Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Όλη η αλήθεια για το θέμα που καίει στο σ3ξ: Μπορεί να υπάρξει εγκυμοσύνη από προσπερματικά υγρά;

Σας ενδιαφέρει όλους!

Όλη η αλήθεια για το θέμα που καίει στο σ3ξ: Μπορεί να υπάρξει εγκυμοσύνη από προσπερματικά υγρά;
Sex 23.03.2019 15:15

Υπάρχει περίπτωση να επέλθει εγκυμοσύνη από τα υγρά, τα οποία παράγονται από το πέος πριν καν ο άνδρας φτάσει στην καθεαυτή εκπερμάτιση κατά την σεξουαλική επαφή;

Για να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό, θα πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι αυτά τα προσπερματικά υγρά. Διαβάστε παρακάτω...

Τα προσπερματικά υγρά είναι ένα υγρό που παράγεται από τους αδένες Cowper. Πρόκειται για δύο μικρούς αδένες που βρίσκονται κατά μήκος του ανδρικού αναπαραγωγικού/ουροποιητικού συστήματος.

Τι είναι τα προσπερματικά υγρά
Τα υγρά αυτά είναι διαυγή και διακρίνονται στην άκρη του πέους κατά τη διάρκεια μιας στύσης, αν και αυτό δεν συμβαίνει σε όλους τους άνδρες. Ο σκοπός των υγρών αυτών είναι να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση του όξινου περιβάλλοντος της ουρήθρας. Επίσης παρέχουν προστασία στο σπέρμα που... θα περάσει αργότερα μέσα από τους ίδιους σωλήνες.

Πώς μπορεί να επέλθει εγκυμοσύνη από προσπερματικά υγρά
Τα υγρά αυτά δεν περιέχουν σπερματοζωάρια. Αυτό σημαίνει ότι από μόνα τους δεν είναι εφικτό να προκαλέσουν εγκυμοσύνη στη γυναίκα. Ωστόσο, μπορεί να έχει μείνει λίγο σπέρμα στην ουρήθρα από μία προηγούμενη εκσπερμάτιση. Τότε αυτό μπορεί να έρθει σε επαφή με τα προσπερματικά υγρά. Αυτό το σπέρμα θα φτάσει στην άκρη του πέους κατά τη διάρκεια της διέγερσης. Τότε, ενδεχομένως, κάποια σπερματοζωάρια να μεταφερθούν μέσω των προσπερματικών υγρών στον κόλπο της γυναίκας.

Μόνο σε μια τέτοια περίπτωση είναι πιθανό να επέλθει εγκυμοσύνη από προσπερματικά υγρά. Μόλις το σπέρμα μέσα στα προσπερματικά υγρά εισέλθει στον κόλπο, μπορεί να γονιμοποιήσει το ωάριο. Αυτό θα συμβεί ακόμη και αν ο άντρας “τραβηχτεί” πριν την καθεαυτή εκσπερμάτιση. Εκτός και αν έχει χρησιμοποιήσει προφυλακτικό, οπότε και ο... κίνδυνος εξαλείφεται.

Μικρή η πιθανότητα, αλλά...
Γενικά, η πιθανότητα να μείνει μια γυναίκα έγκυος από προσπερματικά υγρά είναι πολύ μικρότερη από την πιθανότητα να μείνει έγκυος από το κανονικό σπέρμα, αλλά εξακολουθεί να είναι πιθανή.

Μια επιστημονική μελέτη του 2011 έδειξε ότι τα υγρά αυτά είναι πιθανό να περιέχουν και ενεργά/κινητικά σπερματοζωάρια. Επί συνόλου 27 αντρών που συμμετείχαν στην έρευνα, στους 11 εντοπίστηκαν σπερματοζωάρια μέσα στο προσπερματικό τους υγρό. Σε άλλους 10 υπήρχε μια “νορμάλ” αναλογία κινητικών σπερματοζωαρίων και στους υπόλοιπους δεν υπήρχε καθόλου σπέρμα στο προσπερματικό υγρό.

Συμπερασματικά, λοιπόν, όντως είναι εφικτό να επέλθει εγκυμοσύνη από προσπερματικά υγρά, αλλά αυτό είναι κάτι σπάνιο.

Πηγή: iatropedia.gr

Υπάρχουν και άλλες ερωτήσεις για το σεξ. Εμείς σας δίνουμε τις απαντήσεις εδώ:

Σου δίνουμε τις απαντήσεις γύρω από 12 αμήχανες ερωτήσεις στο σ3ξ!

42 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα για το σ3ξ!

Το ιδανικό θα ήταν να µαθαίναµε τα άπαντα του σεξ (όλα τα µικρά µυστικά που µας κάνουν ευτυχισµένες) πριν από το πρώτο ραντεβού. Όµως, ποτέ δεν είναι αργά!

«Το σεξ είναι το µόνο πράγµα που σε διασκεδάζει τόσο πολύ χωρίς να γελάς», έχει πει ο Woody Allen και νοµίζω ότι θα συµφωνήσουµε όλες µαζί του. Στις 42 προτάσεις που ακολουθούν, µπορεί να µάθεις πράγµατα για το σεξ που ούτε φανταζόσουν…

42 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα για το σ3ξ

1. Η πρώτη φορά που εκανεσ σεξ είναι καθοριστική. Αν η πρώτη σεξουαλική εµπειρία που είχες ήταν καλή, το πιθανότερο είναι να βλέπεις το σεξ ως µια υγιή πράξη που µπορείς να απολαµβάνεις. Το βασικό είναι να εµπιστεύεσαι τον παρτενέρ σου. Αν η πρώτη σου εµπειρία δεν ήταν καλή και την κουβαλάς µέσα σου πολλά χρόνια αργότερα, καλό θα είναι να απευθυνθείς σε έναν ειδικό.
2. Θα βιώσεις τον πρώτο σου οργασµό µόνη σου. Μερικές από εµάς µπορεί να είµαστε αρκετά τυχερές και να ξεκινήσουµε τη σεξουαλική µας ζωή µε έναν άνθρωπο υποµονετικό και δεξιοτέχνη, που µπορεί να µας µάθει πολλά για το σώµα µας – το πιθανότερο όµως είναι πως όχι.
3. Ο ενθουσιασµός και το να είσαι πρόθυµη να δοκιµάσεις (σχεδόν) τα πάντα σε κάνει σέξι. Η εµφάνιση, το πλούσιο µπούστο ή τα δίµετρα πόδια δεν είναι πάντα αρκετά.
4. Ο δονητής είναι ο γρηγορότερος, ευκολότερος και αποτελεσµατικότερος τρόπος να φτάσεις στην κορύφωση.
5. Δεν υπάρχει περίπτωση να εθιστείς στο δονητή σου. Ακόµα κι αν τον χρησιµοποιείς συχνά, δεν σηµαίνει ότι υποκαθιστά το σεξ. Σύµφωνα µε έρευνα, οι γυναίκες που χρησιµοποιούν sex toys έχουν αυξηµένη λίµπιντο και έρχονται εύκολα σε οργασµό.

42 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα για το σ3ξ
6. Μόνο το 20% των γυναικών µπορεί να έρθει σε οργασµό αποκλειστικά από την ερωτική πράξη.
7. Αν δεν φιλάει ωραία, δεν θα είναι καλός στο κρεβάτι. Δυστυχώς, αυτός είναι ένας κανόνας στον οποίο δύσκολα θα βρεις εξαίρεση.
8. Το αντρικό σεξουαλικό σύστηµα είναι απλό, αντίθετα µε το γυναικείο, που είναι περίπλοκο και χρειάζεται ιδιαίτερο χειρισµό.
9. Όλοι µπορούν να είναι καλοί στο κρεβάτι. Όµως, η… προπόνηση είναι εκείνη που θα σε κάνει καλύτερη.
10. Αν δεν σου αρέσει το σεξ µαζί του, αυτό είναι εµφανές. Δεν υπάρχει κανένα τρικ για να µπορέσεις να υποκριθείς ότι τον θέλεις τρελά!

11. Οι πιθανότητες να φτάσετε µαζί σε οργασµό είναι πολύ µικρές. Γι’ αυτό, ας σταµατήσουµε να υποκρινόµαστε απλώς και µόνο επειδή έτσι βλέπουµε στις ταινίες.
12. Αν το τρίο αποτελεί για σένα φαντασίωση, καν’ το µε κάποιον µε τον οποίο δεν είσαι ερωτευµένη. Έτσι, δεν θα µπουν στη µέση συναισθήµατα, ζήλιες και ανασφάλειες.
13. Θα απολαύσεις πολύ περισσότερο το σεξ αν το κάνεις µε κάποιον που έχει τη δική σου λίµπιντο. Όλων η λίµπιντο πιάνει κόκκινο τους πρώτους µήνες της σχέσης, όµως µετά από 8 µήνες το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει και φαίνονται τα πραγµατικά θέλω.
14. Κανένας δεν γεννιέται τέλειος εραστής. Τα σεξουαλικά κόλπα µαθαίνονται και πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

15. Αν θέλει να δοκιµάσετε κάτι νέο στο σεξ, δεν υπάρχει λόγος να σκεφτείς ότι έχει βαρεθεί τα όσα κάνετε συνήθως. Είναι αρκετά δύσκολο να κάνεις έρωτα µε τον ίδιο άνθρωπο για όλη σου τη ζωή· αν δεν υπάρχει ποικιλία, τότε γίνεται ακόµα δυσκολότερο.

16. Οι άντρες είναι οπτικοί τύποι, τους αρέσει να σε βλέπουν σέξι. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που τους αρέσει να βλέπουν πορνό.
17. Τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες αρέσουν τα προκαταρκτικά. Το γρήγορο σεξ είναι καλό µία στο τόσο, αλλά αν συµβαίνει συχνά, τότε αργά ή γρήγορα κανένας από τους δυο σας δεν ικανοποιείται.
18. Μην µπερδεύεις τον έρωτα µε το πάθος. Ένα καλό σεξ δεν σηµαίνει απαραίτητα ότι είσαι και ερωτευµένη.
19. Στους άντρες συνήθως αρέσει να τους ακουµπάς µε περισσότερη δύναµη απ’ ό,τι στις γυναίκες. Το δέρµα τους είναι πιο σκληρό. Βέβαια, πρόσεχε µην το παρακάνεις – πονάνε κι εκείνοι!

42 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα για το σ3ξ
20. Όταν κάνεις στοµατικό σεξ, βάλε και τα χέρια σου στο παιχνίδι – η επιτυχία θα είναι σίγουρη.
21. Όσο περισσότερους τρόπους έχεις να φτάσεις σε οργασµό τόσο περισσότερους οργασµούς θα έχεις. Αυτό σηµαίνει ότι πρέπει να κάνεις πειράµατα µε τον εαυτό σου για να βρεις νέους τρόπους.
22. Οι άντρες που ψάχνουν µόνο το σεξ και δεν θέλουν σχέση είναι εύκολα αναγνωρίσιµοι. Συνήθως µέχρι το τρίτο ραντεβού έχουν βαρεθεί και φεύγουν.
23. Το στοµατικό σεξ µπορεί να είναι αποτυχηµένο και, όσο κι αν δεν το πιστεύεις, σε κάποιους άντρες δεν αρέσει.
24. Είναι ευκολότερο να έρθεις σε οργασµό µόνη σου απ’ ό,τι µε τον παρτενέρ σου, ειδικά αν είστε στα πρώτα ραντεβού.
25. Αν προσποιηθείς οργασµό, θα το κάνεις τον πρώτο καιρό µιας σχέσης – είναι το διάστηµα που θέλεις να δείχνεις τέλεια. Αργότερα, όµως, που πλέον έχει µάθει ο ένας τις προτιµήσεις του άλλου, σίγουρα θα έρθεις σε οργασµό.
26. Σταµάτα να ανησυχείς για το βάρος σου. Οι άντρες δεν δίνουν σηµασία στην πλαδαρή σου κοιλιά ή τα ψωµάκια. Αντίθετα, βλέπουν τις καµπύλες σου και λιώνουν!
27. Όλες οι στάσεις του σεξ είναι ουσιαστικά παραλλαγές των πέντε βασικών: εκείνος από πάνω, εσύ από πάνω, στο πλάι, από πίσω και όρθιοι.
28. Αν δεν παίρνεις ποτέ πρωτοβουλία στο σεξ, µπορεί ο σύντροφός σου να νοµίζει ότι το κάνεις µόνο για να τον ικανοποιήσεις, χωρίς να επιδιώκεις και τη δική σου ευχαρίστηση. Το να παίρνεις όµως πρωτοβουλίες σε κάνει ισχυρή – και αυτό είναι αφροδισιακό.
29. Οι γυναίκες πολλές φορές µέσα στο µήνα έχουν διάθεση για σεξ και άλλες δεν θέλουν καθόλου. Είναι φυσιολογικό· η γυναικεία λίµπιντο έχει πολλές διακυµάνσεις µέσα στο µήνα, λόγω ορµονών.
30. Οι άντρες δεν έχουν πάντα στύση και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Το στρες, η ηλικία, το αλκοόλ και πολλοί άλλοι παράγοντες µπορεί να την επηρεάσουν. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού υπάρχουν άπειρα πράγµατα που µπορείς να κάνεις ακόµα και χωρίς στύση!31. Τα γεννητικά όργανα δεν έχουν την ίδια εµφάνιση σε όλους τους ανθρώπους. Σε καµία περίπτωση µη συγκρίνεις τα δικά σου µε εκείνα των πορνοστάρ!
32. Αν σκέφτεσαι να κάνεις πλαστική στα γεννητικά σου όργανα, καλύτερα να ξεχάσεις την ιδέα. Ο κίνδυνος να χάσεις κάθε αίσθηση… εκεί κάτω είναι µεγάλος.
33. Αν κάνεις σεξ γιατί περιµένεις πότε θα έρθει η στιγµή που θα είστε αγκαλιά, είναι ανησυχητικό. Σκοπός είναι να το κάνεις για να περάσεις καλά. Αν σου λείπει µια αγκαλιά, καλύτερα να πάρεις σκύλο! Αυτό συµβαίνει, όµως, και στους άντρες. Πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν σεξ, ενώ στην πραγµατικότητα ζητάνε την αγάπη.
34. Το σεξ σε µια µακροχρόνια σχέση είναι πολύ διαφορετικό απ’ ό,τι σε µια βραχυχρόνια. Δεν είναι δυνατόν να θέλεις κάθε µέρα σεξ µετά από 6 χρόνια!

42 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα για το σ3ξ
35. Ο σύντροφός σου δεν µπορεί να διαβάσει τη σκέψη σου. Κανένας δεν ξέρει καλύτερα από εσένα τι θέλεις κάθε στιγµή. Γι’ αυτό µοιράσου τις επιθυµίες σου, τι σου αρέσει και τι όχι.
36. Μη νιώθεις καµία ενοχή για τις φαντασιώσεις σου – γι’ αυτό, άλλωστε, λέγονται έτσι!
37. Το σεξ είναι δύσοσµο, θορυβώδες, γεµάτο ιδρώτα και καθόλου κολακευτικό. Άφησε έξω από την κρεβατοκάµαρα τον εγωισµό σου και εξοπλίσου µε πολύ χιούµορ.
38. Όσο περισσότερο κάνεις σεξ τόσο περισσότερο θα το ζητάς. Αν κάνεις ένα διάλειµµα, θα ξεχάσεις πόσο ωραίο είναι· αλλά ποιος ο λόγος; Αν, παρ’ όλα αυτά, νιώθεις πίεση από την καθηµερινότητα και τους ρυθµούς ζωής, δεν είναι κακό να βάλεις µια άνω τελεία.
39. Τα παιδιά «σκοτώνουν» τη σεξουαλική σου ζωή. Διεκδίκησέ τη, όµως, ξανά µετά την ηλικία των δύο.
40. Αν µιλάς µε το σύντροφό σου για τα προβλήµατα που έχετε στο σεξ, τότε σχεδόν πάντα έχετε διανύσει το µισό δρόµο για τη λύση τους.
41. Αν νιώθεις άσχηµα µετά το σεξ, τότε ξεκάθαρα έχεις δίπλα σου τον λάθος παρτενέρ.
42. Η ερωτική επαφή είναι δούναι και λαβείν. Δεν χρειάζεται να ανταποδώσεις την ίδια στιγµή στο σύντροφό σου, αλλά αν είσαι από εκείνες που µόνο παίρνουν, τότε σίγουρα πρέπει να αλλάξεις νοοτροπία.

42 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα για το σ3ξ

Είναι θλιβερό που οι πιο υπέροχες σεξουαλικές µας εµπειρίες µας κάνουν να αισθανόµαστε ένοχοι, ντροπιασµένοι, αµήχανοι και ανώµαλοι». -Sue Johanson (Καναδή συγγραφέας και σεξολόγος), 1930
44% των γυναικων θεωρει αδυνατον να ευχαριστηθει το σεξ µε καποιον που δεν επικοινωνει εγκεφαλικα Ή δεν εχει το ιδιο πνευµατικο επιπεδο. δεν ισχυει το ιδιο για τους αντρες, αφου µονο το 31% συµφωνει µε αυτη τη δηλωση.

Δείτε περισσότερα θέματα για το σεξ με μόνο ένα κλικ!

TAGS
Share