Survivor 4: Η Κρεμλίδου μετά το παιχνίδι έπαθε εξωτερική ωτίτιδα

Ακολουθεί αγωγή από τον γιατρό της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Survivor 4: Η Κρεμλίδου μετά το παιχνίδι έπαθε εξωτερική ωτίτιδα

Η Έλενα Κρεμλίδου πήρε την μεγάλη απόφαση και πριν από μερικές μέρες αποχώρησε οικειοθελώς από το Survivor 4 καθώς οι συνθήκες την είχαν εξαντλήσει και έχανε διαρκώς τις δυνάμεις της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σταθεί ούτε στην παραλία ούτε και στα αγωνίσματα.

Η ίδια από τη στιγμή που βγήκε από το παιχνίδι είναι πολύ ενεργή στα social media και έτσι πολύ συχνά επιλέγει να μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους στιγμιότυπα από την καθημερινή της ζωή και από τις δραστηριότητες με τις οποίες καταπιάνεται μετά από το Survivor.

Έτσι, πριν από λίγο, μέσα από μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, ενημέρωσε πως επισκέφθηκε τον γιατρό της και διαγνώσθηκε με εξωτερική ωτίτιδα, κάτι που προφανώς ήρθε από τη συμμετοχή της στο Survivor 4 και τη διαρκή επαφή της με το νερό.

Ο γιατρός της έδωσε μία συγκεκριμένη αγωγή για να ακολουθήσει προκειμένου να την ξεπεράσει και εκείνη ανέβασε τη συνταγή στο Instagram!

Έλενα Κρεμλίδου πρόβλημα υγείας

Τι είναι η εξωτερική ωτίτιδα που έχει η Έλενα Κρεμλίδου μετά το Survivor 4

Η εξωτερική ωτίτιδα είναι μια φλεγμονή του δέρματος και του υποδορίου του έξω ακουστικού πόρου –εξ ου και «εξωτερική»- με συμμετοχή κάποιες φορές και του τυμπανικού υμένος, οπότε και αποκαλείται μυριγγίτιδα.

Αρχικά, η εξωτερική ωτίτιδα έχει ήπια συμπτώματα τα οποία όμως συνήθως χειροτερεύουν αν δεν αρχίσει έγκαιρα η θεραπεία.

Η αιτιολογία της είναι βακτηριακή, μυκητιασική ή αλλεργική. Συνηθέστερα μικρόβια είναι ο Staphylococcous aureus, Pseudomonas aeruginosa, Streptococcous sp. , Proteus vulgaris, ενώ δεν αποκλείονται και μικτές λοιμώξεις.

Η ωτίτιδα αυτή προκαλεί έντονο πόνο και έχεις την αίσθηση πως μία μπατονέτα έχει μπει πολύ βαθιά με δύναμη μέσα στο αυτί σου.

Μερικά από τα συμπτώματα της εξωτερικής ωτίτιδας

  • Φαγούρα στο αυτί
  • Ερυθρότητα στον έξω ακουστικό πόρο
  • Ήπια ενόχληση η οποία επιδεινώνεται όταν τραβάτε το πτερύγιο του αυτιού ή πιέζετε τον τράγο (το μικρό τριγωνικό εξόγκωμα στο μπροστινό τμήμα του πτερυγίου)
  • Μικρή ποσότητα καθαρού άοσμου υγρού που τρέχει από το αυτί

Ωστόσο τα συμπτώματα μπορούν να γίνουν πολύ έντονα:

  • Σοβαρός πόνος ο οποίος αντανακλά στο πρόσωπο, στο λαιμό και στην ίδια πλευρά του κεφαλιού με αυτή που υπάρχει η ωτίτιδα
  • Πλήρης απόφραξη του έξω ακουστικού πόρου
  • Πρήξιμο και κοκκίνισμα του εξωτερικού τμήματος του αυτιού
  • Πρήξιμο των τραχηλικών λεμφαδένων στο λαιμό
  • Πυρετός