Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Τι έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες για το σ3ξ; - Οι εικόνες που σοκάρουν!

Πώς ήταν το σεξ στην αρχαία Ελλάδα;

Τι έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες για το σ3ξ; - Οι εικόνες που σοκάρουν!
Sex 25.04.2019 16:00

Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν μία διαφορετική οπτική για το σεξ, με περίεργες αντιλήψεις!

Μάλιστα ο Δημόκριτος πίστευε ότι οι άνθρωποι παίρνουν την ίδια ευχαρίστηση από το… ξύσιμο, όσο και από το σεξ. Διαβάστε παρακάτω...

Ο Αριστοτέλης αναρωτιόταν γιατί οι άνθρωποι ντρέπονται να παραδεχτούν ότι τους αρέσει η σεξουαλική συνεύρεση, ενώ δε συμβαίνει το ίδιο με το ποτό ή το φαγητό. Μήπως αυτό οφείλεται στο γεγονός, αναφέρει στα Προβλήματα, ότι επιθυμούμε πράγματα που θέλουμε οπωσδήποτε να αποκτήσουμε –με ορισμένα από αυτά να είναι απαραίτητα για τη ζωή- ενώ η σεξουαλική επιθυμία δεν είναι ζωτικής σημασίας;

Ο Επίκουρος –ναι, αυτός που θεωρεί την ευχαρίστηση ως το νόημα της ζωής- δήλωνε ότι το σεξ δεν έχει κάνει ποτέ καλό σε κανέναν και ότι κανείς θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένος αν δεν του έχει κάνει κακό.

Από την άλλη, γράφει ο συγγραφέας J.C. McKeown σε άρθρο του στη Huffington Post, όσοι ασκούσαν την ιατρική στην αρχαία Ελλάδα είχαν μια περισσότερο θετική στάση απέναντι στην ερωτική επαφή. Τη συνιστούσαν μάλιστα ως τρόπο αντιμετώπισης ενός ευρύτατου φάσματος παθήσεων όπως: η κατάθλιψη, η δυσπεψία, ο ίκτερος, οι πόνοι στη μέση, η αδύναμη όραση κ.ά.

Τι έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες για το σ3ξ; - Οι εικόνες που σοκάρουν!

Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής, υποστήριζε ότι η χωρίς όρια σεξουαλική επαφή μπορούσε να θεραπεύσει τη δυσεντερία. Ακόμη, ότι το σεξ μπορεί να ανακουφίσει από το δάγκωμα ενός φιδιού ή σκορπιού, ωστόσο μπορεί τη σύντροφο εκείνου που δαγκώθηκε καθώς επίσης και να κάνει καλό στη διανοητική υγεία του ατόμου.

Σε ιατρικά κείμενα της αρχαίας Ελλάδας παρέχονται ακόμη «συνταγές» θεραπείας της αντρικής ανικανότητας, όπως για παράδειγμα η επάλειψη του πέους με ένα μείγμα από πιπέρι, ελαιόλαδο και μέλι. Αν κάποιος ήθελε να κάνει το πέος του να δείχνει… μεγαλύτερο, έπρεπε να βουτήξει τη ρίζα ενός φυτού –δε γνωρίζουμε ποιου- σε καλής ποιότητας κρασί για τρεις ημέρες και όποτε το χρειαζόταν να το δένει στο μηρό του, προσθέτει ο συγγραφέας.

Ο Αριστοτέλης, ακόμη, πίστευε ότι το μέγεθος… μετράει, όμως είχε μια διαφορετική θεωρία! Πίστευε ότι όσο πιο μακρύ ήταν το πέος ενός άντρα, τόσο πιο μακριά έπρεπε να «ταξιδέψει» το σπέρμα, με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο να τεκνοποιήσει!

Στις παρακάτω εικόνες παρουσιάζονται μερικές από τις περίεργες αντιλήψεις που είχαν στην αρχαία Ελλάδα για το σεξ- άλλες φορές με σατιρική διάθεση, άλλες ήδη γνωστές και άλλες εντελώς παράξενες.

Ο J.C. McKeown έγραψε το παραπάνω άρθρο με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου «The Cabinet of Greek Curiosities: Strange Tales and Surprising Facts From the Cradle of Western Civilization».

Τι έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες για το σ3ξ; - Οι εικόνες που σοκάρουν!
Γυναίκα σε χωράφι με φαλλούς: Μια γυναίκα περιποιείται το χωράφι της που είναι γεμάτο με… φαλλούς διακωμωδεί την κατάσταση.

Τι έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες για το σ3ξ; - Οι εικόνες που σοκάρουν!
Νόμισμα με ένα σάτυρο σε στύση: Απεικονίζει ένα σάτυρο –μισός άντρας, μισός κατσίκα, ο οποίος μπορεί να μην είχε την καλύτερη εξωτερική εμφάνιση, αλλά του… περίσσευε ο πόθος. Τέτοια νομίσματα κυκλοφορούσαν στην αρχαία Θράκη και Μακεδονία στα τέλη του 6ου –αρχές του 5ου αιώνα προ Χριστού.

Τι έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες για το σ3ξ; - Οι εικόνες που σοκάρουν!
Σεξ επί πληρωμή: «Το αγόρι είναι όμορφο» αναγράφεται στο πάνω μέρος αυτής της εικόνας. Οι ομοφυλόφιλοι που εκδίδονταν στην Αθήνα έχαναν τα πολιτικά τους δικαιώματα, ενώ για όσα δημόσια πρόσωπα υπήρχε η υποψία ότι είχαν τέτοιου είδους επαφές, υπήρχε κατακραυγή. Από την άλλη, γράφει ο J.C. McKeown, ο Αριστοτέλης σημειώνει: «Στην Κρήτη η ομοφυλοφιλία “θεσπίστηκε” προκειμένου να περιοριστούν οι γεννήσεις, λόγω των σεξουαλικών συνευρέσεων με γυναίκες.

Αυτά είναι τα λόγια που ανάβουν τις γυναίκες στο σ3ξ!

Τι πρέπει να ακούσει μία γυναίκα για να ανάψει στο σεξ; Υπάρχουν λόγια που πρέπει να πει και άλλα που καλύτερα να τα αποφύγεις!

Αν ντρέπεσαι; Ακολούθησε τα βήματα...

Πάρε το Χρόνο σου
Μην το τερματίσεις από το πρώτο ραντεβού. «Τα βρώμικα λόγια στο σεξ γεννιούνται μέσα από εμπιστοσύνη και επικοινωνία» λέει η Madeleine Castellanos, ψυχίατρος και σεξοθεραπεύτρια. «Αυτό απαιτεί χρόνο για να γίνει». Ξεκίνα σιγά σιγά, για να τσεκάρεις αν της αρέσει.

Πρόσεχε τις Νάρκες
Οι περισσότερες γυναίκες έχουν ένα σημείο στο σώμα τους που τις κάνει ανασφαλείς, λέει η Castellanos. Δώσε προσοχή στα σημεία που αφήνει εκτεθειμένα ή σε αυτά που καλύπτει γρήγορα. «Αν λατρεύει το στήθος της, δώσε περισσότερη προσοχή σε αυτό».

Πες το Απλά
Μην της λες κλισέ ατάκες. Θα ακουστείς γραφικός, σου λέει η Pepper Schwartz, καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον: «Μπορείς να της πεις πράγματα, όπως “μου αρέσει να είμαι μέσα σου”, αλλά λέξεις όπως “μαστάρια” πρέπει να εξαφανιστούν».

Πέσε μια Οκτάβα
Ρίξε μια οκτάβα τη φωνή σου, κοντά στη συχνότητα Barry White, και μπορεί να της αρέσεις περισσότερο. «Στις γυναίκες αρέσουν οι βαθιές, αρρενωπές φωνές» λέει η Castellanos. «Η βαθιά φωνή σχετίζεται με υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης».

Αυτά τα άγρια κόλπα θέλουν οι γυναίκες στο κρεβάτι αλλά οι άντρες...

Και άλλα λόγια που πρέπει να προσέχεις.

Οταν το σεξ είναι καυτό, τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Οταν, όμως, τα πράγματα στο κρεβάτι δεν πάνε όπως τα ήθελες, κάνε τη να λιώσει με το στόμα. Επίλεξε προσεκτικά τις λέξεις σου και σιγουρέψου ότι δεν θα μείνεις με το ηθικό πεσμένο.

Κάποιες φορές, η αγάπη μπορεί να είναι περίπλοκη, επηρεάζοντας και την ποιότητα του σεξ. Οσο κι αν δεν το παραδέχεσαι, συνήθως η λύση είναι μια δύσκολη συζήτηση με τη σύντροφό σου. Σε τέτοιες συζητήσεις πρέπει να είσαι προσεκτικός στον τρόπο που εκφράζεσαι. «Είναι σημαντικό να διαμορφώσεις το σωστό λεξιλόγιο, για να μπορείς να της μιλάς και για πιο ευαίσθητα θέματα» υποστηρίζει η Arlene Goldman, σεξοθεραπεύτρια. «Αυτό θα σε βοηθήσει να της προσφέρεις ευχαρίστηση». Πράγματι, πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Couple & Relationship Therapy έδειξε ότι η καλή επικοινωνία του ζευγαριού είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας για την ευτυχία του (σημαντικότερος κι από το σεξ). Γι’ αυτόν το λόγο, καλό είναι να σκέφτεσαι τι θα πεις πριν ανοίξεις το στόμα σου, γιατί μπορεί να το μετανιώσεις. Το MH μίλησε με τους ειδικούς κι έμαθε πώς θα κάνεις τις συζητήσεις, που μέχρι τώρα απέφευγες, χωρίς να μείνεις γυμνός από επιχειρήματα.

«Μου φάνηκε ότι προσποιήθηκες»

Μην την κατηγορείς, σου λέει η Eli Finkel, καθηγήτρια κοινωνικής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Northwestern. Πάρε τον απαραίτητο χρόνο, για να το συζητήσετε εκτός κρεβατοκάμαρας. Οταν το θέμα της συζήτησης προκύψει φυσικά, πες της κάτι, όπως: «Δεν υπάρχει λόγος να προσποιείσαι μαζί μου. Θέλω να έχουμε ειλικρινή σχέση». Με αυτόν τον τρόπο θα τονώσεις τον αμοιβαίο σεβασμό σας, εντός κι εκτός γηπέδου.

«Οχι τώρα, μωρό μου. Είμαι κουρασμένος»

Δεν είπε κανείς ότι πρέπει να είσαι κάθε στιγμή της ημέρας ετοιμοπόλεμος, αλλά προσπάθησε να την κάνεις να δει πως η εξάντλησή σου προκαλεί έκπληξη και σε σένα. «Δεν το πιστεύω ότι το λέω αυτό, αλλά πραγματικά νιώθω πτώμα», προτείνει η Finkel. Στη συνέχεια, βεβαίωσέ την πως θα την αποζημιώσεις το πρωί και με το παραπάνω. «Το να την καθησυχάσεις είναι πολύ σημαντικό» τονίζει και η Goldman.

«Ψήνεσαι να δοκιμάσουμε κάτι πραγματικά περίεργο;»

Συγχαρητήρια, μόλις την έκανες να φανταστεί τα χειρότερα. Μια πιο έξυπνη προσέγγιση είναι να τη ρωτήσεις, για παράδειγμα: «Πώς λες να είναι οι χειροπέδες στο κρεβάτι;». Ξεκινώντας μια χαλαρή συζήτηση, αντί να απαιτείς ένα ναι ή ένα όχι, της δίνεις το χρόνο που χρειάζεται για να το σκεφτεί καλύτερα.

«Θα ήμουν πιο ήσυχος αν εξεταζόσουν για αφροδίσια»

Ξέρεις τι κατάλαβε από αυτό που είπες; «Φοβάμαι μήπως με κολλήσεις κάτι». Παραδέξου το: δεν είναι και η πιο διεγερτική ατάκα που μπορείς να της πεις. Οπότε παίξε το αλλιώς: πες της ότι σκέφτεσαι να εξεταστείς ο ίδιος για να είναι εκείνη ασφαλής κι έπειτα ρώτα την αν θα έκανε το ίδιο. «Αν αλλάξεις το ύφος της πρότασής σου, δεν θα νιώσει ότι την κατηγορείς για κάτι» λέει η Goldman.

«Τώρα αυτό νομίζεις ότι μου αρέσει;»

Αν σου ξεφύγει κάτι τέτοιο, στην καλύτερη περίπτωση θα σε θεωρήσει αγενή. «Προτίμησε να της δείξεις ότι είσαι πρόθυμος να βελτιωθείς σεξουαλικά και ο ίδιος» λέει η Goldman. Για παράδειγμα, ρώτα την: «Τι σου αρέσει περισσότερο και τι λιγότερο στο σεξ;». Ετσι θα μάθεις κάτι για εκείνη κι όταν έρθει η σειρά σου, θα σε ακούσει προσεκτικά. Και κάτι τελευταίο: όποτε θες να της πεις κάτι που μπορεί να τη δυσαρεστήσει, φρόντισε πριν και μετά να της πεις κάτι που θα της φτιάξει το κέφι.

Πηγή: Men's Health

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Στοιχεία που σοκάρουν: Ένας στους δέκα άνδρες και γυναίκες των 40 ετών δεν έχει κάνει ακόμα σ3ξ!

Προκαταρκτικά: 4 κόλπα που λίγοι ξέρουν και αλλάζουν όλη τη πράξη!

Διαβάστε περισσότερα θέματα σεξ στο Youweekly.gr

TAGS
Share