Survivor 4: "Ο Τριαντάφυλλος στα 15 του μου έφερνε σουβλάκια όταν ήμουν στη Ρόδο. Ήταν ντελιβεράς"

Πασίγνωστος τραγουδιστής αποκαλύπτει για πρώτη φορά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Survivor 4:

Ο Τριαντάφυλλος, όλοι γνωρίζουμε, πως κατάγεται από την Ρόδο και μάλιστα ο πατέρας του εκεί - πριν φύγει από την ζωή - διατηρούσε ένα σουβλατζίδικο.

Ο γνωστός και θρυλικός τραγουδιστής, Γιώργος Μαργαρίτης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην κάμερα του Πρωινού, αποκάλυψε πως κάποτε ο Τριαντάφυλλος έκανε παραδόσεις σε σουβλάκια.

Η αποκάλυψη για τον Τριαντάφυλλο

"Τον τριαντάφυλλο τον ξέρω από πολύ μικρό. Ήταν 15 χρονών. Στην εμφάνισή μου στη Ρόδο μου έφερε τα σουβλάκια από τον πατέρα του. Ήταν ντελιβεράς τότε το παιδί.", είπε ο Μαργαρίτης, ενώ μίλησε και για τον γιο του που ξεκινάει την δική του πορεία στον χώρο του τραγουδιού.

Λίγα λόγια για τον θρυλικό Γιώργο Μαργαρίτη

Σύμφωνα με την βικιπαίδεια, γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1945 στο χωριό Πετρωτό του νομού Τρικάλων. Έχει μικρασιατική καταγωγή από τη μεριά του πατέρα του, καθώς ο παππούς Κώστας Μαργαρίτης ήταν από την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης. Είναι γόνος φτωχής οικογένειας και έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια με πολλές στερήσεις.

Από μικρή ηλικία έδειξε την κλίση του στο τραγούδι και όταν στα 13 του χρόνια συνάντησε τον Τσιτσάνη, αυτός τον παρότρυνε να κατέβει αργότερα στην Αθήνα να τον βρει, όπως και έκανε στα 15 του, λαμβάνοντας θερμή υποδοχή. Επαγγελματικά με το τραγούδι ασχολήθηκε όταν απολύθηκε από την στρατιωτική του θητεία, στα τέλη της δεκαετίας του 60΄ με αρχές του 70΄, τραγουδώντας σε διάφορα νυχτερινά κέντρα και αποκτώντας γνώση και εμπειρίες. Στη δισκογραφία μπήκε το 1981 με τον δίσκο «Εσύ μιλάς στην καρδιά μου», ο οποίος γνώρισε μεγάλη επιτυχία και έγινε χρυσός.

Μέχρι σήμερα έχει ηχογραφήσει πάνω από 20 προσωπικούς δίσκους και έχει συνεργαστεί με μεγάλους συνθέτες και στιχουργούς του κλασικού λαϊκού και όχι μόνο. Θεωρείται από τους κορυφαίους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του και από τους κύριους εκπρόσωπους της θεσσαλικής σχολής.

Παντρεύτηκε το 1989 και έχει ένα γιο και μια κόρη.