Κορίτσια προσοχή! Αυτές είναι οι 9 ατάκες που όταν του τις πεις θα... αρχίσει να τρέχει!

Αν δεν θες να διαλύσεις την σχέση σου, ΜΗΝ της πεις ποτέ!

Κορίτσια προσοχή! Αυτές είναι οι 9 ατάκες που όταν του τις πεις θα... αρχίσει να τρέχει!

Αυτές είναι οι 9 ατάκες που όταν του τις πεις θα... αρχίσει να τρέχει! Κορίτσια προσοχή! Το Youweekly.gr θα σας πει την αλήθεια!

Αχ αυτές οι γυναίκες. Τόσο γλυκά πλάσματα. Μας ξετρελαίνουν και μας κάνουν τη ζωή δύσκολη ταυτόχρονα. Αυτό είναι και το κομμάτι που τις κάνει τόσο ξεχωριστές κι απαραίτητες στην καθημερινότητά μας. Αυτό όμως, δεν τις εμποδίζει καθόλου από το να μας τσακίζουν πολλάκις την ευαίσθητη και παιδική μας καρδούλα ή να μας φτάνουν στα όριά μας. Κι έχουν πάρα πολλούς τρόπους να τα πετυχαίνουν όλα αυτά, όμως τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν συγκεκριμένες ατάκες, που με μαθηματική ακρίβεια θα σας κάνουν triggered, αδέρφια μου.

Εμείς πάντως που τις ακούσαμε ανά καιρούς, μείναμε στήλες άλατος. Μερικά βράδια έρχονται στον ύπνο μας και στριφογυρίζουμε από τον πανικό. Για να σας προετοιμάσουμε και να σας βάλουμε στο κλίμα λοιπόν, μαζέψαμε όλες αυτές τις ατάκες, για να μην ξεγελαστεί ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ:

«Θέλω να αφοσιωθώ στη δουλειά μου»
Κλασσική, σταθερή αξία. Ακούγεται τόσο συχνά όσο ο Τρύφωνας Σαμαράς να φωνάζει «πλατς πλουτς» στα instagram stories του. Συνήθως θα ειπωθεί την περίοδο του φλερτ, εκεί που γενικά νομίζεις ότι το γλυκό δένει και το μωράκι θα καταλήξει στην αγκαλιά σου. Έλα όμως, που ξεκινάει να σου κάνει ανεξήγητα νερά. Εσύ εκεί, πιστός μ@λ@κ@ς συνεχίζεις να προσπαθείς. Για να σε ξεφορτωθεί θα πει πως δεν είναι έτοιμη για σχέση, γιατί η καριέρα της μπαίνει σε προτεραιότητα. Σαν ανώτερος άνθρωπος που είσαι, πρέπει να το δεχτείς και να προχωρήσεις. Στην τελική, μπορεί να θέλει όντως να αφοσιωθεί στη δουλίτσα της… ή στον μαλλιά τύπο με τη μηχανή μεγάλου κυβισμού, με τον οποίο την πέτυχες Σάββατο βράδυ στην Πραξιτέλους, μερικές μέρες μετά το άκυρο που σου έριξε.

Άντρες προσοχή, αυτά είναι τα 10 λάθη που κάνετε στο πρώτο ραντεβού και φεύγει τρέχοντας!

«Θέλω να μιλήσουμε»
Σηκώστε τα χέρια ψηλά όσοι έχετε ακούσει την υπέρτατη αυτή φράση. Όχι εντάξει, μη σηκώνετε τα χέρια σαν χαζοί μπροστά από την οθόνη σας, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ. Πολλές σχέσεις τελείωσαν με αυτήν την ατάκα. Όταν την ακούς να διαπερνάει τ’ αυτιά σου, ξέρεις τι θα ακολουθήσει. Ένα τεράστιο παράπονο για όλα τα πράγματα που έχεις κάνει λάθος, πόσο μ@λ@κ@ς είσαι και ποιο είναι αυτό το τσόκαρο που σου έκανε λάικ στο ίνστα την προηγούμενη Τρίτη!

«Δε φταις εσύ, εγώ φταίω»
Το κακό στο να είσαι αρθρογράφος και να γράφεις τέτοια κείμενα, είναι πως πρέπει πάνω απ’ όλα να βάζεις τον επαγγελματισμό και να κρατάς την ψυχραιμία σου όταν δουλεύεις. Πώς να κρατηθείς όμως, όταν περνάει από μπροστά σου σαν ταινία η στιγμή που σου είπε το Ελενάκι πως δε φταις εσύ, αλλά εκείνη; Μεγάλη παγίδα αυτή η φράση. Στην αρχή θα μπεις στη λούπα να την κατανοήσεις και να τη βοηθήσεις, όμως δεν έχει νόημα. Είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να φας αναίμακτο κανόνι. Στο τέλος θα ανακαλύψεις πως τελικά δεν έφταιγε αυτή αλλά εσύ. Όπως πάντα κατά τη γνώμη της, ήσουν εσύ ο μ@λ@κ@ς!

«Εννοείται να βγεις μωρό μου»
Είναι Σάββατο απογευματάκι και την έχεις στην αγκαλιά σου επί του καναπέως, βλέποντας «Σ’ αγαπώ, Μ’ αγαπάς» στο YouTube. Ξεκινάει μια κουβέντα από μέρους της για το πού θα πάτε να φάτε το brunch σας την Κυριακή το μεσημέρι. Εκεί σε πιάνει ένα ρίγος, το οποίο ξεκινάει από το δεξί μέρος του λαιμού σου και καταλήγει λίγο πάνω από το πωπουδέλι σου. «Ε, μωράκι μου την Κυριακή έχω κανονίσει γηπεδάκι με τα παιδιά», καταφέρνεις να ψελίσσεις με όση δύναμη σου έχει απομείνει. Αυτή σαστίζει προφανώς, καθώς χάλασες το πλάνο που είχε στο μυαλό της για το Σαββατοκύριακο και κάτι τέτοια πράγματα δεν είναι κι ό,τι πιο σοφό μπορείς να κάνεις. Για να το σώσεις στις καθυστερήσεις, αναφέρεις πως μπορείς να το ακυρώσεις, ώστε να βολτάρετε μαζί. Η απάντησή της ωστόσο, όσο καλή και συμβιβαστική κι αν ακούγεται, άλλο τόσο ύπουλη και μεγάλη παγίδα είναι στην πραγματικότητα.

«Ποιος να μου αρέσει καλέ, αυτός ο βλάκας;»
Η φράση με την οποία η επιστήμη σήκωσε τα χέρια ψηλά. Κλασσική ζευγαροκουβέντα για το ποιος είναι τελοσπάντων αυτός ο Γιώργος, που παίρνει την κοπέλα σου Σάββατο βράδυ στις 11. «Έλα ρε μωρό μου, συμφοιτητής μου είναι», απαντάει χαμογελώντας. Για να σε πείσει ακόμα περισσότερο, συμπληρώνει πως δε γίνεται να της αρέσει αυτός ο βλάκας κι ότι στεναχωριέται που θεωρείς τόσο χάλια το γούστο της. Τρεις μήνες μετά, εσύ μπεκροπίνεις στην παραλιακή κι αυτή χαμουρεύεται με τον «βλάκα»…

«Θέλω το χώρο μου»
Μετά από μερικούς προβληματικούς μήνες στη σχέση σας, ένιωσε ότι πνίγεται. Πιέστηκε με το τελευταίο γλυκόλογο που της είπες κι ένιωσε πως εγκλωβίζεται. Σε μία εκ βάθους συζήτηση που κάνατε, ζήτησε χώρο. Αναλύοντας με πολλούς μαθηματικούς τύπους τα γεγονότα, ο χώρος αυτός είναι εκείνος που χρειάζεται για να «χώσει» τον αντικαταστάτη σου. Η σωστή, καλή, ορθόδοξη απάντηση θα ήταν «όσο χώρο θέλεις μωρό μου, χωριζούμε», αλλά προφανώς κι εσύ όπως και τόσοι άλλοι στο παρελθόν, τσίμπησες και είπες εντάξει. Μην κατσούφιαζεις φίλε αναγνώστη και κυρίως μη νιώθεις άσχημα. Θέλω να είμαστε ντρέτοι μεταξύ μας. Τα έχω κάνει κι εγώ, τα έχεις κάνει κι εσύ και γενικότερα τα έχουμε κάνει όλοι. Πού θα πάει, θα μάθουμε όμως.

«Σε βλέπω σαν φίλο»
Δεν ακούγεται τόσο συχνά όσο νομίζουμε, όμως δε γίνεται να μην τη συμπεριλάβω. Και δεν ακούγεται συχνά, διότι δε διαθέτουμε τα balls να κάνουμε μια καθαρή ξήγα στο γυναικάκι που θέλουμε να περνάμε αγκαλίτσα τα βροχερά απογεύματά μας. Σε κλίμακα από το 1 μέχρι το 10, το ότι σε βλέπει σαν φίλο είναι -4. Σε στεναχωρεί και σε κάνει να αμφιβάλλεις για τα πάντα. Εκεί υπάρχει όμως η εξής παγίδα. Μπαίνεις στο τριπάκι να της δείξεις πόσο πολύ την γουστάρεις, που λες δεν μπορεί, θα καταφέρω να της περάσω ένα κομμάτι του πόσο την θέλω. Η λύση όμως δεν είναι αυτή και θα το συζητήσουμε σε άλλο επεισόδιο.

«Τίποτα»
Νομίζω πως η συγκεκριμένη δε χρειάζεται πολλά σχόλια. Είναι αυτή που φοβόμαστε περισσότερο από όλες. Το επικίνδυνο είναι ότι μπορεί να παίξει κάτω από όλες τις περιστάσεις. Δε γνωρίζει σύνορα, καταστάσεις και πρόσωπα. Σαν άλλη κόμπρα θα σου έρθει εκεί που δεν το περιμένεις. Φοριέται πολύ με κατσουφιασμένο υφάκι, βλέμμα που αρνείται να σε κοιτάξει στα μάτια και ξινίλα από εδώ μέχρι το Kings Landing. Αν φτάσει στα αυτιά σου και αναγνωρίσεις κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο να κάνεις από το να τρέξεις μακριά.

«Όπου θέλεις/ό,τι θέλεις εσύ μωρό μου»
Για τελευταία και στην υγειά του αρθρογράφου, θα βάλω αυτή που με εκνευρίζει περισσότερο από όλες. Γενικά ρε παιδί μου οι γυναίκες θέλουν να παίρνουμε πρωτοβουλίες, αλλά εντάξει, δεν είμαστε και μ@λ@κ@ς να μη συζητάμε με την άλλη πού θα κάτσουμε. Ξεκινάς λοιπόν να τη βγάλεις για ένα ποτάκι. Από την αρχή σου ξεκαθαρίζει να αποφασίσεις εσύ. Φτάνετε στο πρώτο μαγαζί και δεν της αρέσει. Το δέχεσαι και πάτε σε άλλο. Δεν της αρέσει ούτε αυτό, γιατί δε βρήκατε καλό τραπέζι που ν΄αναδεικνύει το συνολάκι της. Το καταπίνεις και πάτε σε τρίτο μέρος, που -μάντεψε- δεν της αρέσει ούτε αυτό. Εντάξει, εκεί για να βρεθεί λύση, τη ρωτάς πού θέλει να πάτε. «Όπου θέλεις μωρό μου, δεν έχω θέμα» λέει με περίσσιο θράσος. Και μετά απορεί γιατί πετάχτηκε η φλέβα στο πάνω μέρος του κεφαλιού σου.

Αυτές λοιπόν ήταν μερικές μόνο ατάκες (οι χειρότερες κατά τη γνώμη μας) που μπορείς να ακούσεις από μία γυναίκα. Τις εκτιμάμε, τις αγαπάμε και τις θέλουμε συνέχεια στις ζωές μας, όμως πρέπει κι εμείς να προστατευτούμε κάπως. Περιμένω τις προτάσεις σας λοιπόν, στα σχόλια για να φτιάξουμε σιγά σιγά την δική μας βίβλο…

Θάνος Ασκητής: Τα 12 λάθη που κάνουμε στη σχέση μας και φέρνουμε το τέλος!

Τι μας αποκαλύπτει ο ειδικός; Ο Θάνος Ασκητής μας παρουσιάζει τα 12 λάθη που κάνουμε στην σχέση μας και φέρνουμε το τέλος!

Είναι γεγονός ότι αν το ζευγάρι δεν βάλει προτεραιότητα τη σχέση του, αργά ή γρήγορα, θα καταλήξει στο γραφείο του ειδικού θεραπευτή. Στην καλύτερη περίπτωση, αν είναι ευαισθητοποιημένο και δεν θέλει να χωρίσει. Διότι η άλλη λύση είναι το γραφείο του δικηγόρου.

Ο δρα. Θάνος Ασκητής αναφέρει 12 καταστάσεις που σκοτώνουν μια σχέση.

1. Υπάρχει πολλή οικειότητα, εξαιτίας της οποίας απομυθοποιούνται οι δύο σύντροφοι. Η σχέση χρειάζεται το μυστήριό της. Όταν τα έχουμε όλα τόσο πολύ στο φως και δεν έχουμε τις δικές μας προσωπικές στιγμές, η μαγεία αρχίζει και χάνεται. Όπως για παράδειγμα στο μπάνιο αν είναι και ο σύντροφός μας μέσα.

2. Πολλές ώρες μαζί, όπου δεν έχουμε τίποτε άλλο να πούμε πια. Ξοδεύουμε όλο τον χρόνο μας μαζί φτάνοντας στην πλήξη και στην ανία. Πόσο μάλλον όταν δουλεύουμε και μαζί!

3. Θεωρούμε τα πάντα δεδομένα, από τη σχέση μας μέχρι ότι ο άλλος δεν έχει τίποτα για να μας εκπλήξει. Κι όμως, πόσο έξω πέφτουμε, όταν μαθαίνουμε ότι έχει άλλα ενδιαφέροντα από εμάς. Ή όταν ένα τρίτο πρόσωπο μπαίνει ανάμεσά μας! Αλήθεια, τι βρίσκει σε αυτό το άλλο πρόσωπο που εμείς δεν μπορούσαμε να βρούμε;

4. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τον έναν προς τον άλλον, καθώς θεωρούμε ότι ξέρουμε τα πάντα για τον σύντροφό μας. Έχετε σκεφτεί όμως πόσο θα μπορούσε να σας εκπλήξει αυτός ο ίδιος άνθρωπος που κάθεται χρόνια απέναντί σας; Πολλές φορές χρειάζεται ένα μικρό γαργάλημα από τον έναν προς τον άλλον για να ανακαλύψουμε νέα πράγματα ή ενδιαφέροντα.

5. Δεν υπάρχει επικοινωνία, που σημαίνει ότι επικοινωνούμε με λάθος τρόπο, καταλήγοντας πολλές φορές στην ασυνεννοησία. Ο καθένας μένει σε αυτό που έχει εκείνος στο μυαλό του, χωρίς να θέλει να δει ή και να ακούσει την άποψη του άλλου.

6. Υπάρχει πολλή επικοινωνία, ναι, καλά διαβάσατε! Δεν είναι μόνο η κακή μορφή επικοινωνίας, είναι και η υπερβολικά μεγάλη ποσότητα όπου μιλάμε για τα πάντα. Από το ποιος μου έκανε like στο F/B μέχρι ποια ώρα θα βάλω αύριο πλυντήριο. Πόσο ακριβώς κιμά πήρα και τι ακριβώς είπε στον σύντροφό μου ο συνάδελφός του στη δουλειά, πόσους καφέδες ήπιε…

Δεκάδες τα τηλέφωνα και τα μηνύματα, λες και είναι η τελευταία μας μέρα! Και αυτή λοιπόν είναι μια κακή μορφή επικοινωνίας, όπου χάνεται εντελώς το μυστήριο. Δεν προλαβαίνει να λείψει ο ένας στον άλλον, να τον επιθυμήσει, να θέλει να τον δει όταν γυρίσει στο σπίτι.

Μπορεί να λέμε ότι η επικοινωνία είναι το κλειδί σε μια υγιή σχέση, αλλά μην το παρακάνετε.

7. Πίεση που καταλήγει σε καταπίεση στο πέρασμα του χρόνου. Η παραπάνω μορφή επικοινωνίας, όπου θέλουμε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή και ώρα πού είναι ο σύντροφός μας και τι κάνει.

Ποιοι είναι γύρω του, τι σκέφτεται, πώς αισθάνεται με εμάς και τη σχέση μας, είναι θέμα χρόνου πότε θα γυρίσει μπούμερανγκ. Ακόμη και το ενδιαφέρον και η επιθυμία να ακούσει ο ένας τον άλλον θα καταλήξουν σε τεράστια/αφόρητη πίεση.

8. Ο ένας σύντροφος αρχίζει να αισθάνεται ασφυξία. Το βλέπουμε αρκετά συχνά στα ζευγάρια, όπου ο ένας θέλει να βρίσκεται διαρκώς με τον άλλον, να ξοδεύουν όλο τον χρόνο τους μαζί.

Το αποτέλεσμα στην πορεία του χρόνου είναι να αναπτύσσεται εξάρτηση από τον έναν, που δυστυχώς αρχίζει -ή, μάλλον πιο σωστά, έχει αρχίσει εδώ και καιρό- να κρέμεται από τον άλλον. Που έχει κουραστεί να… κουβαλάει το βάρος στους ώμους του και θέλει να το ξεφορτωθεί.

Ασφυκτιά, πνίγεται και θέλει να φύγει, να αναπνεύσει φρέσκο αέρα. Είναι απαραίτητο λοιπόν ο καθένας να έχει τον προσωπικό του χρόνο και χώρο.

9. Η ζηλοτυπία είναι ένα από τα προβλήματα στα ζευγάρια, όπου οι συνεχόμενες σκηνές και η έλλειψη προσωπικού χώρου και χρόνου αρχίζουν και δυσκολεύουν τη συμβίωση.

Και όταν λέμε ζηλοτυπία, δεν εννοούμε τη ζήλια, αλλά μια πολύ διαφορετική παθολογική κατάσταση όπου πλάθονται παρανοϊκά σενάρια απιστίας. Το ζηλότυπο άτομο φτιάχνει σενάρια στο μυαλό του που πιστεύει πως είναι αληθινά ή θα βγουν αληθινά.

10. Η ερωτική επαφή γίνεται πηγή άγχους. Όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ψυχολογικό ή οργανικό, και μπαίνουμε στη διαδικασία να το κουκουλώνουμε για να μην εμφανιστεί ξανά και ρεζιλευτούμε.

Ξεκινούν παρανοήσεις σε σχέση με αυτή την αποφυγή, προσπαθούμε να δικαιολογηθούμε για να απαλύνουμε το άγχος και τον φόβο της αποτυχίας. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Και γίνονται δύσκολα για κάτι που θα μπορούσε τόσο εύκολα να λυθεί. Αν το ζευγάρι αντί να αποσιωπήσει ή να θυμώσει με το πρόβλημα και να αποφύγει τις συνευρέσεις, απευθυνόταν στον ειδικό.

Στον θεραπευτή που μπορεί να ακούσει το πρόβλημα και να κατευθύνει στη λύση του.

11. Τα χρήματα! Μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που διαφωνούσαν σχετικά με τα χρήματα είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να χωρίσουν απ’ ό,τι τα άλλα.

Μια διαφορά στη φιλοσοφία σχετικά με τις δαπάνες και τα έξοδα μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια, δυσφορία και απομάκρυνση στο ζευγάρι. Ακόμα και από μελέτη του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας βλέπουμε κάτι ανάλογο στη χώρα μας. Καθώς η κρίση προχωρά, η σχέση και η ερωτική ζωή πάσχουν.

12. Ο γάμος δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα. Οταν η σχέση μένει πίσω και μπροστά έρχεται οτιδήποτε άλλο, τότε είναι θέμα χρόνου πότε θα ξεχαστούμε μεταξύ μας.

Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι η σχέση είναι σαν μια ωραία γλάστρα με ένα πολύ όμορφο φυτό. Αν δεν το φροντίσουμε, δεν το ποτίσουμε, δεν το βάλουμε στο φως, δεν το λιπάνουμε, θα πεθάνει!