Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

10 σημάδια ότι αυτή η σχέση δεν είναι κατάλληλη για εσάς

Για να ξέρετε που βαδίζετε

10 σημάδια ότι αυτή η σχέση δεν είναι κατάλληλη για εσάς
ΣΧΕΣΕΙΣ 16.07.2019 15:14

Είναι εύκολο να παραμείνει κανείς σε μία σχέση, ακόμα κι αν βαθιά μέσα του γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να κρατήσει για πάντα. Υπάρχουν όμως τα σημάδια που δείχνουν μια ακατάλληλη σχέση;

Στην αρχή μπορεί να βλέπετε τα ελαττώματα του/της συντρόφου σας και να μην δείτε σημασία ή να ελπίζετε ότι θα αλλάξει. Αργότερα, όταν τα χρόνια περνούν και τίποτα δεν αλλάζει, μπορεί να μένετε σε αυτή τη σχέση επειδή νιώθετε άνετα ή επειδή φοβάστε να προχωρήσετε και να κάνετε την αλλαγή.

Σύμβουλοι γάμου και ειδικοί ψυχικής υγείας μοιράζονται τα 10 σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας δεν αξίζει πλέον ούτε τον χρόνο, ούτε την ενέργειά σας.

1. Συμβιβάζεστε για τον/την τέλειο/τέλεια

Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία μπορεί να συμβιβαστεί κανείς. Για τον προορισμό των διακοπών, για το αμάξι που αγοράζετε ή για την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που επιλέγετε. Για το μόνο πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να συμβιβαστείτε είναι με ποιον άνθρωπο θα περάσετε μαζί όλη σας τη ζωή, αναφέρει η οικογενειακή θεραπεύτρια, Virginia Gilbert. Εάν ο/η σύντροφός σας δεν σας ικανοποιεί πνευματικά, συναισθηματικά ή σεξουαλικά ή απλά περνάτε χρόνο μαζί επειδή είναι η εύκολη λύση, είναι κάτι που πρέπει να σας ανησυχήσει.

2. Το άλλο σας μισό είναι ο πιο σκληρός κριτής σας

Το άλλο σας μισό πρέπει να είναι στο πλευρό σας και να είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής σας. Εάν δεν υπάρχει ηθική υποστήριξη και η κριτική είναι συνεχής σε μία σχέση, είναι ένα ανησυχητικό σημάδι, σύμφωνα με την ψυχολόγο, Alicia H. Clark.

3. Δεν έχετε το ίδιο χιούμορ

Σας στραβοκοιτάζει κάθε φορά που λέτε ένα αστείο ή γελάει με την καρδιά του; Μπορεί να σας φαίνεται μικρό αλλά αν το άλλο σας μισό δεν γελάει με τα αστεία σας κάτι δεν πηγαίνει καλά, αναφέρει η Gilbert. Η ζωή είναι δύσκολη οπότε χρειάζεστε κοντά σας κάποιον που να είναι με το μέρος σας και να σας φτιάχνει το κέφι όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.

4. Είστε πιο ερωτευμένοι με την φαντασίωση του ποιου θα μπορούσε να είναι ο/η σύντροφός σας παρά με το ποιος/ ποια είναι στην πραγματικότητα

Όταν είναι κανείς ερωτευμένος είναι πολύ εύκολο να παραβλέπει οποιοδήποτε ελάττωμα και να φαντάζεται αυτό που θέλει να γίνει ο άλλος στο μέλλον. Μην πέσετε σε αυτή την παγίδα. Αν είστε περισσότερο ερωτευμένοι με την εικόνα που έχετε πλάσει εσείς παρά με την πραγματικότητα χρειάζεται να επανεξετάσετε την κατάσταση, αναφέρει η Marina Sbrochi, dating coach και συγγραφέας του βιβλίου «Stop Looking for a Husband: Find the Love of Your Life».

5. Δεν αντέχετε την οικογένειά τους (και το ίδιο ισχύει και για αυτούς)

Δεν είναι καλό δείγμα για το μέλλον σας, αν έχετε γνωρίσει τους γονείς του/ της και πραγματικά που δεν τους συμπαθείτε. Ακόμα χειρότερα, όταν το άλλο σας μισό επιμένει να παίρνει να παίρνει συνέχεια το μέρος τους σε κάθε καβγά και να μην σας υποστηρίζει ποτέ.

6. Αναρωτιέστε συνέχεια γιατί η συμπεριφορά του/ της συντρόφου σας δεν είναι αντίστοιχη με αυτά που λέει

Εάν το να προσπαθείτε να βρείτε που είναι και τι κάνει το Σάββατο βράδυ παραμένει άλυτο μυστήριο ή σας λέει πάντα τη μισή αλήθεια πρέπει να αναρωτηθείτε αν αυτή η σχέση αξίζει για να ανησυχείτε.

7. Δεν υποστηρίζει τους προσωπικούς σας στόχους

Όλες οι σχέσεις πρέπει να βασίζονται στην έννοια της συντροφικότητας και αυτό σημαίνει ότι ως ζευγάρι πρέπει να πιστεύει ο ένας στα όρια του άλλου, αλλά και οι στόχοι ζωής σας να είναι συμβατοί. Εάν αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε ότι τα όνειρά σας αρχίζουν να απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο από εσάς, και φταίει η σχέση σας για αυτό, ίσως ήρθε η στιγμή να αποχωρήσετε από αυτή τη σχέση.

8. Νιώθετε πιο ανασφαλείς από τότε που βρεθήκατε σε αυτή τη σχέση

Η προσωπική σας αξία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδέεται με την άποψη που έχει ο/η σύντροφός σας για εσάς και το ίδιο ισχύει και για την σχέση σας. Η προσωπική σας αξία έρχεται από μέσα σας. Αν το άλλο σας μισό σας κάνει να νιώθετε ανασφάλεια ή σαν να μην σας αγαπούν σε βαθμό που να σας δημιουργείται άγχος, πρέπει να μιλήσετε για αυτό.

9. Σκέφτεστε κάποιον άλλον

Αν σκέφτεστε συνέχεια πως θα ήταν να η ζωή με κάποιον άλλον μπορεί η σχέση σας να αντιμετωπίζει πρόβλημα.

10. Πρέπει να αλλάξετε το ποιοι είστε εσείς προκειμένου να κρατήσετε ικανοποιημένο τον/την σύντροφό σας

Δεν υπάρχει κανένα (μα κανένα) ζευγάρι στον κόσμο που να αγαπάει τα πάντα ο ένας στον άλλον. Από την άλλη, αν το άλλο σας μισό θεωρεί ότι είστε το προσωπικό του στοίχημα και νιώθει ότι πρέπει να σας αλλάξει για να είναι μαζί σας, τότε βρίσκεστε σίγουρα στη λάθος σχέση.

Νέα έρευνα αλλάζει τα δεδομένα! Οι άντρες έλκονται από...

Σκέφτεσαι να του πεις να χωρίσετε; Πριν πεις το τέλος κάνε αυτές τις 3 ερωτήσεις στον εαυτό σου!

Μήπως σκέφτεσαι να πεις στον σύντροφό σου να χωρίσετε; Πριν πεις το τέλος κάνε αυτές τις 3 ερωτήσεις στον εαυτό σου!

Λίγο το καλοκαίρι, λίγο οι διακοπές που θέλεις να πας με τις φίλες σου, λίγο το φλερτ που σου 'χει λείψει...Όλα αυτά σε έχουν οδηγήσει στο να σκέφτεσαι να τελειώσεις την σχέση σου;


Μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις, πρώτα απάντησε ειλικρινά σε αυτές τις ερωτήσεις!

Για να πεις ότι το σκέφτηκες καλά, ότι το έφερες από εδώ το πήγες και από εκεί, ότι το δούλεψες μέσα σου, ότι δεν το ξεπέταξες έτσι αψήφιστα και αστόχαστα, καλό θα ήταν να ρωτήσεις μερικά πράγματα.

Να τι πρέπει να αναρωτηθείς πριν ξεστομίσεις το «θέλω να μιλήσουμε»!

1.Έχω εκτιμήσει σωστά τα προβλήματα αυτής της σχέσης;
Μισό λεπτάκι. Τι σε προβληματίζει σε αυτή τη σχέση; Ότι δουλεύει πολλές ώρες; Που δεν σου παίρνει ωραία δώρα ή απλώς επειδή πάντα ξεχνάει τα μισά από τη λίστα του σούπερ μάρκετ; Αν γενικά αυτά που σε ενοχλούν είναι, σχετικά, διαχειρίσιμα και δεν επηρεάζουν τα μακροπρόθεσμα σχέδια ή τους στόχους σας ως ζευγάρι, (ξανά)συζήτησε τα μαζί του.

Αρχικά δείχνει να αναγνωρίζει και να καταλαβαίνει αυτά που του λές και δεύτερον είναι πρόθυμος να κάνει κάτι για να τα βελτιώσει; Αν η απάντηση είναι και στα δύο «όχι», τότε εντάξει, μαζί σου, να εμμείνεις στην αρχική σου θέση. Αν όμως υπάρχει θέληση από τη μεριά του, τότε μήπως να του δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία μωρέ;

2.Προσπάθησα να δω που έχω φταίξει κι εγώ;
Όταν μια σχέση αντιμετωπίζει προβλήματα, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, το πιο εύκολο και ανώδυνο είναι να τα χρεώσεις και να ρίξεις όλο το φταίξιμο σε εκείνον. Πλάκα έχει κι αυτό, αλλά αν παίρνεις τις σχέσεις σου στα σοβαρά χρειάζεται να αναγνωρίζεις και το δικό σου μερίδιο ευθύνης αφού για να υπάρχει ισορροπία it takes two. Μήπως λοιπόν η δυσαρέσκεια που νιώθεις προέρχεται και από τη δική σου προσωπική στάση και συμπεριφορά στην καθημερινότητα σας;

3.Του μίλησα ανοιχτά και ειλικρινά για το πώς νιώθω;
Σου έχει συμβεί ποτέ να σε χωρίσουν αραδιάζοντας σου ένα σωρό παράπονα για τα οποία δεν είχες ιδέα μέχρι εκείνη τη στιγμή; Ναι, δεν είναι ωραίο. Καλό είναι λοιπόν να μη μάθει όσα σε ενοχλούν σε εκείνον ως συνοδευτικά του «θέλω να χωρίσουμε». Με αυτό τον τρόπο τον πιάνεις τον άλλον προτετελεσμένου χωρίς να του δίνεις τη δυνατότητα να κάνει κάτι για όλα αυτά. Διότι κυρία μου τι να διορθώσει κι αυτός ο ανυποψίαστος χριστιανός τώρα αν εσύ έχεις πάρει τις αποφάσεις σου; Ποιο είναι το σωστό σε αυτή την περίπτωση; Πήγαινε πάλι στην αφετήρια, δηλαδή στο νούμερο 1 του άρθρου και θα καταλάβεις.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορίτσια προσοχή! Αυτές είναι οι 9 ατάκες που όταν του τις πεις θα... αρχίσει να τρέχει!

Θάνος Ασκητής: Τα 12 λάθη που κάνουμε στη σχέση μας και φέρνουμε το τέλος!

Διαβάστε περισσότερα θέματα σχέσεων στο Youweekly.gr!

Share