3 + 1 σημάδια πως είστε κάτι παραπάνω από ... φίλοι!

Μήπως ήρθε η ώρα να το παραδεκτείς;

3 + 1 σημάδια πως είστε κάτι παραπάνω από ... φίλοι!

Μήπως ήρθε η ώρα να δείτε πραγματικά τα σημάδια που δείχνουν αν είστε κάτι παραπάνω από φίλοι ή όχι..; Μήπως καταβάθος γνωρίζετε καλά τι συμβαίνει, αλλά δεν το παραδέχεστε;

Εσύ και ο καλύτερός σου φίλος: λέτε τα πάντα ο ένας στον άλλο, κοιμάστε μαζί χωρίς φόβο και πάθος, κρίνετε τους αγαπημένους ο ένας του άλλου και μπορείτε να βγείτε να τα πιείτε μέχρι τελικής πτώσης. Μέχρι που ένα πρωί βρίσκεστε στο κρεβάτι χωρίς ρούχα κι εκείνος σου λέει "σ' αγαπώ"...


Ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να σε αφυπνίσουν για να δεις πως ο καλύτερός σου φίλος σε βλέπει κάτι παραπάνω από φιλικά;

1. Οι φίλοι σας κάνουν σχόλια για την ιδιαίτερη σχέση σας: κοινώς, ο κόσμος το' χει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο πως όποτε επισκέπτεστε μαζί κάποια παρέα ή την δικιά σας παρέα, όλοι παρατηρούν το πόσο ταιριάζετε, την χημεία που έχετε μεταξύ σας και φυσικά το πόσο ωραίο ζευγάρι θα κάνατε εάν δεν ήσασταν φίλοι. Δεν είναι τυχαίο που τις περισσότερες φορές το ευρύτερο περιβάλλον (φιλικό ή συγγενικό) μπορεί να πιάσει μια ερωτική σπίθα πολύ πριν το καταλάβεις εσύ ή ο κολλητός σου!

2. Μιλάτε διαρκώς: γραπτά μηνύματα, μακρόσυρτα τηλεφωνήματα, e- mails, τσατ στο msn και φυσικά καταλήγετε να μιλάτε με τον κολλητό για όλα και όλους. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, βρίσκεστε για καφέ, ποτό ή φαγητό ενώ σχολιάζετε από το ποιο ρούχο φορέσατε σήμερα, μέχρι το ποιο παρατράγουδο έπαιξε η Πάνια στην εκπομπή της το Σαββατοκύριακο. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κάθε φορά που χάνεστε για λίγο αναπολεί(ς) τις συνομιλίες και τα αστεία μεταξύ σας.

3. Έχετε υιοθετήσει ψευδώνυμα και ιδιαίτερη γλώσσα μεταξύ σας: το πού είσαι βρε φιλαράκι ή το τι κάνεις κολλητή, μετατράπηκε σε γλυκούλα μου, καρδούλα, αγαπούλα μου. Ούτε οι σχέσεις σου δεν σε αποκαλούν έτσι, κι όμως εσύ βρίσκεις απολύτως φυσιολογικά τα υποκοριστικά που σου φόρτωσε ο... κολλητούλης.

4. Κάποια στιγμή ξεκινούν και οι χειρονομίες: εκεί που βλέπετε το "Lost" παρέα, πέφτουν μερικές αγκαλιές. Εκεί που περπατάτε για ψώνια στα μαγαζιά, σου πιάνει το χεράκι. Εκεί που πάει να σου πει "Χρόνια Πολλά" ξεφεύγει το φιλάκι λίγο πιο αριστερά από το μάγουλο και στοχεύει το χειλάκι πετροκέρασο!

Πότε η φιλία έγινε έρωτας:

Α. Οι φίλοι: μιλούν ανοιχτά για την ερωτική τους ζωή

Οι "κάτι παραπάνω από φίλοι": δεν θέλουν ν' ακούνε για τα ταίρια των κολλητών

Β. Οι φίλοι: καταλαβαίνουν απόλυτα γιατί τους στήνεις τελευταία στιγμή για να βγεις με τον καλό σου

Οι "κάτι παραπάνω από φίλοι": σου κάνουν σκηνή που επιλέγεις το ταίρι σου παρά αυτούς για να πας σινεμά.

Γ. Οι φίλοι: κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι χωρίς φόβο και πάθος

Οι "κάτι παραπάνω από φίλοι": από εκεί που δεν είχε πρόβλημα να μοιραστεί το ίδιο κρεβάτι, σκηνή ακόμα και μπανιέρα μαζί σου, τώρα ξαφνικά σου μιλά για το ανδρικό ένστικτο, τις διαφορές ανάμεσα σε αγοράκια και κοριτσάκια.

Δ. Οι φίλοι: χαίρονται με τις ερωτικές επιλογές των κολλητών.

Οι "κάτι παραπάνω από φίλοι": πιστεύει πως όποιον σύντροφο και να βρεις, δεν είναι αντάξιός σου ή αντάξιός του.

"Ο φίλος μου αρνείται να μου κάνει στοματικό έρωτα! Τι να κάνω;" Ο ειδικός του Youweekly.gr απαντά...

Τοξικές φιλίες: 13 σημάδια για να τις αναγνωρίσεις!

Με την κολλητή σου είστε φίλες από το Λύκειο, αλλά τον τελευταίο καιρό που όλα δείχνουν ότι έχεις γνωρίσει τον έρωτα της ζωής σου, «πιάνεις» από τη μεριά της μια ζήλια λίγο πιο έντονη από ό,τι συνήθως...

Είναι και που δεν την είδες να χαίρεται ακριβώς με την προαγωγή, την οποία πήρες τον προηγούμενο μήνα στη δουλειά…

Συχνά στη ζωή μας έρχονται στιγμές που δοκιμάζουν τις σχέσεις μας ακόμα και με τις καλύτερές μας φίλες. Όταν όμως τα όρια ξεπερνιούνται και αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν και τις καλύτερες προθέσεις, ίσως είναι η ώρα να τους βγάλουμε από τη ζωή μας, όσο κι αν μας πονάει και δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε. Η δρ Suzanne Degges-White, από το Northern Illinois University, αποκωδικοποιεί τα σημάδια μιας τοξικής φιλίας.

Σύμφωνα με την Αμερικανίδα ειδικό, τα σημάδια που μας δείχνουν προς την έξοδο κινδύνου από μια φιλία είναι δύο ειδών:

Α. Αυτά που μας ψιθυρίζει η διαίσθησή μας. «Αν και όλες μας», εξηγεί η Degges-White, «ξέρουμε ότι πρέπει να ακούμε τη διαίσθησή μας, τις περισσότερες φορές νιώθουμε ότι οι φίλες μας αξίζουν το πλεονέκτημα της αμφιβολίας». Πώς αναγνωρίζουμε πότε πρέπει να ακούσουμε τη διαίσθησή μας;

1. Αν συνειδητοποιήσουμε ότι όταν περνάμε χρόνο με το συγκεκριμένο άνθρωπο, καταλήγουμε να νιώθουμε χειρότερα αντί για καλύτερα.

2. Αν πιάσουμε τον εαυτό μας να ψάχνει να βρει λόγους για να μη βρεθούμε μαζί του ή τρόπους να ακυρώσουμε κάτι που έχουμε ήδη κανονίσει.

Β. Υπάρχουν όμως και εκείνα τα σημάδια τα οποία αφορούν συγκεκριμένα συμβάντα και που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τη συγκεκριμένη φιλική σχέση, όπως:

1. Η φίλη σου θέλει να περνάτε χρόνο μαζί μόνο όταν χρειάζεται κάτι από εσένα.

2. Το συγκεκριμένο άτομο θέλει να σε απομονώσει από τις υπόλοιπες σχέσεις σου, συχνά μιλώντας σου άσχημα για το σύντροφο ή άλλους φίλους σου.

3. Χρειάζεται συχνά να δικαιολογήσεις τη συμπεριφορά της ή να την υπερασπιστείς όταν μιλάς σε τρίτους φίλους, που ενδεχομένως βλέπουν τα πράγματα με πιο καθαρό μάτι.

4. Συνειδητοποιείς ότι στη σχέση αυτή εσύ δίνεις περισσότερα σε μόνιμη βάση.

«Οι περισσότερες από εμάς το καταλαβαίνουμε σε κάποιο βαθμό αν μια φιλία έχει γίνει τοξική. Παρ’ όλα αυτά, συχνά μας είναι δύσκολο να παραδεχτούμε ότι έχουμε κάνει λάθος που έχουμε εμπιστευθεί το συγκεκριμένο άτομο», λέει η Degges-White. Σε περίπτωση που χρειάζεσαι επιπλέον hints ότι ήρθε η ώρα να απομακρύνεις αυτόν τον άνθρωπο από τη ζωή σου, έχε τα μάτια σου ανοιχτά και για τις παρακάτω 7 περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι ίσως δεν έχουν τις καλύτερες προθέσεις:

Νέες γνωριμίες που θέλουν να μονοπωλούν το χρόνο σου.
Άτομα που σε παίρνουν τηλέφωνο μόνο όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά στη ζωή τους.
Φίλοι ή φίλες που θέλουν να κάνετε μαζί πράγματα που ενδιαφέρουν τους ίδιους, ενώ αγνοούν τα δικά σου «θέλω».
Άνθρωποι που μονοπωλούν τη συζήτηση συνεχώς και δεν σου αφήνουν το περιθώριο να πεις τη γνώμη σου ή το πώς νιώθεις.
Σου παραπονιούνται μονίμως ότι δεν τους αφιερώνεις αρκετό χρόνο ή δεν τους καταλαβαίνεις…
Σε βλέπουν ανταγωνιστικά.
Άτομα που ενώ ζητούν με ευκολία δανεικά, αργούν να σου τα επιστρέψουν και χρειάζεται να τους θυμίσεις ότι είναι άλλο η φιλία και άλλο ο τραπεζικός λογαριασμός.

TO BE (FRIENDS) OR NOT TO BE, THAT IS THE QUESTION…

Λένε ότι οι πραγματικοί φίλοι φαίνονται στα δύσκολα. Και είναι αλήθεια, όταν τα πράγματα στη ζωή μας είναι ζόρικα, ξέρουμε πολύ καλά πού να στραφούμε: σε εκείνους τους ανθρώπους που είναι πάντα εκεί για εμάς, που τους έχουμε πάρει στις 11 το βράδυ και 10’ αργότερα τους ανοίγουμε την πόρτα με κατακόκκινα μάτια, πρησμένα από το κλάμα. Υπάρχει όμως και ένας άλλος δείκτης για να ξεχωρίζουμε την αληθινή φιλία: οι στιγμές και οι περίοδοι στη ζωή μας που όλα πηγαίνουν θαυμάσια. Δεν κρίνονται μόνο στα δύσκολα οι πραγματικοί φίλοι, αλλά και στα καλά. Εκείνοι που είναι αληθινά κοντά μας είναι όσοι χαίρονται με τη χαρά μας και μάλιστα με την καρδιά τους! Εκείνοι που πετούν από τη χαρά τους όταν τους ανακοινώνουμε ότι βρήκαμε δουλειά, τον άντρα των ονείρων μας ή ακόμα και… το τέλειο φόρεμα για το γάμο που έχουμε το Σάββατο. Εκείνοι που έρχονται χωρίς δεύτερη σκέψη να καθαρίσουμε μαζί το καινούριο σπίτι που μόλις νοικιάσαμε. Εκείνοι που ξέρεις ότι θα δακρύσουν από συγκίνηση όταν θα τους πούμε ότι το τεστ εγκυμοσύνης βγήκε (επιτέλους) θετικό. Αν στις παραπάνω προτάσεις μόλις αναγνώρισες την κολλητή σου, θύμισε στον εαυτό σου πόσο τυχερή είσαι και στείλε της ένα (ηλεκτρονικό, έστω) φιλί! Αν όχι, ξέρεις τι να κάνεις…