Πρώτο ραντεβού: Τα Dos & Don'ts που πρέπει να προσέξεις

Μελέτησε πριν πας!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Πρώτο ραντεβού: Τα Dos & Don'ts που πρέπει να προσέξεις

Το πρώτο ραντεβού δεν είναι εύκολη υπόθεση και το ξέρουμε. Λίγο το άγχος, λίγο η ανυπομονησία, τα κάνουν όλα να πηγαίνουν στραβά! Εδώ σου έχουμε μία ξεκάθαρη λίστα από τα Dos & Don'ts που πρέπει να προσέξεις στην πρώτη σας έξοδο!

Πάντα είναι πολύ πιεστικά τα πρώτα ραντεβού. Είναι σαν να πηγαίνεις σε συνέντευξη για δουλειά αλλά αντί να πουλήσεις τις επαγγελματικές σου ικανότητες, πουλάς την προσωπικότητά σου και αυτό μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο! Προσπαθείς να φανείς ενδιαφέρουσα και ελκυστική το οποίο μπορεί να φαίνεται αλλά δεν είναι ευκολότερο από το να ψάχνεις δουλειά.

Δεν πιάνουμε καν το θέμα των dating apps που κάνουν σχεδόν όλα τα πρώτα ραντεβού, τυφλά ραντεβού και δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Πάντως τώρα που είπαμε για dating apps, δες εδώ μερικά από τα καλύτερα που κυκλοφορούν αυτόν τον καιρό!

Πάρε χαρτί και στιλό και ξεκινάμε!

Don'ts

1. Μην αργήσεις

Αρχίζουμε με τα βασικά, αλλά θα εκπλαγείς μόλις μάθεις πόσοι άνθρωποι δεν έρχονται στην ώρα τους στα ραντεβού. Το να αργείς λιγάκι όπως συνηθίζεται, δεν είναι πια καθόλου in και ίσα ίσα δείχνει ασυνέπεια.

2. Μην κοιτάζεις το κινητό σου

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αγενές από το να κοιτάς διαρκώς το κινητό σου όταν είσαι έξω. Είναι σαν να φωνάζεις: «Ό, τι και να βρίσκεται πάνω στην οθόνη μου είναι πιο ενδιαφέρον από εσένα». Βάλτο στη σίγαση, μέσα στην τσάντα και ασχολήσου με το ραντεβού σου.

3. Μην εστιάζεις στον εαυτό σου

Ο στόχος του πρώτου ραντεβού είναι να μάθεις τον άλλο. Προσπαθείς να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου οπότε είναι κάπως λογικό να πεις μερικά πράγματα για τον εαυτό σου. Μην αφήσεις αυτό ωστόσο να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της συζήτησης και προς θεού μην αρχίσεις τις ιστορίες από την παιδική σου ηλικία.

Dos

1. Επίλεξε προσεκτικά το τι θα φορέσεις

Όσο ρηχό κι αν σου ακούγεται, μία καλή εμφάνιση κάνει τη διαφροά στο πρώτο ραντεβού. Το να ντυθείς πολύ απλά μπορεί να δώσει την αίσθηση ότι δεν ενδιαφέρεσαι πολύ για τον συνοδό σου. Η άνεση στα ρούχα σου είναι το κλειδί, οπότε φόρα κάτι μέσα στο οποίο θα νιώθεις όμορφη και μην φορέσεις με τίποτα αυτά τα παπούτσια που σε χτυπάνε!

2. Άκου

Όταν κάποιος δεν ακούει αυτά που λες, κάνει μπαμ! Αντί λοιπόν να ανησυχείς για το τι θα πεις μετά, πάρε λίγο χρόνο και άκου όσα έχει να σου πει ο συνοδός σου. Δείξε στον συνοδό σου ότι ενδιαφέρεσαι για ό, τι έχει να σου πει και να περιμένεις το ίδιο και από εκείνον.

3. Να έχεις καλούς τρόπους

Οι τρόποι λένε πολλά για ένα άτομο. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το να βάλεις την πετσέτα στα πόδια σου όταν τρως αλλά περισσότερο αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τον άλλον. Το να λες «ευχαριστώ» και «παρακαλώ», «με συγχωρείς», μπορεί να φαίνεται απλό αλλά είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να προσέξεις σε ένα ραντεβού.