Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Έχεις βαρεθεί να είσαι single; 4+1 βήματα που θα κάνουν την αλλαγή στη ζωή σου!

Τι προτείνουν οι ειδικοί;

Έχεις βαρεθεί να είσαι single; 4+1 βήματα που θα κάνουν την αλλαγή στη ζωή σου!
ΣΧΕΣΕΙΣ 09.07.2019 11:11

Σκέφτεσαι και ξανασκέφτεσαι πως έχεις βαρεθεί να είσαι single; Δες τα 4+1 βήματα που θα σε κάνουν να αλλάξεις την καθημερινότητά σου και τη ζωή σου!

Είστε σε ηλικία 20-30 ετών, μόνοι χωρίς κάποιο σύντροφο αυτή την περίοδο της ζωής σας και κουρασμένοι με αυτή την κατάσταση; Αισθάνεστε ότι κάνετε εσείς κάποιο λάθος ή ίσως υπάρχει κάτι στο χαρακτήρα σας που απωθεί τους άλλους; Πέρα από τους συγγενείς, τους φίλους με τους οποίους μπορείτε να συζητήσετε και να συμβουλευτείτε, πολλοί απευθύνονται και σε ψυχαναλυτές και ψυχολόγους προκειμένου να ξεπεράσουν αυτή τη μοναξιά, η οποία θεωρείτε και κάτι αρνητικό.

«Υπάρχει βαθιά ριζωμένη στην κουλτούρα μας η άποψη ότι το να είναι κάποιος μόνος οφείλεται σε κάτι αρνητικό και ότι αυτό αντικατοπτρίζει την αξία του» είπε η ψυχολόγος Ντεμπόρα Ντάλεϊ. «Ακούω πολλά σχόλια υποεκτίμησης όπως για παράδειγμα ”δεν είμαι αρκετά καλή ” ή ”δεν κάνω για σύντροφος”». Επιπλέον, η ψυχολόγος προειδοποιεί για τον κίνδυνο του να «πέφτεις» στην παγίδα της χαμηλής αυτοεκτίμησης.

«Στην πραγματικότητα θα έπρεπε να ”επαινείται” κάποιος που είναι ελεύθερος, γιατί πολλές φορές όταν βιώνουμε μοναξιά ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας, τον λόγο ύπαρξής μας και τα πάθη μας», είπε. «Και αυτό είναι που μας κάνει πιο ελκυστικούς στους άλλους και γεμίζει τη δική μας ”δεξαμενή” αυτοεκτίμησης».

Πώς πείθετε τον εαυτό σας όταν το άγχος σας για μοναξιά βρίσκεται στην κορύφωσή του; Παρακάτω, η Ντάλεϊ και άλλοι ψυχοθεραπευτές συμβουλεύουν τους σινγκλ για το πως θα βρεθούν με σύντροφο.

Επενδύστε στις φιλίες σας
Εάν επιθυμείτε συντροφικότητα, αναρωτηθείτε: Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να ικανοποιήσω τις κοινωνικές μου ανάγκες; Για παράδειγμα, εάν σας ενοχλεί το ότι δεν έχετε να κάνετε τίποτα το βράδυ της Παρασκευής ή του Σαββάτου, ζητήστε από την αδερφή ή κάποιον συγγενή σας να βγαίνετε για δείπνο μια φορά το δίμηνο. Αν σας λείπει φυσική επαφή, μια αγκαλιά από έναν καλό φίλο κάνει θαύματα.

«Αναπτύξτε τις φιλίες σας, είπε η θεραπεύτρια Λιζ Χίγκινς. «Φυσικά, αυτό δεν θα μειώσει την επιθυμία σας για να αποκτήσετε έναν σύντροφο. Σίγουρα θα σας βοηθήσει να μείνετε σε επαφή με τους ανθρώπους, με άλλους τρόπους».

Μην κάνετε προβλέψεις για το μέλλον σας
Στην ανησυχία σας, είναι εύκολο να φανταστείτε τον εαυτό σας ακόμη μόνο στα 35 ή 40 – ή όποιο συγκεκριμένο όριο ηλικίας φοβάστε. Επικεντρωθείτε στο παρόν, είπε η Ρέισελ Καζεζ, θεραπεύτρια στο Σικάγο και ιδρύτρια του All Along, ενός προγράμματος που βοηθά τους ανθρώπους να κατανοήσουν την ψυχική υγεία και να αναζητήσουν θεραπεία.

«Προχωράτε μια μέρα τη φορά. Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζετε τι θα φέρει το μέλλον », δήλωσε η Καζεζ. «Μείνετε στο πώς αισθάνεστε τώρα, αλλά μην προσθέτετε άγχος για το τι θα γίνει 20 χρόνια αργότερα».

Μην σταματήσετε να βγαίνετε ραντεβού
Εάν βρίσκεστε σε περίοδο όπου βγαίνετε πολλά ραντεβού, ίσως αυτή είναι μια συμβουλή που πολύ δύσκολα θα δεχθείτε. Μη σταματάτε όμως αυτά τα πρώτα ραντεβού με ενδιαφέροντες ανθρώπους, είπε η Κριστιν Ζέισινγκ, ψυχολόγος στο Χονγκ Κονγκ. «Πρέπει να συνεχίσετε, ακόμα κι αν αισθάνεστε άβολα», είπε η Ζέισινγκ. «Να βγαίνετε με ανθρώπους, ακόμα και με εκείνους που φαίνονται σαν να μην σας ταιριάζουν τέλεια. Να είστε ανοιχτοί στην εμπειρία. Ξεκαθαρίζοντας τι σας αρέσει και τι όχι, θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιος είναι κατάλληλος όταν τον συναντήσετε ».

Να συμμετέχετε σε κοινωνικές ομάδες που σας ενδιαφέρουν
Πέρα από τα ραντεβού, αποκτήστε δραστηριότητες, συμμετέχοντας σε μια ομάδα ή σε ένα μάθημα που σας ενδιαφέρει. Ίσως να μην συναντήσετε εκεί τον μελλοντικό σας σύντροφο, αλλά ποιος ξέρει; Κάποιος που θα κάνετε παρέα μπορεί να γνωρίζει κάποιον που είναι ακριβώς ο τύπος σας.

«Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να αυξήσετε τις πιθανότητες να βρείτε κάποιον», είπε η Ντάλεϊ. «Προτείνω πάντα να συμβουλεύονται και τις εφαρμογές για εκδηλώσεις και ομάδες ανθρώπων που μοιράζονται τα ενδιαφέροντα τους».

Μην σκέφτεστε ότι πρέπει να έχετε οπωσδήποτε μια σχέση
Εάν είστε γυναίκα, η αίσθηση του επείγοντος είναι πολύ πιθανό να συνδέεται με την προσδοκία ότι θα πρέπει να βρίσκόσαστε ήδη σε σχέση. Η κοινωνία ενθαρρύνει τις γυναίκες να χτίζουν στόχους - ακόμα και το μέλλον - γύρω από την προοπτική του γάμου.

Μην γίνεστε θύμα αυτής της σκέψης παλαιάς κοπής. Αντίθετα, εστιάστε σε όλα όσα μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, είπε η Ντάλεϊ.

«Πολλές γυναίκες με τις οποίες εργάζομαι, στην διάρκεια του χρόνου επιτυγχάνουν μεγάλη προσωπική ανάπτυξη», είπε. «Ως αποτέλεσμα, αναβαθμίζεται η εμπιστοσύνη τους, η εκτίμησή για τον εαυτό τους μεγαλώνει και αυξάνεται η συνειδητοποίηση του τι θέλουν και αξίζουν από ένα σύντροφο».

*Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPostκαι αποδόθηκε στα ελληνικά.

Είσαι single; 10 λόγοι που είναι υπέροχο να είσαι μόνη!

Αυτό το διάστημα είσαι μόνη; Μη σε παίρνει από κάτω... Δεν έγινε κάτι!

Μέχρι να βρεθεί ο σωστός, μάθε 10 λόγους για να απολαύσεις τη single ζωή, όσο κρατήσειι!

1. Kάνεις οικονομία στα χρήματά σου. Η πιθανότητα του να βγαίνεις έξω με απαράδεκτους τύπους που μπορεί να πληρώνουν αλλά μπορεί και να ΜΗΝ πληρώνουν τα ποτά σου είναι δαπανηρή. Όπως και το να πηγαίνεις στα μαγαζιά και να αγοράζεις το τέλειο φόρεμα για ένα ραντεβού που τελικά αποδείχτηκε αποτυχία. Μάζεψε τα λεφτά για ένα ταξίδι στο εξωτερικό!

2. Γυρνάς σπίτι σου μεθυσμένη και δεν χρειάζεται να μιλήσεις σε κάποιον. Και κυριότερα να εξηγήσεις γιατί μέθυσες και γιατί θες να ακούσεις τώρα που μπήκες σπίτι αυτό το συγκεκριμένο τραγούδι. Όπως και ότι δεν έχεις πρόβλημα να πας στη τουαλέτα όσες φορές θες για να απαλλαχτείς από το αλκόολ!

3. Μπορείς να τρως ότι θες όπως θες. Γυρνάς από τη δουλειά και θες να φας πατατάκια και να γίνεις χάλια. Κανένα πρόβλημα. Ποιος θα σε κρίνει;

4. Οι σχέσεις με τις κολλητές σου αναθερμαίνονται. Αφού δεν έχεις αγόρι, όλος ο ελεύθερος χρόνος σου μετά τη δουλειά δίνεται αποκλειστικά στις κολλητές σου. Συναντήσεις με μάσκες προσώπου, dvd και κρασί είναι η καλύτερη διασκέδαση.

5. Μπορείς να ξυρίσεις τα πόδια σου… ή και ΟΧΙ. Αν και πιστεύουμε πως δεν χρειάζεται ποτέ να νιώθεις υποχρεωμένη να ξυρίσεις οποιοδήποτε σημείο του σώματος στην περίπτωση που δεν έχεις φίλο τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εύκολα. Πέρασε ένας μήνας και δεν άγγιξες το ξυραφάκι σου! Πάρτι!

7. Έχεις χρόνο να κάνεις ότι θες. “Κάτσε να ρωτήσω τον φίλο μου… χαχαχα! Είμαι ελεύθερη, δεν χρειάζεται να ρωτήσω κανέναν! Φύγαμε”! Αυτή η διαπίστωση δεν σου φτάνει;

8. Το βράδυ δεν σου κλέβει κανείς το πάπλωμα. Δεν ξυπνάς ποτέ στις 3 τα μεσάνυχτα από το κρύο γιατί ο καλός σου έκλεψε όλο το πάπλωμα. Και αν σου έχει συμβεί καταλαβαίνεις γιατί μιλάμε.

9. Μπορείς να φοράς άνετα εσώρουχα χωρίς να αναρωτιέσαι αν είσαι σέξι. Εσώρουχα που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, βαμβακερά, υπερμεγέθη! Όλη μέρα και το βράδυ!

10. Κανείς δεν κριτικάρει τις στιλιστικές σου επιλογές. Όταν γυρνάς σπίτι με τις τσάντες από τα μαγαζιά δεν υπάρχει κανένας να σου πει… “μα, δεν είναι πολύ προχωρημένο αυτό;”! Αντ’ αυτού κοιτιέσαι στον καθρέφτη και ενθουσιάζεσαι!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Νέα έρευνα αλλάζει τα δεδομένα! Οι άντρες έλκονται από...

Κορίτσια προσοχή! Αυτά είναι τα χειρότερα λάθη που κάνετε στο φλερτ και γυρνάτε μόνες σπίτι!

Διαβάστε περισσότερα θέματα σχέσεων στο Youweekly.gr!

Share