Θες καλή σχέση με την πεθερά σου; Δες πώς!

Μάθε το μυστικό...

Θες καλή σχέση με την πεθερά σου; Δες πώς!

Κακά τα ψέμματα οι 7 θανάσιμες πεθερές δεν υπάρχουν μόνο στα σήριαλ... ζουν και είναι ανάμεσα μας. Για να έχεις καλή σχέση μαζί τους υπάρχει μυστικό και δες πώς...

Αν η σχέση σου δεν είναι σοβαρή είσαι τυχερή γιατί πολύ απλά θα φροντίσεις να μην ξαναβρεθείτε στον ίδιο χώρο. Αν όμως είσαι σε μια σοβαρή σχέση σίγουρα θα ξαναβρεθείτε άρα πρέπει και να συνυπάρχετε. Πώς θα γίνει αυτό; Διάβασε παρακάτω τις καλύτερες συμβουλές.

Να είσαι πάντα ευγενική

Η ευγένεια νικάει τα πάντα! Μπορεί και πάλι να μην σε συμπαθήσει, όσο ευγενική και να είσαι αλλά τουλάχιστον σε έναν τσακωμό εσύ θα έχεις το πάνω χέρι και δεν θα χάσεις το δίκιο σου.

Ρώτησέ την διάφορα

Σε όλους αρέσει είτε να μιλούν για τον εαυτό τους είτε να νιώθουν χρήσιμοι. Όταν εσύ θα την ρωτάς για την ζωή της ή μια συμβουλή εκείνη θα νιώσει αμέσως πως ενδιαφέρεσαι για εκείνη ή πως την εμπιστεύεσαι.

Κάνε αστειάκια

Πάντα είναι ευχάριστο να είσαι με κάποιον που έχει καλό χιούμορ. Τα αστεία ελαφρύνουν την ατμόσφαιρα αλλά προσοχή μην το παρακάνεις γιατί ποτέ δεν ξέρεις που είναι τα όρια του καθενός.

Κάνε κομπλιμέντα

Βρες τι είναι αυτό που σου αρέσει πάνω της ή στον χαρακτήρα της και πες της το. Μην υπερβάλλεις όμως γιατί μπορεί να νομίζει πως δεν τα εννοείς.

Έχε υπομονή

Πολλές φορές είναι απλά θέμα χρόνου. Μπορεί μόλις σε γνωρίσει καλύτερα να γίνετε και φίλες καθώς μερικοί θέλουν χρόνο για να ανοιχτούν.

Πώς θα θέσεις τα όριά σου στην πεθερά σου που ανακατεύεται στη σχέση σας;

Σε βοηθάμε, απαντώντας σε τρεις ερωτήσεις που έχουν σχέση με τη συμπεριφορά και το χειρισμό της πεθεράς μας και μας απασχολούν πολύ.


Έχω την εντύπωση πως η μαμά του άντρα μου βρίσκει διαρκώς λόγους για να δημιουργούνται εντάσεις. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πως όσο μεγαλύτερο είναι το δέσιμο μιας μαμάς με το γιο της, τόσο πιο επιθετική θα είναι με τη γυναίκα ή τη σύντροφο του. Η μαμά αυτή θεωρεί τη σύντροφο ως αντίζηλο που ήρθε να «της πάρει το γιο της», κάτι το οποίο δεν μπορεί να επιτρέψει! Μάχεται λοιπόν να δείξει πως αυτή παραμένει η μία και μοναδική γυναίκα στη ζωή του γιου της.

Απαραίτητη σε αυτές της περιπτώσεις είναι η οριοθέτηση από τη μεριά του γιου-συντρόφου! Η μαμά του δεν μπορεί να έχει κλειδί και να μπαίνει στο σπίτι χωρίς να ειδοποιεί, ή να παίρνει τηλέφωνο οποιαδήποτε ώρα θέλει. Αυτοί είναι κάποιοι τρόποι για να αποφεύγονται οι εντάσεις και οι τσακωμοί τόσο ανάμεσα στο ζευγάρι, όσο και ανάμεσα σε μαμά και γιο. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τις δικές μας μανούλες!

Και εγώ πώς πρέπει να φέρομαι στην πεθερά μου;

Η λέξη κλειδί και στη δική σου συμπεριφορά είναι η οριοθέτηση. Καλό είναι να μπουν όρια τα οποία η μαμά του θα πρέπει να σέβεται. Το ίδιο όμως πρέπει να τη σέβεσαι και εσύ και να μην την αποκλείεις από τη σχέση της με το γιο της, τα εγγόνια της, αλλά και από εσένα. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η ισορροπία αυτή είναι δύσκολο να κρατηθεί.

Μερικές φορές έχω την εντύπωση πως όσο πάω και μοιάζω στην πεθερά μου. Να ανησυχήσω;

Αυτό που συνήθως αντιγράφουμε χωρίς να το καταλάβουμε,είναι ο τρόπος με τον οποίο εκείνη συνήθιζε να φροντίζει τον σύντροφό μας. Αυτό που «ξεπατικώνουμε» από την πεθερά είναι η μητρική φροντίδα που του έδειξε όταν ήταν μικρός, την οποία αυτός αναζητά και από εμάς στη συνέχεια. Δεν της μοιάζουμε λοιπόν στις συνήθειες, αλλά στον τρόπο που φροντίζουμε εκείνον.

Όλοι μας, άνδρες ή γυναίκες, ψάχνουμε στο/στη σύντροφό μας στοιχεία από τον τρόπο με τον οποίο μας φρόντισε η μαμά μας όταν ήμασταν μικροί. Γι αυτό και πολλές φορές οι άνθρωποι που αγαπάμε, τόσο ο σύντροφός μας όσο και κάποιοι καλοί μας φίλοι, αν το σκεφτούμε λίγο, μας θυμίζουν με κάποιον τρόπο και τη δική μας μαμά…

ΠΗΓΗ the dot.gr