5 βασικά λάθη που κάνεις με τον πρώην σου...

Πρέπει να το πάρεις απόφαση.. έχεις χωρίσει!

5 βασικά λάθη που κάνεις με τον πρώην σου...

Αυτά είναι τα 5 βασικά λάθη που κάνεις με τον πρώην σου και πρέπει να δώσεις ένα τέλος...

Κάθε χωρισμός έχει και τις δυσκολίες του. Μία από αυτές είναι να σταθείς στο ύψος σου και να μην παρασυρθείς από αποφάσεις της στιγμής, που αργότερα θα μετανιώσεις. Ναι, όλες, ή μάλλον σχεδόν όλες, έχουμε κάνει λάθη στο παρελθόν. Όσο σκληρή κι αν είσαι, θα υπήρξε κάποιος πρώην στη ζωή σου, που δεν μπορούσες να ξεπεράσεις και λύγισες.

Τώρα όμως πρέπει να φανείς δυνατή και να μην τα ξανακάνεις...

1. Το σεξ της τελευταίας φοράς

Χμμ… να μαντέψουμε; Σου έλειψε και του είπες να περάσει από το σπίτι σου για να τον δεις μια ακόμη φορά. Έλα τώρα, που δεν ήταν τέτοιες οι προθέσεις σου, να καταλήξετε μπλεγμένοι στα σεντόνια του κρεβατιού σου! Από μέσα σου ξέρεις πως αυτή η τελευταία φορά δεν θα είναι ποτέ η τελευταία… Γιατί; Γιατί θα είναι η καλύτερη! Και γιατί η καλύτερη; Γιατί ξερεί τα κουμπιά σου και θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να σου δείξει τι χάνεις. Μμμ, για μάντεψε ποιά θα κολλήσει πάλι… Εμείς το βρήκαμε αμέσως!

2. Friends With Benefits

Το να συμφωνήσετε να μείνετε φίλοι μετά το χωρισμό και να κάνετε περιστασιακό σεξ όποτε σας δίνεται η ευκαιρία, δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Ας ξεκινήσουμε από το friends. Οι φίλοι δεν κάνουν σεξ. Και ο Justin (o Timberlake ντε) για σεξ ξεκίνησε, αλλά την αποκατέστησε στο τέλος την κοπέλα. Αν έχετε υπάρξει ζευγάρι είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να υπάρξει σεξ χωρίς συναίσθημα. Κάποιος από τους δύο θα ελπίζει για κάτι παραπάνω, στην περίπτωση μας …εσύ! Είσαι σίγουρη πως δεν θα ζηλεύεις, ενώ ξέρεις ότι μπορεί να βγαίνει και με άλλες; Μήπως στο τέλος θα πληγωθείς περισσότερο;

3. Παρακολουθείς κάθε του δραστηριότητα στα social media

Είστε φίλοι στο Facebook – και ναι, δεν τον έχεις βγάλει ακόμα από τους Στενούς Φίλους για να μην χάνεις κανένα post – , τον ακολουθείς στο Twitter, στο Instagram, στο Foursquare. Το πρώτο πράγμα που θα κάνεις όταν ξυπνήσεις και το τελευταίο πριν κοιμηθείς είναι να ελέγξεις εξονυχιστικά όλους τους παραπάνω λογαριασμούς, τα likes και comments που έχουν γίνει και από ποιούς ή ποιές (με έμφαση το ποιές) έχουν γίνει. Φιλενάδα, συγνώμη, αλλά η ασθένεια σου είναι ανίατη. Το πιο άρρωστο; Τον έχεις διαγράψει από παντού, τάχα μου τον ξεπέρασες και δεν θέλεις να μαθαίνεις γι’ αυτόν, αλλά συνεχίζεις να τον τσεκάρεις από το profile της κολλητής σου.

4. Προσπαθείς να τραβήξεις την προσοχή του

Όσο είχατε σχέση, ήσουν διακριτική με τα profiles σου στα social media και ξαφνικά οργιάζεις; Φροντίζεις κάθε σου έξοδος να συνοδεύεται από αντίστοιχα check in και φωτογραφίες δείχνοντας πως (ναι) περνάς και μόνη σου καλά, ότι έχεις πολλούς άντρες φίλους και ότι το λιώσιμο σου στο γυμναστήριο απέδωσε. Οοοοοχι δεν καρφώνεσαι. Οοοοοχι δεν θες να τον προκαλέσεις.

Μια άλλη δημοφιλής μέθοδος για να σε προσέξει είναι να ανεβάζεις κλαψιάρικα, ερωτικά τραγούδια – δύο και τρία την ημέρα – ή τραγούδια τύπου «τα περαστικά μου, άντε γειά, μου είσαι πλέον περιττός, μου κανες καλό που είσαι μακριά μου».

5. Κρατάς τα πράγματα του

Φεύγοντας ξέχασε να πάρει την καρδιά του (δεν) και κάτι παλιοπράγματα. Ε, γι’ αυτά μιλάμε, για ό,τι άφησε πίσω του δηλαδή. Το να κοιμάσαι φορώντας το ξεχασμένο του φούτερ, δεν σε βοηθάει σίγουρα να τον ξεχάσεις, πόσο μάλλον να προχωρήσεις στη ζωή σου. Μήπως έχεις ακόμα και τις φωτογραφίες σας κολλημένες στον τοίχο και όποτε τις κοιτάς βουρκώνεις; Καλύτερα να τα μαζέψεις όλα και να τα καταχωνιάσεις σε ένα ντουλάπι, που θα κάνεις καιρό να ανοίξεις. Για το καλό σου το λέμε…

Σου έστειλε μήνυμα ο πρώην; 5+1 λόγοι που εμφανίστηκε ξανά!

Μήπως είναι ... αλλού; 10+1 σημάδια που αποδεικνύουν ότι σκέφτεται την πρώην του!

Μερικές ενδείξεις ότι ο αγαπημένος σας έχει στο μυαλό του την πρώην κοπέλα του και δεν την έχει ξεχάσει σας παραθέτουμε για να σας βοηθήσουμε να δείτε καθαρά τις προθέσεις του προς εσάς .

Ο καλύτερος τρόπος βέβαια είναι να βάλετε το θέμα στο ‘’τραπέζι’’ και να το ξεκαθαρίσετε . Διαβάστε παρακάτω...

1.Αναφέρεται συχνά στην πρώην

Βεβαίως, όλοι συγκρίνουμε την νυν με την πρώην σχέση μας και περιστασιακά αναφερόμαστε σε κάποιον πρώην σύντροφο, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Αλλά όταν συμβαίνει 24 ώρες το 24ωρο, τότε υπάρχει πρόβλημα. «Αυτό δεν βοηθά κανέναν απ’ τους δύο να απολαύσει τη νέα σχέση» εξηγεί η σύμβουλος σχέσεων Τζόαν Σερμαν.

Η διαπιστευμένη θεραπεύτρια σε θέματα γάμου και οικογένειας εξηγεί ότι αν κάθε ιστορία τελικά ανατρέχει στο παρελθόν και την πρώην σύντροφο, τότε μάλλον είναι ένδειξη ότι έχει κολλήσει στο παρελθόν, συνήθως επειδή έχει πληγωθεί βαθιά, είτε επειδή είναι υπάρχουν ακόμα έντονα συναισθήματα αγάπης.

Δείτε ακόμη: Στάση κουτάλι: Πως να την κάνεις σωστά για να φτάσεις στην κορύφωση!

2.Δεν αναφέρεται ποτέ στο παρελθόν

Με την ίδια λογική, η σιωπή για μια προηγούμενη σχέση μπορεί να είναι ένοχη. Τα ένοχα συναισθήματα του κρυμμένου μυστικού συχνά κάνουν το άτομο να μην θέλει να αναφέρεται στο παρελθόν.

Αν λοιπόν παρατηρείτε ότι ο σύντροφος φοβάται να συζητήσει για μια παλαιότερη σχέση του, τότε μάλλον θα πρέπει να ζητήσετε εξηγήσεις, συμβουλεύει η κ.Σερμαν.

3.Online παρακολούθηση

Είτε επισκέπτεται συχνά το προφίλ της πρώην αγαπημένης του στο Facebook, είτε googlάρει διαρκώς το ονοματεπώνυμό της, η συχνή online παρακολούθηση είναι ανησυχητικό σημάδι, λέει ο Δρ Τζον Γκρέι ειδικός σε θέματα σχέσεων.

Μια περιστασιακή ή τυχαία «ματιά» online είναι αποδεκτή, ακόμη δε περισσότερο όταν από την προηγούμενη σχέση υπάρχουν παιδιά. Αλλά τα υπερβολικά διαδικτυακά «γλυκοκοιτάγματα» είναι μη αποδεκτά.

«Αν ο σύντροφος περνά πολύ χρόνο online παρακολουθώντας την προηγούμενη σχέση του και αισθάνεστε ότι σας παραμελεί, τότε ίσως δεν σας δίνει αυτό που θέλετε μέσα από τη σχέση σας. Μιλήστε του, πριν είναι αργά, λοιπόν», σημειώνει ο Δρ Γκρέι.

4.Πολλές επαφές με την πρώην

Τα συχνά email, τηλεφωνήματα και τα online μηνύματα με την πρώην αγαπημένη μπορεί να «καπελώσουν» τη σχέση σας. Αλλά η ουσία είναι στο περιεχόμενο της επικοινωνίας, διευκρινίζει η Καρολάιν Αξ, σύμβουλος σχέσεων, γνωστή για την στήλη της στην εφημερίδα Washington Post.

«Αν πρόκειται για email σε εβδομαδιαία βάση, αυτό δεν λέει κάτι από μόνο του. Αλλά όταν η επαφή αυτή στερεί χρόνο από τη δική σας σχέση, τότε ο σύντροφός σας κάτι κρύβει. Μάλλον δεν έχει σπάσει τα δεσμά ακόμη», σημειώνει η κ.Αξ.

Μια νέα σχέση βασίζεται πολύ στην εμπιστοσύνη. Αν δεν αισθάνεστε καλά με την επαφή που διατηρεί ο σύντροφός σας με την πρώην του, τότε μιλήστε του. Ζητήστε να σταδιακά να αραιώσει αυτή η επαφή και να επικεντρωθεί στο χτίσιμο της δική σας σχέσης.

Δείτε ακόμη: 7 σημάδια και μυστικά για να καταλάβεις ότι του αρέσεις!

5.Αναφέρει το όνομα της πρώην την ώρα του σεξ

Αυτό κι αν είναι κακός συγχρονισμός. Το μυαλό κατά τη διάρκεια του σεξ και ειδικά τη στιγμή του οργασμού είναι σχεδόν ανεξέλεγκτο, άρα οτιδήποτε μπορεί να ξεστομιστεί ακούσια. Όπως το όνομα της πρώην του! Ε, αυτό είναι και η βασικότερη ένδειξη ότι ο σύντροφός σας δεν έχει ξεπεράσει τα συναισθήματά του γι’ αυτήν.

6.Αναμνηστικά

Το να κρατά διάφορα αναμνηστικά μιας προηγούμενης σχέσης είναι γενικά αποδεκτό, στο πλαίσιο της διαδικασίας επούλωσης των συναισθηματικών τραυμάτων που προκάλεσε ο χωρισμός, λέει η κ.Σερμαν. Αλλά όταν τα συναισθήματα έχουν πια καταλαγιάσει, είναι η ώρα που τα αναμνηστικά πρέπει να πεταχτούν ή αποθηκευθούν κάπου. Δεν χρειάζεται να πετάξει κάποιο ρούχο δώρο από την πρώην αγαπημένη του, αλλά τουλάχιστον ας μην κρατά στο συρτάρι του γραφείου τις ερωτικές επιστολές της.

Όσο δε για τις φωτογραφίες, είναι άλλο πράγμα να έχει μια ομαδική φωτογραφία όπου περιλαμβάνεται και η πρώην και άλλο να έχει ακόμη στην κρεβατοκάμαρα τη φωτογραφία της στο κομοδίνο του. Ζητήστε από τον σύντροφό σας να τις αποσύρει σταδιακά και διακριτικά, αν θέλει να έχει μέλλον η δική σας σχέση.

7.Συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα

Αν ο σύντροφός σας παρουσιάζει συναισθηματικά πισωγυρίσματα τότε ίσως να είναι ένδειξη ότι δεν έχει ξεπεράσει την προηγούμενη σχέση του, λέει ο Δρ Γκρέι. Όταν είναι απόμακρος συναισθηματικά, ίσως αισθάνεται ένοχος για το ότι δεν σας προσφέρει την αφοσίωση και την αγάπη που έδινε στην πρώην σύντροφό του. Αλλά και όταν είναι ξαφνικά υπερβολικά εκδηλωτικός, ίσως να αισθάνεται ένοχος για την απόμακρη στάση του απέναντί σας.

8.Λέει ότι δεν είναι έτοιμος να δεσμευθεί

Ένα από τα συμπτώματα ότι δεν είναι έτοιμος να πάει παρακάτω είναι η φράση «σ’ αγαπώ, αλλά δεν είμαι έτοιμος να δεσμευθώ» ή «μ’ αρέσεις αλλά δεν θέλω μόνιμη σχέση». Αν η σχέση σας δεν κάνει βήματα προόδου, τότε το εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσετε, είναι η πρώην σύντροφος του.

«Όταν εκείνος αναρωτιέται ‘μήπως πρέπει να γυρίσω στην πρώην μου;’ ή ‘τι πήγε στραβά στην προηγούμενη σχέση μου;’, τότε αυτό είναι ένα πραγματικό εμπόδιο για κάθε νέα σχέση», υπογραμμίζει ο Δρ Γκρέι.

8.Ερωτικά προβλήματα

Η δυσκολία επίτευξης στύσης ή οργασμού μπορεί να είναι σύμπτωμα συναισθηματικού προβλήματος, λέει ο Δρ Γκρέι. «Η ενοχή δημιουργεί την αίσθηση ότι δεν δικαιούται την αγάπη σας και την προσοχή σας, κι έτσι συναισθηματικά δεν μπορεί να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στη σχέση σας», τονίζει.Ο Δρ Γκρέι σημειώνει ότι πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την επίδοση του συντρόφου σας στο κρεβάτι, όπως η κατάθλιψη, τα αυξημένα οιστρογόνα, το περιττό λίπος στην κοιλιακή περιοχή και η κατάχρηση αλκοόλ και άλλων ουσιών.

9.Κάτι πάει λάθος…

«Μερικές φορές οι ασθενείς μου, μου λένε ‘έχω την αίσθηση ότι κάτι πάει λάθος’», εξηγεί η κ.Σερμαν. Και αυτό είναι ένα βαρόμετρο για τη σχέση. Αν πιστεύετε ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε μάλλον θα πρέπει να το συζητήσετε ανοιχτά με τον σύντροφό σας. Ίσως η συζήτηση να σας οδηγήσει σε ανακαλύψεις για τα συναισθήματα του συντρόφου σας για το παρελθόν του.

Επίσης, αν αισθάνεστε την ανάγκη να ψαχουλέψετε τα πράγματα του (email, κινητό τηλέφωνο, τα ρούχα του)τότε η σχέση σας δεν είναι σε καλό δρόμο, λέει η κ.Σέρμαν. Εγκαταλείψτε το ρόλο του ντετέκτιβ και προσπαθήστε να συζητήσετε με τον σύντροφό σας.

10.Πως θα ξεπεράσετε το πρόβλημα

Όσο συναισθηματικό πόνο κι αν σας προκαλεί αυτή η κατάσταση, μπορείτε να επιβιώσετε από την εμμονή του συντρόφου σας για την πρώην του. Αλλά όσο περισσότερο κάνετε υπομονή και δεν συζητάτε το πρόβλημα, τόσο η σχέση σας δεν θα προοδεύει, τονίζει η κ.Σέρμαν.

Αρχίστε λοιπόν να μιλάτε μεταξύ σας, πλησιάζοντας ο ένας τον άλλον με ώριμο και ήρεμο τρόπο. Χρησιμοποιήστε φράσεις όπως «χρειάζομαι τη βοήθεια σου», «σ’ αγαπώ και θέλω μαζί να ξεπεράσουμε το πρόβλημα», ώστε κι εκείνος να αντιληφθεί ότι είστε στο πλευρό του και όχι απέναντί του.Αν πάλι δεν ξέρετε πώς να θέσετε το ζήτημα, αλλά ταυτόχρονα πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο να επενδύσετε στην σχέση σας, ένας σύμβουλος σχέσεων θα σας βοηθήσει να βρείτε τη λύση.

11.Ζήλια: Θέλει προσοχή

Αν θέλετε η σχέση σας να είναι υγιής, τότε μην σπεύσετε να εκδηλώσετε τη ζήλια σας και να τον κατηγορήσετε ελαφρά την καρδία.«Η ζήλια είναι χειρότερη από το να έχει αισθήματα για κάποιον πρώην σύντροφο», σημειώνει η Καρολάιν Αξ. «Η πικρία είναι ένα συναίσθημα, αλλά η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον σύντροφο είναι ένα ουσιαστικό πρόβλημα», διευκρινίζει.Αν λοιπόν πιάνετε τον εαυτό σας να καραδοκεί για ένα στραβοπάτημα του συντρόφου, τότε μάλλον θα πρέπει να σκεφτείτε τι είναι αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε ανασφαλής μέσα στη σχέση σας. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα του συντρόφου σας να γίνει και δικό σας.