Ευαγγελία Δερμετζόγλου: "Στο δικό μας Survivor είχε γίνει σεξ με παίκτες και παραγωγή"

Σοβαρές καταγγελίες στο φως 8 χρόνια μετά: "Μας άφηναν να πονάμε για την τηλεθέαση. Κινήθηκα δικαστικά και κέρδισα γι' αυτό με έθαψαν"

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ευαγγελία Δερμετζόγλου:

Μια μαρτυρία "βόμβα" παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης η νικήτρια του πρώτου Survivor, Ευαγγελία Δερμετζόγλου, στην εκπομπή Πρωινό αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά πράγματα και καταστάσεις σοκ που βίωσε τότε που συμμετείχε στο ριάλιτι, κατηγορώντας την παραγωγή για αμέλεια σε κάποια θέματα.

Οι καταγγελίες της Ευαγγελίας Δερμετζόγλου

«Είναι πολύ σκληρό παιχνίδι. Τότε ήταν ακόμη πιο δύσκολα, δεν είχαμε ούτε έπαθλα φαγητού ούτε γιατρούς. Υπήρχαν κάποιοι γιατροί, αλλά δεν μας παρείχαν τίποτα, μόνο νερό. Ο πόνος ο δικός μας ήταν 80% τηλεθέαση στην Ελλάδα. Μας άφηναν επίτηδες να πονάμε, να υποφέρουμε για την τηλεθέαση, δεν τους ένοιαζε. Πέρασα πολλά στάδια στο Survivor, περισσότερα γυναικολογικά, ψυχολογικά, σωματικά, πληγές, κατάθλιψη.

Τους έτρεχα πολλά χρόνια στα δικαστήρια για τα ιατρικά θέματα, τις παραβλέψεις και τον δόλο. Για αυτό τα επόμενα Survivor κάνεις κιχ και τρέχουν οι γιατροί. Κινήθηκα δικαστικά για πάρα πολλά χρόνια. Και με την παραγωγή και με το Mega. Κέρδισα φυσικά. Για αυτό και με ψιλοθάψαν κιόλας, μου κλείσανε όλες τις πόρτες. Κέρδισα 200.000 ευρώ και τα 46.000 τα πήρε η εφορία. Δεν άξιζε…

Είχα πάθει φοβία να βγαίνω έξω. Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς, είχα περάσει ζόρια. Μου δημιούργησαν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, κατάθλιψη βαριάς μορφής μάλιστα. Πολλά χρόνια και πολλά φάρμακα. Είχαν χτυπήσει την Ορθούλα, επειδή είχαμε διώξει έναν παίκτη, εμένα με απειλούσαν…

Στο δικό μας Survivor είχε γίνει σεξ. Όχι μόνο με παίκτες αλλά με παίκτες και με παραγωγή. Εγώ δεν είχα όρεξη» αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, η Ευαγγελία Δερμετζόγλου.

Μάλιστα, η πρώτη νικήτρια του Survivor δεν δίστασε να καταγγείλει το φετινό παιχνίδι για στημένες ψηφοφορίες: «Εγώ να ξέρεις δεν πιστεύω τις ψηφοφορίες. Πιστεύω ότι τα πάντα τα στήνει η παραγωγή. Αυτή είναι η γνώμη μου. Εμείς δεν είχαμε ψηφοφορία. Δεν ψηφίζει το κοινό, η παραγωγή αποφασίζει ποιος μένει και ποιος φεύγει, ποιος πουλάει και ποιος όχι».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην σχέση της Μαριαλένας και του Σάκη, όπως και ο Ηλίας Βρεττός που τυγχάνει να είναι και φίλος του Γιώργου Λιβάνη.

"Μας είχαν δώσει ζωντανό φίδι, έπρεπε να το σκοτώσουμε για να το φάμε"

Το Youweekly.gr φέρνει στο φως μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό YOU και στην Τζώρτζια Συρίχα, η Ορθούλα Παπαδάκου το 2017 λίγο μετά την αποχώρησή της από το Survivor 1.

Από τις δηλώσεις που θα διαβάσετε παρακάτω θα συνειδητοποιήσετε σίγουρα πως το φετινό Survivor είναι σαν ένα μικρό λούνα πάρκ.

Παπαδάκου Survivor

Παρακολούθησες καθόλου «Survivor»; Κι αν ναι, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;

Ναι, έχω δει στιγµιότυπα, αλλά πιστεύω ότι το δικό µας «Survivor» ήταν πολύ πιο σκληρό και πιο... survivor. Θεωρώ γελοίο, επίσης, σε ένα τηλεοπτικό παιχνίδι επιβίωσης η µία οµάδα να ονοµάζεται οµάδα διασήµων... Πιστεύω ότι είναι λάθος του καναλιού, που διαχωρίζει µε αυτόν τον τρόπο τους παίκτες. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι πας για την εµπειρία, για το έπαθλο και θέλεις να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Υπάρχουν, βέβαια, και αυτοί που πάνε γιατί πιστεύουν ότι θα πάρουν δηµοσιότητα.

Ποιες ήταν οι συνθήκες που περάσατε τότε στο «Survivor» και ποιες οι διαφορές µε τις τωρινές;

Πιστεύω ότι οι δικές µας συνθήκες ήταν πιο δύσκολες (περιβάλλον, φαγητό, εργαλεία, ρουχισµός)... Στο πρώτο κιόλας επεισόδιο αυτού του «Survivor» ένας παίκτης έπαθε θλάση και εµφανίστηκε κατευθείαν γιατρός. Εµείς φτάσαµε στη λιποθυµία για να έρθει γιατρός. Από τα χέρια µου περνούσε δηλητήριο από σαρανταποδαρούσα και παρακαλούσα δύο ηµέρες να µε φροντίσουν. Το νερό που είχαµε για κάθε ηµέρα ήταν τρία µπουκάλια για κάθε παίκτη. Εδώ απ’ όσο έχω δει, το νερό το χρησιµοποιούν απεριόριστα και χωρίς σκέψη. Υπήρχε παιχνίδι στο οποίο παρότι είχαµε µατώσει στα χέρια και τα πόδια µας από τους κορµούς που ανεβαίναµε, δεν µας έδωσαν νερό να πλυθούµε και αναγκαστήκαµε να πλυθούµε µε το νερό της θάλασσας. Κάτι, επίσης, που µου έχει κάνει τροµερή εντύπωση είναι πόσο συχνά τους δίνουν τροφή.

Εµείς πέρα από την αρχική τροφή (5 κιλά ρύζι, 5 κιλά αλεύρι και 3 κονσέρβες), µας δόθηκε η δυνατότητα να κερδίσουµε σε παιχνίδι ένα ζωντανό φίδι, που έπρεπε να σκοτώσουµε για να φάµε. Εδώ οι παίκτες τρώνε µέρα παρά µέρα. Εµείς δύο φορές µαζευτήκαµε και είπαµε ότι αν δεν µας έφερναν φαγητό δεν θα συνεχίζαµε. Οι συνθήκες ήταν πολύ άσχηµες. Τα βασικά µας εργαλεία ήταν ένας Swiss army σουγιάς, ένα won, τρία µεγάλα µαχαίρια και δύο αγκίστρια (όχι πριόνι, ψαροντούφεκο, σφυρί, σχοινί, πρόκες, κουβέρτες, µαχαιροπίρουνα κ.λπ.).

Επίσης, οι παίκτες που επιλέχτηκαν από την παραγωγή είχαν διαφορετικές ηλικίες, επαγγέλµατα και δεν ήταν όλοι «σφίχτες» και µε κοιλιακούς. Εµάς ήταν διαφορετικός ο τρόπος διεξαγωγής των παιχνιδιών. Δεν κέρδιζε όποιος φτάσει στους δέκα, αλλά έπαιζε όλη η οµάδα για µια νίκη και συµµετείχαν όλοι στα παιχνίδια.