Ζωή Λάσκαρη: Από αυτό τον άνθρωπο πήρε το επίθετο της! Δεν είναι ο πατέρας της...

Όλη η αλήθεια!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ζωή Λάσκαρη: Από αυτό τον άνθρωπο πήρε το επίθετο της! Δεν είναι ο πατέρας της...

Η Ζωή Λάσκαρη δεν πήρε το επίθετο της από τον πατέρα της, αλλά από αυτό τον άνθρωπο, ο οποίος την βοήθησε να δημιουργήσει την λαμπρή καριέρα της.

Όλα ξεκίνησαν στις 20 Ιουνίου του 1959 όταν πήρε μέρος στα καλλιστεία, που διοργάνωσε η εφημερίδα «Απογευματινή» και στέφθηκε σταρ Ελλάς. Στην συνέχεια στις 26 Ιουλίου, εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό «Μις Υφήλιος», που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ.

Δεν ήξερε ωστόσο, ότι η καριέρα της θα εκτοξευόταν στα ύψη όταν το 1961 ο Φιλοποίμην Φίνος θα την επέλεγε για πρωταγωνίστρια την ταινία «Κατήφορος». Μάλιστα υπέγραψε μαζί της αποκλειστικό συμβόλαιο.

Βέβαια, ο Φίνος της άλλαξε όνομα «βαφτίζοντας» την σε Λάσκαρη - καθώς το πραγματικό της επίθετο την εποχή των καλλιστείων ήταν Κουρούκλη - μιας και είχε το ίδιο με την ξαδέρφη της Ζωή η οποία ήταν τραγουδίστρια.

Έχοντας "χτίσει" μια μεγάλη καριέρα στον ελληνικό κινηματογράφο, η Ζωή Λάσκαρη «έσβησε« ξαφνικά το 2017 στον ύπνο της και οι εικόνες από την κηδεία της είναι σπαρακτικές.

Ζωή Λάσκαρη: Αυτό είναι το πρόσωπο του πατέρα της που δεν γνώρισε ποτέ! Φωτογραφία ντοκουμέντο!

Αυτό είναι το πρόσωπο του πατέρα της Ζωής Λάσκαρη που δεν γνώρισε ποτέ! Έχουμε φωτογραφία ντοκουμέντο!

Η εμβληματική ηθοποιός είχε αποκαλύψει πολλές φορές τις δύσκολες ώρες που βίωσε από πολύ μικρή, καθώς τα παιδιά της χρόνια ήταν πολύ τραγικά!

Οι απώλειες που βίωσε η Ζωή Λάσκαρη ήταν πραγματικά οδυνηρές, αφού όταν ήταν μόλις 8 μηνών τον πατέρα της, συνταγματάρχη Κουρούκλη τον εκτέλεσαν στον Εμφύλιο και κάποια χρόνια μετά, συγκεκριμένα σε ηλικία 7 ετών έχασε και την μητέρα της!

Η Ζωή Λάσκαρη είχε μιλήσει πολλές φορές για αυτό το τραγικό συμβάν και αν η ίδια είχε δηλώσει πως δεν έμενε σε αυτά γιατί ότι κι αν πέρασε την έκαναν τελικά πιο δυνατή και ωρίμασε μέσα από αυτές τις καταστάσεις, το βλέμμα της έλεγε άλλα πράγματα, πιο βαθιά!

Σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις που έδωσε στο Star και στην Ζήνα Κουτσελίνη μίλησε για τον πατέρα της είδαμε για πρώτη φορά το πρόσωπό του. Ήταν ένας πολύ γοητευτικός άνδρας και νεότατος!

Δείτε την σχετική φωτογραφία:

Ζωή Λάσκαρη πατέρας ηθοποιός