Κορωνοϊός και σχέσεις: Πως θα τον κρατήσεις δικό σου εν μέσω πανδημίας

Τα μυστικά που θα σώσουν την αγάπη σας

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός και σχέσεις: Πως θα τον κρατήσεις δικό σου εν μέσω πανδημίας

Και ενώ ο κορωνοϊός συνεχίζει και χτυπά τις χώρες τεστάρονται αυτές τις μέρες και αρκετές σχέσεις! Αν είσαι και εσύ από εκείνες που αγχώνονται σταμάτα, καθώς σου έχουμε τρόπο για να τον κρατήσεις δικό σου εν μέσω πανδημίας.

Ακόμη και τα ζευγάρια που ζουν κοντά, αισθάνονται ότι έχουν μια σχέση μεγάλων αποστάσεων αυτές τις μέρες. Αυτό μπορεί όχι μόνο να θέσει σε κίνδυνο τη σχέση σας, αλλά και την ψυχική και ψυχολογική σας υγεία.

Σύμφωνα με την ψυχολογία, όταν περνάμε χρόνο με τους αγαπημένους μας, ενισχύεται η ψυχική υγεία και καταπολεμάμε τις δύσκολες στιγμές με ευκολία. Αλλά στην τρέχουσα κατάσταση, δεν γίνεται να βρεθείτε με τον αγαπημένο σας. Μην ανησυχείτε, εδώ έχουμε μερικές συμβουλές για να διατηρήσετε τη σχέση σας ανεπηρέαστη από την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Η απόσταση προκαλεί πολλά προβλήματα σε μια σχέση. Όταν περνάτε χρόνο μαζί και συναντιέστε τακτικά, είστε και πιο κοντά, ενώ η απόσταση δημιουργεί χάσμα μεταξύ σας. Ορισμένες σχέσεις επιβιώνουν, αλλά μερικοί μόλις πέσουν "θήραμα" τελειώνουν σε μια στιγμή.

Ο τρόπος για να τον κρατήσεις δικό σου εν μέσω πανδημίας

  • Μιλήστε κάθε μέρα, και πολλές φορές την ημέρα για να κρατήσετε ένα έλεγχο ο ένας στον άλλο. Αλλά δώστε ο ένας στον άλλο τον απαραίτητο χώρο επίσης. Προσπαθήστε να παραμείνετε ήρεμοι και χαρούμενοι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτό θα σας βοηθήσει να μείνετε θετικοί.
  • Ναι, μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα μαζί χωρίς να είστε σωματικά μαζί. Για παράδειγμα, παρακολουθήστε μια ταινία ο καθένας στο σπίτι του, αλλά την ίδια ώρα. Μπορείτε επίσης να μαγειρέψετε μαζί σε μια βίντεο-κλήση.
  • Οι διαφωνίες μπορεί να οδηγήσουν σε επιχειρήματα που μπορεί να προκαλέσουν μάχη. Μην αφήσετε τίποτα να επηρεάσει τη σχέση σας. Καταργήστε όλες τις αμφιβολίες και τις παρανοήσεις όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά σε μια συνομιλία μέσω βίντεο.
  • Η απόσταση λειτουργεί πραγματικά σαν μαγνήτης για τα ζευγάρια. Είμαστε σίγουρες πως μετά από αυτό θα είστε περισσότερο ή τρελά ερωτευμένοι μεταξύ σας.

    Αν την ίδια στιγμή βλέπεις πως ο καλός σου έχει κλειστεί στον εαυτό του, τότε πρέπει να ρίξεις μια ματιά σε όλα όσα σου προτείνει ο ειδικός του YouWeekly.gr.