Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η αποκάλυψη για τον καυγά - "ταραχή" που δεν γνώριζε κανείς

Το τραγούδι που απέρριψε έγραψε ιστορία

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η αποκάλυψη για τον καυγά -
STORIES 06.08.2020 16:38
Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
ΝΕΦΕΛΗ ΝΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

YOUWEEKLY EDITOR

Μια ιστορία που κανείς δεν γνώριζε, βγήκε στην επιφάνεια μετά από 52 χρόνια. Συγκεκριμένα, η ιστορία αφορά τον μεγάλο καυγά - "ταραχή" της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Γιώργο Ζαμπέτα, για το τραγούδι "Σταλιά σταλιά" το οποίο απέρριψε η μεγάλη σταρ.

Ο Πάνος Ζόγκας, δημοσίευσε τη συγκεκριμένη ιστορία στο περιοδικό DownTown.

"Στην ταινία του 1968 το Κορίτσι του Λούνα Παρκ η Αλίκη Βουγιουκλάκη τσακώθηκε με τον Γιώργο Ζαμπέτα γιατί δεν της άρεσε το κομμάτι “Σταλιά σταλιά” και αρνήθηκε να το τραγουδήσει. Έκτοτε, δεν συνεργάστηκαν ποτέ ξανά οι δυο τους", αναφέρει το δημοσίευμα.

Το συγκεκριμένο τραγούδι, τελικά το ερμήνευσε η Μαρινέλλα και σημείωσε τεράστια επιτυχία. Ήταν μάλιστα το τραγούδι που την καθιέρωσε και έμεινε στο χρόνο.

Δείτε εδώ μία σπάνια φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη που βγήκε στη δημοσιότητα.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Έδειχνε εύνοια στην Ζωή Λάσκαρη...» - Η αποκάλυψη για την μεγάλη κόντρα της

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη αποχώρησε σε κάποια στιγμή στην καριέρα της από την Finos Films. Όπως αποκάλυψε ο Πάνος Ζόγκας, η κόντρα της με την εταιρεία ξεκίνησε λόγω των αμοιβών της ηθοποιού, ενώ την ενοχλούσε πολύ και το γεγονός, ότι ο Φίνος έδειχνε μία παραπάνω εύνοια στη Ζωή Λάσκαρη και την Τζένη Καρέζη.

Την ιστορία πίσω από τη “μετακόμιση” που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη από τη Φίνος Φιλμ στην “Καραγιάννης – Καρατζόπουλος” παρουσίασε ο Πάνος Ζόγκας στο αφιέρωμά του στο περιοδικό Down Town.

«Το 1967, δεύτερη χρονιά λειτουργίας της, η εταιρεία Καραγιάννης – Καρατζόπουλος καταφέρνει να αποκτήσει την πιο διάσημη σταρ της Ελλάδας και το πιο ακριβοθώρητο προϊόν που είχε ποτέ ο Φίνος, την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για την ακρίβεια, τη στιγμή εκείνη η Αλίκη ανήκε στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης, στην οποία έμεινε για μικρό χρονικό διάστημα. Τότε η Αλίκη ήταν σε κόντρα με τον Φίνο γιατί είχε μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις που δεν τις δεχόταν η εταιρεία.

Επίσης, τον έβλεπε να δείχνει εύνοια στη Τζένη Καρέζη και στη Ζωή Λάσκαρη, ένιωθε ότι έχανε το “σκήπτρο” και σκέφτηκε πως η καλύτερη απάντηση θα ήταν να πάει στη νέα ανερχόμενη δύναμη, στο απέναντι στρατόπεδο. Η Καραγιάννης – Καρατζόπουλος την έκλεισε για τρεις ταινίες, με αμοιβή 600.000 δραχμές για κάθε μία.

Αλίκη Βουγιουκλάκη Ζωή Λάσκαρη

Εκεί, λοιπόν, γύρισε “Το πιο λαμπρό αστέρι” με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ που έγινε η πιο εμπορική ταινία του 1967 και της εταιρείας (652.661 εισιτήρια), εκτοπίζοντας την Φίνος Φιλμ από τις πρώτες θέσεις και αμφισβητώντας την παντοκρατορία της. Επιπλέον, είναι η 14η πιο εμπορική ελληνική ταινία μέχρι σήμερα. Η τεράστια επιτυχία της ταινίας ενόχλησε τον Φίνο, ο οποίος λέγεται ότι είπε στους συμβούλους του “φέρτε πίσω την Αλίκη και δώστε της όσα ζητάει”. Η Αλίκη όμως είχε συμβόλαιο για άλλες δύο ταινίες και δεν μπορούσε να επιστρέψει αμέσως», αναφέρεται στο δημοσίευμα του Down Town.

Οι 600.000 δραχμές για μια ταινία ήταν ένα αστρονομικό ποσό για την εποχή, ενώ να σημειωθεί πως μετέπειτα η Αλίκη Βουγιουκλάκη πήρε ακόμα μεγαλύτερες αμοιβές από την Φίνος Φιλμ.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Γιάννης Παπαμιχαήλ: Του συμβαίνει το απίστευτο - Εκτός εαυτού ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Ποια Αλίκη Βουγιουκλάκη; Δείτε το σπίτι της Μιμής Ντενίση στον Θεολόγο

Share