Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Εδώ είναι θαμμένο το κορμί της! Οι εικόνες θα σας σοκάρουν...

Στην δημοσιότητα οι φωτογραφίες που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Εδώ είναι θαμμένο το κορμί της! Οι εικόνες θα σας σοκάρουν...
STORIES 17.11.2019 08:08

Εδώ είναι θαμμένο το κορμί της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Οι εικόνες από τον τάφος της 23 περίπου χρόνια από την κηδεία της, θα σας σοκάρουν.

Η επιτυχημένη ηθοποιός, την οποία πολλοί θεωρούν «μύθο του 2ου αιώνα», έφυγε από την ζωή, μετά από μια πολύ δύσκολη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Η τελευταία κατοικία της Αλίκης Βουγιουκλάκη, βρίσκεται στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, εκεί που την οδήγησαν, οικογένεια, φίλοι, συνεργάτες και θαυμαστές.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σε αυτό το σημείο πονούσε από τον καρκίνο! Ο πόνος που αγνόησε και την «μόλυνε»!

Ωστόσο, οι εικόνες από τον τάφο της, θα σας σοκάρουν! Φαίνεται εντελώς παραμελημένος, με άγρια χόρτα που βγαίνουν από το χώμα, ξεραμένα τριαντάφυλλα και σπασμένα μάρμαρα.

Αλίκη Βουγιουκλάκη νεκρή κηδεία

Μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια, είχαν φωτογραφίσει έναν άνδρα να κοιμάται πάνω στον τάφο της!

Αλίκη Βουγιουκλάκη τάφος

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Στη φόρα περιστατικό που «θάφτηκε»! Πλήρωνε 400 δραχμές την ημέρα για...

Στη φόρα περιστατικό με την Αλίκη Βουγιουκλάκη που "θάφτηκε" στον χρόνο! Είχε συμφωνήσει και πλήρωνε για 5 μήνες 400 δραχμές την ημέρα για...

Μια άγνωστη δικαστική περιπέτεια της θρυλικής ηθοποιού εντόπισε η «Μηχανή του Χρόνου», σε αρχεία παλιών εφημερίδων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η «εθνική σταρ», τον Μάιο του 1986, καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλάκιση, επειδή μίλησε απαξιωτικά για τη «Γκόλφω» και τον θίασο που ανέβαζε τη συγκεκριμένη παράσταση.
Η ηθοποιός είχε κάνει τις επίμαχες δηλώσεις τον Ιούνιο του 1985, οι οποίες προκάλεσαν την οργή του ηθοποιού Γιάννη Τζουανόπουλου.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Φωτογραφία ντοκουμέντο ναρκωμένη στο χειρουργείο! Δεν είχαν ανακαλύψει ακόμα τον καρκίνο οι γιατροί...

Η Βουγιουκλάκη είχε δηλώσει: «Πρέπει να βοηθήσουμε να διατηρηθεί η ελληνικότητα των ομογενών. Γιατί αυτοί έχουν παράπονα επειδή το ελληνικό κράτος αντί να βοηθήσει σ’ αυτόν τον τομέα, κάνει ζημιά, αφού δίνει επιχορηγήσεις για περιοδείες σε άσχετους θιάσους, που στην Αμερική παίζουν Γκόλφω.

Οι άνθρωποι σήμερα έχουν ξεπεράσει προ πολλού το επίπεδο της Γκόλφως».

Αλίκη Βουγιουκλάκη φυλακή

Την περίοδο εκείνη ο θίασος του Τζουανόπουλου ανέβαζε τη Γκόλφω στην Αμερική. Ο ηθοποιός- θιασάρχης έκανε μήνυση στη Βουγιουκλάκη και η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη. Στη δίκη, ο μηνυτής υποστήριξε ότι όντως ανέβαζε τη Γκόλφω στην Αμερική, αλλά χωρίς επιχορηγήσεις.

Οι δικαστές επέβαλαν στη Βουγιουκλάκη την ποινή των 5 μηνών φυλάκισης, η οποία ήταν εξαγοράσιμη και μετατράπηκε σε 400 δραχμές την ημέρα. Το περιστατικό δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες, αλλά δεν πήρε διαστάσεις και δεν κλόνισε τη φήμη της ηθοποιού.

Την περίοδο εκείνη η Βουγιουκλάκη ετοίμαζε την παράσταση Λυσιστράτη με τον θίασό της. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’70, οπότε ο κινηματογράφος είχε αρχίσει να παρακμάζει, η ηθοποιός ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με το θέατρο και στην Ελλάδα, ήταν η πρώτη που το 1975 παρουσίασε ένα θεατρικό μιούζικαλ, με όρους υπερπαραγωγής.

Η Βουγιουκλάκη έπαιξε σε περισσότερες από 50 παραστάσεις, κατά τη διάρκεια της καριέρας της. Κανείς δεν γνωρίζει αν οι δηλώσεις της το 1985 έκρυβαν κάποια πικρία σχετικά με τις επιχορηγήσεις και τον δικό της θίασο. Γεγονός είναι όμως ότι η υπόθεση «λέρωσε» το ποινικό της μητρώο.

Η Γκόλφω είναι ένα βουκολικό δράμα και αποτελεί την πρώτη γνωστή ταινία μεγάλου μήκους στην Ελλάδα. Το αρχικό κείμενο γράφτηκε το 1893. Με αυτό το δεδομένο θα μπορούσε να δικαιώσει κανείς την Αλίκη που θεωρούσε τη Γκόλφω ξεπερασμένη.

Όμως, η Γκόλφω χαρακτηρίζεται ακόμα και σήμερα ως «σωσίβιο των θιάσων» από τους ανθρώπους του θεάτρου. Είναι δηλαδή μια παράσταση που κεντρίζει πάντα το ενδιαφέρον του κοινού και μπορεί να «σώσει» ολόκληρη τη σεζόν, με την κατάλληλη διασκευή αναλόγως την εποχή.

Η ομώνυμη ταινία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1914 σε σκηνοθεσία Κ. Μπαχατόρη και το 1955 σε σκηνοθεσία Ορ. Λάσκου….

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σε αυτό το σημείο πονούσε από τον καρκίνο! Ο πόνος που αγνόησε και την «μόλυνε»!

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Το προφητικό όνειρο που της μαρτύρησε ότι θα την «τσακίσει» ο καρκίνος!

Διαβάστε περισσότερα stories στο Youweekly.gr 

Share