"Είμαι ερωτευμένη με παντρεμένο" - Ο ειδικός του Youweekly απαντά

Μπορεί να σταθεί μια τέτοια σχέση;

Είμαι ερωτευμένη μαζί του, έχουμε μια σχέση πάθους! Το πρόβλημα όμως είναι ότι είναι παντρεμένος. Μου λέει συχνά ότι θα χωρίσει, αλλά δεν τον κάνει!

Ο ειδικός του Youweekly.gr απαντά σε αναγνώστρια που αντιμετωπίζει ένα μεγάλο δίλημμα.

Η απάντηση του ψυχολόγου - Τι να κάνεις αν είσαι ερωτευμένη με παντρεμένο

Λένα

Αγαπητή Λένα,

Η κατάσταση που περιγράφεις είναι μια συχνή περίπτωση «σχέσης-παγίδα» στην οποία εγκλωβίζονται πολλές γυναίκες. Παρά το γεγονός ότι αυτή η σχέση φαίνεται να είναι γλυκιά, δυνατή, παθιασμένη, στην πραγματικότητα είναι αυτοκαταστροφική. Ο παντρεμένος άντρας τις περισσότερες φορές δεν χωρίζει από τη σύζυγό του. Η διάρκεια της σχέσης καθορίζεται σχεδόν αποκλειστικά από τις υποσχέσεις και τις δικαιολογίες του άντρα, ο οποίος καταφέρνει να εξαφανίζει τις απαιτήσεις της ερωμένης για περισσότερη δέσμευση από εκείνον. Ο χρόνος όμως κυλάει και η δική της ζωή παραμένει σε συνεχή αναμονή.

Η ερωμένη τελικά καταλήγει να μην έχει μια σταθερή σχέση και να μην έχει καταφέρει να κάνει τη δική της οικογένεια! Μην αφήνεις τον εαυτό σου να παραμυθιάζεται από τις συχνές υποσχέσεις χωρισμού που σου δίνει και από τους όρκους μελλοντικής ευτυχίας που θα έχετε μαζί! Πάρε δύναμη από τον εαυτό σου και προσπάθησε να αποστασιοποιηθείς από αυτή τη σχέση, εφόσον δεν έχει προοπτική. Επίσης έχεις αρκετή δουλειά να κάνεις με τον εαυτό σου… Πρέπει να σκεφτείς για ποιο λόγο επιλέγεις τον άντρα μια άλλης γυναίκας και στην ουσία βρίσκεσαι μέσα σε μια σχέση που δεν έχει δέσμευση και εξέλιξη;

ΠΗΓΗ TV24