Τα μυστικά της γιαγιάς από το μπαούλο που θα κάνουν την καθημερινότητα σας πιο εύκολη!

Σίγουρα μερικά από αυτά ήταν τελείως άγνωστα για εσένα!

Τα μυστικά της γιαγιάς από το μπαούλο που θα κάνουν την καθημερινότητα σας πιο εύκολη!

Οι συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς που θα κάνουν την καθημερινότητα σας πιο εύκολη!

Σίγουρα κάποια από αυτά σας ήταν τελείως άγνωστα. Διαβάστε παρακάτω...

Απολέπιση με ασπιρίνη!
Η ασπιρίνη δεν διώχνει μόνο τον πόνο τελικά. Μπορείτε με αυτή να κάνετε την τέλεια απολέπιση αναμειγνύοντας 1-2 δισκία ασπιρίνης με νερό. Με το μείγμα μπορείτε να τρίψετε το πρόσωπο ή το σώμα σας. Κάντε το μία φορά την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

Χέρια καθαρά με... πατάτα
Πόσο συχνά λερώνετε τα χέρια σας ενώ μαγειρεύετε (π.χ. με παντζάρια); Πλέον μπορείτε να τα καθαρίζετε στο λεπτό με μια... πατάτα. Πιο συγκεκριμένα, κόψτε την πατάτα σε κομμάτια και τρίψτε τα. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Μπανάνα για παπούτσια που λάμπουν
Για να γυαλίσετε τα αγαπημένα σας δερμάτινα παπούτσια, δεν έχετε παρά να περάσετε το εξωτερικό τους με το εσωτερικό μέρος της μπανανόφλουδας και στη συνέχεια να τα καθαρίσετε με ένα καθαρό βαμβακερό πανί.

Βαζελίνη (και) στα έπιπλα
Με τη βαζελίνη τα γρατσουνισμένα έπιπλα γίνονται μεμιάς σαν καινούρια. Απλά βάλτε μπόλικη ποσότητα βαζελίνης πάνω στις γρατσουνιές των ξύλινων επίπλων σας και αφήστε τη για 24 ώρες πριν την αφαιρέσετε.

Γόμα στο... σκουλαρίκι
Αν είστε εκτός σπιτιού και χάσετε το κούμπωμα του σκουλαρικιού σας, μην αγχωθείτε. Βρείτε ένα μικρό κομματάκι γόμας και χρησιμοποιήστε το αντί για κούμπωμα.

Λαχανικά στον κήπο;
Αν στον κήπο σας έχετε φρούτα και λαχανικά, μπορείτε στο επόμενο πότισμα να αναμείξετε ίση ποσότητα νερού και ίση ποσότητα γιαουρτιού και να τα ποτίσετε με το συγκεκριμένο μείγμα. Με αυτόν τον τρόπο τα ζαρζαβατικά σας θα γίνουν πιο νόστιμα.

ΠΗΓΗ: TV24

Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα μυστικά της, υπάρχουν ακόμη περισσότερα!

Συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς που θα σου λύσουν τα χέρια!

5+1 μυστικά της γιαγιάς για να έχετε ένα καθαρό και μυρωδάτο σπίτι!

Αυτά είναι τα μυστικά για ένα καθαρό και μυρωδάτο σπίτι.

Συμβουλές από το μπαούλο της γιαγιάς! Διαβάστε παρακάτω...

Διώξτε τις μύγες μακριά
Παλιό καλό κόλπο για να διώξετε μακριά τις ενοχλητικές μύγες. Ανακατέψτε 400 ml γάλα με 100 γρ. ζάχαρη και 50 γρ. πιπέρι σε ένα κατσαρολάκι και βράστε για 10 λεπτά. Επειτα ρίξτε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο. Θα τραβήξει τις μύγες και θα πνιγούν.

Πορτοκάλι στον φούρνο!
Αν μετά από κάποιο φαγητό ο φούρνος μας μυρίζει έντονα, ρυθμίστε τον στους 180 βαθμούς και βάλτε φλούδες πορτοκαλιού μέσα, πάνω σε ένα ταψάκι. Οχι μόνο ο φούρνος, αλλά ολόκληρη η κουζίνα σας θα μοσχομυρίσει.

Μυστικά της γιαγιάς για ένα καθαρό και μυρωδάτο σπίτι

Για τα αντικολλητικά τηγάνια
Ενα λάθος που κάνετε είναι να βάζετε τα αντικολλητικά τηγάνια στο πλυντήριο των πιάτων για να το καθαρίσετε. Τόσο η διαδικασία του πλυσίματος όσο και το σκληρό απορρυπαντικό καταστρέφουν το αντικολλητικό σας σκεύος. Το σωστό είναι να το πλένετε με χλιαρό νερό και σόδα μαγειρική για να φεύγουν εύκολα τα λίπη.

Προετοιμάστε τη σχάρα σας...
Η αλήθεια είναι πως ελάχιστες φορές καθαρίζουμε τη σχάρα μας πριν από κάθε ψήσιμο, με αποτέλεσμα να μένουν υπολείμματα κρέατος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καθαρίζετε τη σχάρα αρχικά με μια πάνινη πετσέτα και στη συνέχεια να την τρίβετε καλά με αλουμινόχαρτο.

Διώξτε τις μυρωδιές από τα τάπερ
Δεν αρκεί να τα πλένετε καλά μετά από κάθε χρήση. Πρέπει να τα αφήνετε να στεγνώνουν καλά, στη συνέχεια να τα σκουπίζετε με μια καθαρή πετσέτα και μετά να τα αφήνετε για μία ολόκληρη μέρα μέσα στο ψυγείο. Και έτσι... θα απαλλαγείτε από δυσάρεστες μυρωδιές.

Ασετόν για τις... πορσελάνες σας
Ενώ κάποιος θα πίστευε πως το καθαριστικό για τις πορσελάνες σας θα πρέπει να είναι... ευγενές, οι ειδικοί επιμένουν πως η ίδια δουλειά μπορεί να γίνει και με το ασετόν. Ρίξτε πάνω τους λίγη ποσότητα ασετόν και σκουπίστε με ένα καθαρό βαμβακερό πανάκι.

ΠΗΓΗ: TV24

Δείτε ακόμη περισσότερα θέματα για το σπίτι με ένα μόνο κλικ!