Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Εσύ ποια κατηγορία γυναίκας είσαι στο σεξ; Τα σημάδια στο κρεβάτι μιλούν!

Θα σου λυθούν οι απορίες...

Εσύ ποια κατηγορία γυναίκας είσαι στο σεξ; Τα σημάδια στο κρεβάτι μιλούν!
Sex 03.02.2020 15:16

Πολλές φορές μπορεί να αναρωτιέσαι ποια κατηγορία γυναίκας είσαι στο σεξ, και εμείς έχουμε να σου πούμε, πως τα σημάδια στο κρεβάτι σου, μιλάνε και απαντάνε σε όλα τα ερωτήματα που έχεις για τη σεξουαλική σου ζωή.

Έχει καλή στύση; Θα με ευχαριστήσει στο κρεβάτι; Μπορεί να μου κάνει αυτά που θέλω; Είναι καλός εραστής; Αυτά τα ερωτήματα απασχολούν συχνά-πυκνά το μυαλό μιας γυναίκας όταν φτάνει να σκεφτεί το σεξ και ανάλογα με τις αντιδράσεις της σε ένα σεξουαλικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύντροφός της, μπαίνει σε μια κατηγορία. Εσύ σε ποια ανήκεις;

Ρίξε και μια ματιά στις τροφές που μπορεί να σε βοηθήσουν να κάνεις... θαύματα στο κρεβάτι!

Είναι πολύ πιθανό να υπάρχει παρανόηση όσον αφορά τον ορισμό του «καλού σεξ». Όλα αυτά είναι θέματα, τα οποία πρέπει να συζητηθούν προκειμένου το ζευγάρι να μιλάει την ίδια γλώσσα. Η ερωτική ζωή δεν πρέπει να ταυτίζεται μόνο με τη διείσδυση, που προϋποθέτει μια καλή στύση. Η ερωτική ζωή είναι κάτι πιο σφαιρικό. Ξεκινά από την σκέψη και δεν αποτελεί αγώνα δρόμου, κατάσταση επείγοντος και ανταγωνισμού. Μια καλή σχέση αυξάνει πάντα τις πιθανότητες ενός καλού σεξ. Και όταν λέμε καλό σεξ, εννοούμε ευχαρίστηση και από τις δύο πλευρές. Το σεξ πρέπει να αποτελεί πηγή χαλάρωσης και αγχόλυσης και για τους δύο. Όταν ο ένας αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, αυτό που χρειάζεται είναι κατανόηση, υπομονή και ενδιαφέρον και όχι αποστασιοποίηση, ενοχική διάθεση και επιθετικότητα. Επειδή οι γυναίκες είναι πιο εκδηλωτικές από τους άντρες, είναι πολύ πιθανό να αντιδρούν υπερβολικά σε κάποιο πρόβλημα του άντρα στο σεξ. Υπερβολική αντίδραση δεν είναι μόνο η επιθετικότητα και οι κατηγορίες στον άντρα. Είναι επίσης και η αποστασιοποίηση, η απομόνωση, αλλά και οι ενοχές στον ίδιο της τον εαυτό.

Η ενοχική

Έχει συνήθως χαμηλής αυτοεκτίμησης, η οποία θεωρεί ότι είναι η μοναδική ένοχη για το σεξουαλικό πρόβλημα του συντρόφου της. Απομακρύνεται συνήθως από το πρόβλημα, γιατί φοβάται ότι ίσως αποδειχθεί ότι φταίει εκείνη, ότι δεν αρέσει στο σύντροφό της και ότι το πρόβλημα είναι συγκεκριμένο και σχετίζεται με εκείνη.

Η «αρχηγός»

Είναι η γυναίκα που θέλει να έχει τον «έλεγχο» σε μία σχέση ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Νιώθει ότι μπορεί η ίδια να ελέγξει το σεξουαλικό πρόβλημα του συντρόφου της, είτε με μαγικές ερωτικές συνταγές, είτε με τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Συνήθως από την ελεγκτική της στάση, δεν αφήνει τον άντρα να χαλαρώσει, με αποτέλεσμα να νιώθει πιεσμένος και να βιώνει μια κατάσταση επείγοντος.

Η επικριτική

Θέλει να ελέγχει την κάθε κίνηση του συντρόφου της και παραφυλάει, προκειμένου να βρει κάποιο σφάλμα και να το κατακρίνει. Φορτώνει όλες τις ευθύνες του σεξουαλικού προβλήματος στον άντρα και περιμένει να κάνει κάτι γι’ αυτό. Τον γεμίζει ενοχές και εκφράζει τις επιθυμίες της με επιθετικότητα. Συνήθως μία τέτοια αντίδραση κρύβει ανταγωνιστική τάση προς τον σύντροφο.

Η αποστασιοποιημένη

Παίρνει απόσταση από το πρόβλημα και αφήνει τον άντρα να λειτουργήσει όπως θέλει, χωρίς να δείχνει ενδιαφέρον για το πώς νιώθει εκείνος. Όταν ανακαλύψει ότι υπάρχει πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας, συνήθως ζητάει από τον άντρα να επιστρέψει σ’ εκείνη, μόλις λύσει το πρόβλημα του. Φυσικά δεν είναι πρόθυμη να βοηθήσει στη λύση, γιατί απλώς δε τη βλέπει σαν αποτυχία της σεξουαλικής πράξης, αλλά σαν προσωπική αποτυχία του συντρόφου της.

Η καχύποπτη

Όταν βρεθεί μπροστά στο σεξουαλικό πρόβλημα του συντρόφου της, αρχίζει και αποκτά υποψίες για το ποιόν του άντρα. Μήπως υπάρχει άλλη γυναίκα; Μήπως είναι ομοφυλόφιλος; Αυτό βέβαια δεν δείχνει μόνο δυσκολία στο σεξ, αλλά και στη σχέση. Η γυναίκα αυτή είναι επίσης χαμηλής αυτοεκτίμησης κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μη μπορεί να δει την ουσία του προβλήματος.

Η παθητική

Έχει ελάχιστες σεξουαλικές εμπειρίες. Δε γνωρίζει και η ίδια πώς να εκφράσει τη σεξουαλικότητα της. Μέσα από το σύντροφό της συνήθως μαθαίνει το σώμα της και τις ερωτογενείς ζώνες του. Όταν προκύψει πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας στο σύντροφό της, τον αφήνει να παίρνει ολοκληρωτικά την πρωτοβουλία εκείνος, χωρίς όμως να τον βοηθάει ουσιαστικά, εφόσον δεν συμμετέχει στο πρόβλημα.

Εις σάρκα μίαν...

Μετά από όλα αυτά, θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί: Η αντίδραση της γυναίκας παίζει, άραγε, καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία ή στη λύση του σεξουαλικού προβλήματος του άντρα; Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ίσως αυτό που προσδοκούμε είναι πολύ περισσότερο σε σχέση με αυτό που δίνουμε. Το σίγουρο είναι ότι το ενωμένο σώμα κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης αποτελείται από δύο διαφορετικές προσωπικότητες. Όλοι μας, ανεξάρτητα από το φύλο, προσδοκούμε από τον σύντροφό μας κατανόηση και ενδιαφέρον. Ένα πρόβλημα στο σεξ είναι πρόβλημα και των δύο και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Εσύ το ήξερες; Ο οργασμός είναι ευεργετικός και για τον οργανισμό σου!

9+1 στάσεις που θα κάνουν τη σχέση σου να αναγεννηθεί! Θα μας θυμηθείς...

Διαβάστε περισσότερα θέματα σεξ στο YouWeekly.gr

Share