες για να ανάψεις ξανά το πάθος και να αποφύγεις την βαρεμάρα στην σχέση σου.

#1. Δοκιμάστε Κάποια Καινούρια Δραστηριότητα
Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από το να σπας την μονοτονία σε μια σχέση, κάνοντας μαζί μια καινούρια δραστηριότητα.

Ξεκινήστε κάποιο χόμπι, ένα άθλημα, πηγαίνετε πεζοπορία ή κάποια σύντομη απόδραση. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε καινούρια μαγαζιά, εστιατόρια με φαγητά που δεν έχετε ξαναφάει ή επιτραπέζια παιχνίδια. Οι ιδέες είναι αμέτρητες!

#2. Κάντε Σχέδια για το Μέλλον σας
Δεν χρειάζεται να σχεδιάσετε πόσα παιδιά θα κάνετε ή πού θα είναι το επόμενο σας σπίτι. Μπορείτε να κάνετε βραχυπρόθεσμα σχέδια, για ένα ταξίδι το ερχόμενο καλοκαίρι, για παράδειγμα.

Τα σχέδια σας δίνουν κάτι για να περιμένετε με ανυπομονησία και βοηθούν να καταπολεμήσετε την βαρεμάρα.

#3. Βγείτε ένα Ραντεβού, Όπως τις Πρώτες Μέρες
Πηγαίνετε στο μέρος που βρεθήκατε για πρώτη φορά και αφιερώστε ποιοτικό χρόνο ο ένας στον άλλο, όπως όταν η σχέση ήταν ακόμη στο ξεκίνημα της.

Αφήστε τις όποιες υποχρεώσεις κατά μέρους και διασκεδάστε όσο το δυνατόν περισσότερο.


#4. Μην Ξεχνάς να Εκφράζεις τα Συναισθήματα σου
Ιδιαίτερα όταν διακρίνεις ότι υπάρχει βαρεμάρα με μια γυναίκα, μην παραβλέπεις να της υπενθυμίζεις γιατί είστε μαζί και τι αισθάνεσαι για εκείνη.

Όταν της δείχνεις και της λες ότι την εκτιμάς, μπορείς να κρατήσεις τον ρομαντισμόζωντανό. Θυμηθείτε όμορφες στιγμές σας και προσπαθήστε έστω και για μερικές στιγμές να αφήνετε κατά μέρους τα προβλήματα.

Ρωτήστε ο ένας τον άλλον τι είναι αυτό που σας έφερε κοντά και σας κράτησε μαζί και γιατί είστε απαραίτητος ο ένας για τον άλλον. Όταν βρείτε την απάντηση κάντε κάτι, για να δείξετε αυτή την εκτίμηση.

#5. Ξεπέρασε την Ανάγκη για μια Τέλεια Σχέση
Όταν αναζητάς μια τέλεια σχέση, γεμάτη ενθουσιασμό, δυνατές εμπειρίες και συγκινήσεις, αφήνεις αυτή την τέλεια εικόνα που έχεις στο μυαλό σου, να μπει μπροστά από την σχέση και χάνεις πολλά σημαντικά πράγματα, όπως η ασφάλεια και η οικειότητα που προαναφέραμε.

Ούτως ή άλλως, καμία σχέση δεν μπορεί να είναι τέλεια. Δεν ζούμε σε έναν τέλειο κόσμο, ούτε σε κάποιο παραμύθι. Επομένως, φρόντισε να ξεπεράσεις αυτή την ανάγκη για μια τέλεια σχέση. Κάθε στάδιο σε μια σχέση, διαφέρει και η συνεχής αναζήτηση της τελειότητας μόνο βαρεμάρα και άγχος μπορεί να επιφέρει.

Βέβαια, θα πρέπει να προσέξεις και να μην παρουσιάζεις τις 7 συμπεριφορές που διαλύουν την έλξη, όπως μπορείς να δεις στο ακόλουθο βίντεο.


#6. Μην Σταματάς να την Αγγίζεις και να Μιλάς Μαζί της
Η βαρεμάρα προκύπτει όταν αρχίζεις και θεωρείς ότι η σχέση είναι σίγουρη και δεδομένη, αλλά και όταν αρχίζουν να προκύπτουν διάφορα προβλήματα, λογαριασμοί, παιδιά κλπ.

Έτσι αρχίζεις και μιλάς με την σύντροφο σου λιγότερο, αγγίζεστε λιγότερο και δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις που η ποσότητα και ποιότητα του σεξ πέφτουν. Φρόντισε να μην φτάσεις σε αυτό το σημείο. Μίλησε μαζί της, άγγιξε την, δοκιμάστε νέα πράγματα στο σεξ, όπως όταν η σχέση ήταν ακόμη στην αρχή και προσπάθησε να διατηρήσεις την σεξουαλική ένταση.

6+1 μυστικά για μια όμορφη και υγιή σχέση!

Αν είστε ήδη κομμάτι μιας καλής σχέσης τότε θα αναγνωρίσετε την καθημερινότητά σας στις παρακάτω γραμμές,

ενώ αν θέλετε να έχετε μια καλή σχέση, τότε ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές και θα την αποκτήσετε!

Η σχέση θέλει δουλειά και μάλιστα σε καθημερινή βάση, ενώ θα πρέπει να γνωρίζετε πως οι δυσκολίες δεν θα εκλείψουν, όσο ιδανική και αν θεωρείτε ότι είναι η δική σας σχέση. Αυτό άλλωστε που κρατάει τα ζευγάρια ενωμένα, είναι η ειλικρινής αγάπη του ενός για τον άλλο και η συνεπαγόμενη διάθεση να ξεπεραστούν τα εμπόδια της καθημερινής τριβής.

Αν είστε ήδη κομμάτι μιας καλής σχέσης τότε θα αναγνωρίσετε την καθημερινότητά σας στις παρακάτω γραμμές, ενώ αν θέλετε να έχετε μια καλή σχέση, τότε ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές και θα την αποκτήσετε.


1. Διατηρήστε την επαφή
Εάν δεν μένετε στο ίδιο σπίτι ή δεν εργάζεστε στο ίδιο γραφείο, είναι πολύ πιθανό να μην έχετε τη δυνατότητα να δείτε τον καλό σας ή την καλή σας κάθε μέρα της εβδομάδας. Ακόμα και αυτές τις μέρες, όμως καλό είναι να προσπαθείτε έστω για την ελάχιστη επικοινωνία. Είτε μερικά μηνύματα στο κινητό, είτε ένα τηλεφώνημα στο βράδυ πριν πέσετε για ύπνο φροντίστε να έχετε επαφή με τον σύντροφό σας τουλάχιστον μια φορά τη μέρα.


2. Είστε μια ομάδα
Μπορεί να είστε ανεξάρτητο άτομο που διατηρεί την προσωπικότητα και τη ζωή του, ακόμα και μέσα στη σχέση, και καλά κάνετε, αλλά πια ανήκετε σε μια ομάδα, ακόμα και αν είναι ομάδα μόνο δύο ατόμων. Εάν η σχέση σας είναι σοβαρή, θα πρέπει να προγραμματίζετε το μέλλον σας αναλογιζόμενοι και τον σύντροφό σας και όχι μονάχα τα δικά σας θέλω.
Χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να κάνετε ότι ευχαριστεί εκείνον/η, αλλά τουλάχιστον να τον λαμβάνετε υπόψη στις αποφάσεις σας.

3. Δείξτε τρυφερότητα και στοργή
Κάθε φορά που περνάτε τη μέρα με το έτερόν σας ήμιση, φροντίστε να του δείχνετε πόσο τον αγαπάτε και νοιάζεστε για εκείνον. Δεν χρειάζονται υπερβολικές κινήσεις για κάτι τέτοιο, καθώς μια ζεστή αγκαλιά και ένα περιποιημένο πρωινό αρκούν για να διαπιστώσει την αγάπη σας. Σε κάθε περίπτωση και με όποιον τρόπο και αν σας ταιριάζει, υπενθυμίστε του τα αισθήματά σας και να είστε σίγουροι πως κι εκείνοι θα κάνουν το ίδιο απέναντί σας.


4. Εκφραστείτε ελεύθερα
Κάθε φορά που κάτι σας ενοχλεί ή σας προκαλεί εκνευρισμό, συζητήστε το με τον άνθρωπό σας και μην το κρατήσετε μέσα σας. Πρώτον, γιατί κάνετε κακό στον εαυτό σας, κάθε φορά που καταπιέζετε τα αισθήματά σας και δεύτερον κάνετε κακό στη σχέση σας, καθώς συσσωρεύονται τα αρνητικά συναισθήματα και αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσουν, για ασήμαντη –πιθανότατα- αφορμή και δεν θα είναι καθόλου καλή η έκβαση.

5. Χαμογελάστε
Να θυμάστε να χαμογελάτε οι ίδιοι και να κάνετε και τον σύντροφό σας να χαμογελάει. Θα πρέπει να είστε ο κύριος υπεύθυνος για το γέλιο στη ζωή του, γι’ αυτό ιδανικά εξασκείτε αυτό το πλεονέκτημα όσο περισσότερο μπορείτε. Το γέλιο δίνει ζωή, και σε εσάς και στη σχέση σας.


6. Έσω έτοιμοι για τις δυσκολίες
Τα ζευγάρια που αγαπιούνται αληθινά έχουν πλήρη επίγνωση και είναι πάντα προετοιμασμένα για τις δυσκολίες που θα προκύψουν, μετά βεβαιότητας, στο δρόμο τους. Οι τσακωμοί και οι διαφωνίες είναι μέσα στο πακέτο της σχέσης και το να τις αγνοήσετε ή προσπεράσετε δεν θα βοηθήσει σε τίποτα. Αντιθέτως, καλό είναι να εκτονώνονται τα πιθανά προβλήματα, ενώ θα διαπιστώσετε μόνοι σας, πως με κάθε εμπόδιο που ξεπερνάτε, η σχέση γίνεται πιο δυνατή και στέρεη.

7. Εκτιμάτε ο ένας τον άλλο
Λέτε ευχαριστώ ο ένας στον άλλο και αναγνωρίζετε τη σημασία και την τύχη του να είστε με έναν άνθρωπο που σας αγαπάει, όσο κι εσείς αγαπάτε εκείνον. Ακόμα και τις ημέρες που δεν συναντιέστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε το πόσο τυχεροί είστε να έχετε στη ζωή σας κάποιον να σας νοιάζεται. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και όλες οι σχέσεις θέλουν κόπο για να λειτουργήσουν. Αυτό που μετράει είναι η αγάπη, η διάθεση και το χαμόγελο που σχηματίζεται στο πρόσωπό σας όταν συναντιέστε.