Δέκα tips για να μοσχοβολάει το σπίτι σας - To έβδομο δεν το ξέρει κανείς!

Τα μυστικα από τη γιαγιά...

Δέκα tips για να μοσχοβολάει το σπίτι σας - To έβδομο δεν το ξέρει κανείς!

Tips που θα αλλάξουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι σας!

Προσέχουμε το σπίτι όπως τον εαυτό μας; Είναι ο αέρας του σπιτιού μας καθαρός; Πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο καθαρός αέρας συμβάλλει κατά πολύ στην απομάκρυνση μικροβίων. Διαβάστε παρακάτω...

Φανταστείτε το χώρο σας χωρίς ανανεωμένο αέρα σε συνδυασμό με νικοτίνη, βαριές απορρυπαντικές μυρωδιές, μυρωδιές από φαγητό. Συνήθως όταν είμαστε μέσα σε αυτό δεν το συνειδητοποιούμε.

Ώρα για αλλαγές και ανανέωση του χώρου μας! Ευτυχώς, υπάρχουν απλοί τρόποι για να αποκτήσεις ένα σπίτι πιο υγιεινό για σένα αλλά και για το περιβάλλον.

Τι μπορείς να κάνεις άμεσα:

1. Εξολόθρευσε την υγρασία! Τώρα που ο καιρός είναι ζεστός, άνοιξε το σπίτι να στεγνώσει! Άνοιγε πάντα τα παράθυρα το πρωί, και ειδικά το παράθυρο του μπάνιου! Η μούχλα αγαπά την υπερβολική υγρασία!

2. Απαγόρευσε το κάπνισμα εντός! Είναι ό,τι καλύτερο για όλους, να είναι καθαρός ο αέρας μέσα στο σπίτι.

3. Δημιούργησε ειδικό χώρο για τα παπούτσια, στην είσοδο του σπιτιού. Δεν έχεις ιδέα τι μεταφέρουν! Σκόνες, μικρόβια και ρύπους, που στη συνέχεια πάνε παντού! Παντοφλίτσες για όλους!

4. Επίλεξε οικολογικά προϊόντα καθαρισμού. Τα χημικά καθαριστικά έχουν ενοχοποιηθεί για αλλεργίες, άσθμα, πονοκεφάλους, ναυτία και ενοχλήσεις στη μύτη και στο λαιμό.

5. Μικρά χαλιά και μοκέτες σε όλο το σπίτι. Συμφωνώ πως είναι όμορφο ένα ντυμένο σπίτι το χειμώνα, όμως τα χαλιά και οι μόνιμες μοκέτες συγκεντρώνουν βρομιά, σκόνη και τρίχες και είναι ιδιαίτερα δύσκολο να καθαριστούν.

6. Γέμισε αρώματα το χώρο! Αδειάζουμε 2 βανίλιες στη σακούλα της ηλεκτρικής μας σκούπας. Όταν τη χρησιμοποιήσουμε θα αναδυθεί στην ατμόσφαιρα μια ευχάριστη μυρωδιά.

7. Όταν μαγειρεύεις: Βάλε σε ταψάκι φλούδες από πορτοκάλια, λεμόνια και μανταρίνια και ρίξε τα στο φούρνο. Άφησε ανοιχτή την πόρτα του και ψήσε για περίπου ένα λεπτό.

8. Για να εξαφανιστούν οι άσχημες μυρωδιές: Σε ένα μπρίκι με νερό ρίχνουμε χυμό από λεμόνι, 1 βανίλια και σκόνη κανέλλας. Αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά.

9. Γέμισε αρώματα το σπίτι! Σε ένα κατσαρολάκι με νερό ρίχνουμε κανέλλα και γαρύφαλλο. Η αρωματική οσμή αυτών των μπαχαρικών θα διασκορπιστεί παντού. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε φλούδες από λεμόνι και πορτοκάλι. Τα βράζουμε όλα μαζί για περίπου 1 ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία.

10. Στη σακούλα ηλεκτρικής σκούπας: Αν βάλετε βαμβάκι με άρωμα και μετά την τοποθετήσετε στη συσκευή, κάθε φορά που θα την λειτουργείτε θα αναδύεται στον χώρο ευχάριστη μυρωδιά.

Πηγή: infokids.gr