Παντελής Παντελίδης: Το παιδί από την Νέα Ιωνία που κατέκτησε τις πίστες και έφυγε ξαφνικά από τη ζωή

Επέτειος τεσσάρων χρόνων από την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος

Παντελής Παντελίδης: Το παιδί από την Νέα Ιωνία που κατέκτησε τις πίστες και έφυγε ξαφνικά από τη ζωή

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος που κόστισε την ζωή στον Παντελή Παντελίδης. Έφυγε ξαφνικά από την ζωή, το 2016, το λαϊκό παιδί από την Νέα Ιωνία, που κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να κατακτήσεις τις πίστες των νυχτερινών κέντρων.

Από 7 ετών που ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο, αγωνιζόταν ως επιθετικός και κατάφερε να φτάσει σε επαγγελματικό επίπεδο. Στα 17 του όμως οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπασχε από μυοκαρδιοπάθεια και έτσι αποφάσισε να το σταματήσει.

Το τραγούδι το ξεκίνησε σε ηλικία 11 ετών όταν άρχισε να παίζει κιθάρα. στα 13 του έγραψε τα πρώτα του τραγούδια και σε ηλικία 14-15 χρονών τα ερμήνευε έχοντας στα χέρια την κιθάρα του.

Στα 18 του έδωσε Πανελλήνιες, μπήκε στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, όπου εργαζόταν ως υπαξιωματικός, ωστόσο το τραγούδι τον κέρδισε. 10 χρόνια μετά πήρε την απόφαση να παραιτηθεί, δεν γνώριζε όμως τότε την τεράστια επιτυχία που θα έβλεπε.

Στο Youtube δημοσίευσε βίντεο του όπου τραγουδούσε δικά του κομμάτια, τα οποία ήταν και εκείνα που τον έκαναν γνωστό. ο 2012 ο Κώστας Μπερτάκης τον έφερε σε επαφή με τον Βασίλη Καρρά και αποφάσισαν να κλείσουν συμβόλαιο για το σχήμα "ΚΑΡΡΑΣ - ΠΑΟΛΑ - ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ" στο Teatro music hall.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» που κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά και έγινε διπλά πλατινένιος. Μεγάλη επιτυχία του είναι το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω», ενώ στο δίσκο περιλαμβάνονται ακόμη τα τραγούδια «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι» και «Λιώμα σε γκρεμό» που γνώρισαν επιτυχία στο ραδιόφωνο. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων.

Είχε μεγάλη αδυναμία στην μητέρα του Αθηνά, για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της. Εμφανιζόταν πάντα με τον κιθαρίστα Στέλιο Μπινιάρη και στο τουμπερλέκι με τον φίλο του Δημήτρη Χορινό. Στις 31 Οκτωβρίου 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο «Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα». Το 2014 κυκλοφόρησε το τρίτο άλμπουμ του με τίτλο «Πανσέληνος και κάτι Εισ-Πνοή» (Α' Μέρος). Το 2015 κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ του με τίτλο «Πανσέληνος και κάτι Εκ-Πνοή» (Β' Μέρος).

Ο Παντελής Παντελίδης φεύγει ξαφνικά από τη ζωή

Στις 18 Φεβρουαρίου 2016 ο Παντελής Παντελίδης σκοτώνεται ε τροχαίο δυστύχημα σε ανισόπεδο κόμβο στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης ενώ οδηγούσε αυτοκίνητο Mercedes W164 ML 63 AMG το οποίο έφυγε από την πορεία του, προσκρούοντας στις προστατευτικές μπάρες. Αφού οι τεχνικοί της τροχαίας τον απεγκλώβισαν από το όχημα, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Οι φωτογραφίες από το αυτοκίνητο ανατριχιάζουν.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος της Νέας Ιωνίας· νωρίτερα η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Ο Παντελίδης κηδεύτηκε στο κοιμητήριο Μεταμόρφωσης. Οι εικόνες από το σημείο που έχασε τη ζωή του θα σας φέρουν δάκρυα.

Τρεις μήνες μετά το τροχαίο, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως ο τραγουδιστής ήταν υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν να κάνει λόγο για 2,72 μιλιγκράμ (mg) αλκοόλ στο αίμα του. Τον Οκτώβριο του 2017 το εισαγγελικό πόρισμα έδειξε ότι ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου και η υπόθεση του δυστυχήματος μπήκε στο αρχείο.

Τέσσερις μήνες μετά τον θάνατό του κυκλοφορεί ένα από τα τραγούδια του το «Θυμάμαι» και 10 μήνες μετά το «Άλλη Μια Ευκαιρία» που δεν είχαν δισκογραφηθεί όσο ήταν εν ζωή. Στις 18 Φεβρουαρίου 2017, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του, κυκλοφόρησε ένα άλλο ακυκλοφόρητο τραγούδι του το «Καράβια στον Βυθό», το οποίο διατηρεί πανελλήνιο ρεκόρ προβολών στο ελληνικό YouTube σε 24 ώρες αφού ξεπέρασε μέσα σε μόλις 1 ημέρα τις 1.000.000 προβολές.