Πέτρος Γαϊτάνος: Η ηλικία και η στιγμή που μίλησε ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία!

Πόσο χρονών είναι ο τραγουδιστής;

Πέτρος Γαϊτάνος: Η ηλικία και η στιγμή που μίλησε ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία!

Αυτή είναι η πραγματική ηλικία του Πέτρου Γαϊτάνου και η στιγμή που μίλησε ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία, αλλά και την αμαρτία...

Είναι για εκείνον θανάσιμο αμάρτημα; Διαβάστε παρακάτω...

Ο τραγουδιστής είναι γεννημένος 31 Οκτωβρίου το 1967, στη Δράμα! Είναι δηλαδή 52 ετών!

Μετά από πολυετείς μουσικές σπουδές, πήρε πτυχίο Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής μουσικής από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών, με δάσκαλο τον ψάλτη και δάσκαλο Μανώλη Χατζημάρκο.

Ο Πέτρος Γαϊτάνος είναι ένας από τους ελάχιστους ερμηνευτές του 20ου και 21ου αιώνα που καταγράφει και επικοινωνεί – αναδεικνύει την παραδοσιακή μουσική σε συνεργασία με κάποιους από τους σπουδαιότερους μουσικούς και λαογράφους της ελληνικής παράδοσης.

Τιμή της πετυχημένης του πορείας μέσα από την καταγραφή και έκφρασή του σε σχέση με τη Βυζαντινή μουσική, είναι η απονομή από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄, το 2010 για τους πολλούς χρυσούς & πλατινένιους δίσκους που κυκλοφόρησε με ύμνους στην έως τότε καριέρα του, οι οποίοι σήμερα έχουν περάσει τις 2.000.000 εκατομμύρια πωλήσεις!

Ο Πέτρος Γαϊτάνος κάνει το ρεκόρ πωλήσεων δίσκων με ύμνους που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία της μουσικής, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, κατά το πλείστον, αλλά και ξένοι συντονίζονται στην έκφραση και την καλλιτεχνική δημιουργία του σημαντικού Έλληνα καλλιτέχνη, που εμπνέει και γίνεται παράδειγμα σε χιλιάδες ανθρώπους νέους και μεγαλύτερους στην Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες του πλανήτη.

Είναι ο καλλιτέχνης που έδωσε παρουσία στη δισκογραφία και αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον του κόσμου σε σχέση με την Βυζαντινή μουσική, πρωτεργάτης αυτής της έκφρασης, παρακίνησε και έγινε παράδειγμα για πολλούς επόμενους.

Για την ομοφυλοφιλία και για το αν είναι θανάσιμο αμάρτημα μίλησε ο γνωστός καλλιτέχνης Πέτρος Γαϊτάνος.

Ο γνωστός τραγουδιστής, όταν ήταν καλεσμένος στην εκπομπή( 08/4/15) του Μάρκου Σεφερλή σχολιάζοντας και την πρόσφατη δήλωση του Μητροπολίτη Ανθιμου ότι η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα είπε: «Δεν είναι θανάσιμο αμάρτημα από όσο γνωρίζω αυτό. Πιθανόν ο Παναγιότατος το ανέφερε αυτό για να δείξει πώς ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Είναι μια αμαρτία, όπως οτιδήποτε γήινο είναι αμαρτία. Οτιδήποτε μας κάνει να εξαρτόμαστε από τη γη είναι αμαρτία. Αμαρτία με την έννοια της αστοχίας, όχι με την έννοια ότι θα μας κάψει ο Θεός. Αυτό είναι λάθος. Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει, έχουμε όμως σημεία αναφοράς και αυτά έχουν βαθμίδες. Τίποτα δεν είναι άσπρο μαύρο. Μπορεί ένας άνθρωπος να έχει μια σχέση με έναν άνθρωπο του ιδίου φύλου, αλλά είναι άλλο πράγμα ένας άνθρωπος να το κάνει αυτό μέσα από μία λαγνεία, πορνεία και μέσα από μια αίσθηση που ρίχνει πάρα πολύ την ηθική του, σκανδαλίζει τους άλλους και καταστρέφει τη ζωή του. Το πιο σημαντικό… καταστρέφεται η σχέση του με τον Θεό και η σωτηρία της ψυχής του. Άρα ότι έχει σχέση με τη γη, σε κλίμακες πάντα, πρέπει να το μετριάζουμε και να το αποφεύγουμε το δυνατόν».

Και συνέχισε λέγοντας:

«Ξέρουμε από τους ιερούς κανόνες ότι η σχέση δύο ανθρώπων του ιδίου φύλου είναι αμαρτία. Είναι αμαρτία δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε. Όπως επίσης είναι αμαρτία ένας άντρας και μια γυναίκα να συνάπτει σχέσεις πριν από τον γάμο. Αν σκεφτούμε ότι η εγκράτεια και η παρθενία είναι ζηλευτά στοιχεία που μέσα στους αιώνες είναι σημαίες προς τη σωτηρία της ψυχής μας -αυτός είναι ο στόχος της ζωής μας- δεν πρέπει να βάζουμε μία τάξη σε όλα αυτά; Άρα θα έλεγα ότι δεν θα έπρεπε να είμαστε τόσο επιθετικοί και αφοριστικοί με τον τρόπο έκφρασης των ανθρώπων και ειδικά όταν αυτός δεν είναι παράνομος. Άρα δύο άνθρωποι που μπορεί να έχουν μια ωραία σχέση, ακόμα και ομοφυλοφιλική, γνωρίζοντας ότι είναι αμαρτία και δεν σκανδαλίζουν τους άλλους, είναι θέμα δικό τους. Έχω δει πολύ πιο ωραία ζευγάρια ομοφυλόφιλα από ότι ετεροφυλόφιλα».

Νίκος Μουτσινάς: "Είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί!"

Ο Νίκος Μουτσινάς μίλησε ανοιχτά πρώτη φορά για την προσωπική και οικογενειακή του ζωή και αποκάλυψε: "Είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί!"

Μια συνέντευξη κατάθεση ψυχής είχε δώσει ο παρουσιαστής του OPEN και ήταν πολύ... ανοιχτός σε όλα τα ερωτήματα!


Είχα την αίσθηση ότι είσαι ένας άνθρωπος μάλλον εσωστρεφής, που βγαίνει σπάνια έξω – αλλά μπορεί να έχω και λάθος αίσθηση.

Όχι, είσαι πολύ σωστή στην αίσθηση σου, κι αυτό δεν έχει αλλάξει στην ουσία του, απλά έχω κοινωνικοποιηθεί λίγο περισσότερο. Έρχομαι και από ένα πένθος τριών χρόνων και όταν είσαι γενικότερα λίγο του σπιτιού, με το πένθος μπαίνει ένα κλειδί στην πόρτα και έχεις και τη δικαιολογία σου. Τώρα πλέον έχω βγει από αυτή τη φάση. Η απώλεια της μητέρας μου δεν είναι μόνο πένθος και πόνος, υπάρχει πια και ένα κομμάτι αναμνησιακό, που φέρνει ένα χαμόγελο στα χείλη, έχει μια γλύκα. Όλο αυτό προφανώς με βοηθάει και στο να χαρώ τη ζωή.

Νιώθεις ότι έχεις τακτοποιήσει και τα ενδοοικογενειακά σου, τη σχέση με τον μπαμπά σου και τα αδέλφια σου;

Τακτοποιείται κι αυτό. Είναι ένα πολύ μεγάλο project, όχι runway, που θέλει δουλειά. Δεν μπορώ να σου πω ότι είναι όλα τέλεια, αλλά είναι όλα προς έναν ωραίο δρόμο. Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα σε σχέση με πριν από πέντε χρόνια, ωστόσο ακόμα δουλεύεται, πάει λίγο αργά αυτή η διαδικασία. Δίνω χώρο στα γεγονότα που συμβαίνουν, προσπαθώ να εντοπίσω τι είναι αυτό που κάνω λάθος, γιατί είναι σίγουρο πλέον ότι κάπου κάνω κι εγώ κάποιο λάθος. Στα λέω με περηφάνια αυτά, γιατί δεν ήταν κάτι εύκολο. Μπορεί η καθημερινότητα να τρέχει, αλλά πλέον παίρνω χρόνο να σκεφτώ.

Έχει νιώσει ποτέ καταπίεση στις σχέσεις του τις ερωτικές, εξαιτίας του ότι δεν θέλει να δημοσιοποιηθούν;

Όχι. Αν είμαι καταπιεσμένος γενικότερα και δεν το έχω βρει ακόμα δεν το ξέρω. Αλλά για εμένα το προσωπικό είναι πολύ προσωπικό, δεν με ενδιαφέρει να πάω να φιληθώ και να αγκαλιαστώ στο δρόμο – υπάρχουν και δωμάτια. Είμαι αυτής της λογικής γενικά.

Δεδομένου ότι διανύει τα 40, η πατρότητα σαν πιθανή κατάσταση στη ζωή του τον έχει απασχολήσει;

Παλιότερα πέρασα τη φάση «Εγώ πότε θα γίνω πατέρας;». Τώρα είναι πιο cool όλο αυτό στο μυαλό μου. Η προσπάθειά μου είναι να καταλάβω αν είναι ένα «θέλω» μου εκατό τοις εκατό ή αν είναι μια πιο εγωιστική επιθυμία. Το ψειρίζω. Του δίνω αρκετό χρόνο. Πιστεύω μέσα μου ότι θα ήμουν πολύ καλός γονιός, αλλά οι περισσότεροι μάλλον αυτό πιστεύουν.

Η προσωπική του ζωή:

«Η προσωπική μου ζωή είναι σε μια πολύ ωραία φάση. Νιώθω ευτυχισμένος και ήρεμος. Ο φόβος της δέσμευσης, κατέληξα ότι είναι φόβος του αποχωρισμού. Δεν μου είναι εύκολο, γι’αυτό και προσπαθούσα να μη δεσμεύομαι. Στα 40 μου οφείλω να αφεθώ και να φάω τα μούτρα μου. Το κομμάτι της φιλίας αρχίζει και τελειώνει με αυτούς του ανθρώπους. Είναι πια η οικογένειά μου. Αυτό τους έτυχε τώρα.Είμαι συγγενής τους. Είναι το σημείο αναφοράς μου, είναι οι εξομολογητές μου, είναι η βάση μου, είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να μου συμβεί»