Συμβουλές από το σπίτι της γιαγιάς για εσένα! Θα σου λύσουν τα χέρια!

Τα 3 κόλπα που δεν ξέρεις

Συμβουλές από το σπίτι της γιαγιάς για εσένα! Θα σου λύσουν τα χέρια!

Οι γιαγιάδες είναι σίγουρο πως ξέρουν πολλά μυστικά γι αυτό, λοιπόν, ψάξαμε και βρήκαμε μερικά από αυτά που σίγουρα θα αλλάξουν την καθημερινή σου ρουτίνα στο καθάρισμα!

Σου αποκαλύπτουμε λοιπόν τις καλύτερες:

Κάντε τις πετσέτες σας ξανά απαλές και μυρωδάτες!

Υπάρχουν κάποια πράγματα που αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητάς μας. Ενα από αυτά είναι και οι πετσέτες. Τι χρειάζεται να κάνετε, όμως, για να διατηρήσετε τις πετσέτες απαλές και μυρωδάτες σαν τη στιγμή που τις παίρνετε; Τα πράγματα είναι απλά, γι’ αυτό ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να δώσετε στις πετσέτες και στο σώμα σας την απαλότητα που τους αξίζει.

Πλύνετε τις πετσέτες σας μία φορά στο χρονικά μεγαλύτερο πρόγραμμα του πλυντηρίου σας, αντικαθιστώντας το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε με μία κούπα λευκό ξίδι. Το ξίδι με τις αντισηπτικές ιδιότητες που διαθέτει θα βοηθήσει τα υπολείμματα των απορρυπαντικών και τη λιπαρότητα του ανθρώπινου σώματος, που με τον καιρό φυλακίζονται στις πετσέτες, να απομακρυνθούν. Οπως κάνετε «φορμάτ» στον υπολογιστή σας για να τον καθαρίσετε από άχρηστα αρχεία και να δουλεύει καλύτερα, κάντε «φορμάτ» και στις πετσέτες σας μία φορά ανά έξι πλύσεις με τη «μέθοδο του ξιδιού» για να επαναπρογραμματίσετε τις ίνες των υφασμάτων. Με αυτό τον τρόπο, στην επόμενη πλύση που θα πραγματοποιήσετε με απορρυπαντικό, το άρωμά του θα εισχωρήσει βαθύτερα στις ίνες και οι πετσέτες θα μυρίζουν όπως ακριβώς και το απορρυπαντικό της επιλογής σας.

Ελεγχος της πλύσης

Με το να χρησιμοποιείτε περισσότερη από την προτεινόμενη δοσολογία απορρυπαντικού, του εκάστοτε κατασκευαστή, δεν θα επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα. Το αντίθετο θα λέγαμε, μάλιστα, αφού όλα λειτουργούν με προδιαγραφές: και το απορρυπαντικό όπως και το πλυντήριο σε κάθε πρόγραμμά του. Ωστόσο, οι υψηλές θερμοκρασίες πλύσης υποστηρίζεται, κατά γενική ομολογία, πως καθαρίζουν καλύτερα τα υφάσματα. Μεγάλο λάθος! Οι υψηλές θερμοκρασίες επιφέρουν μια σειρά μειονεκτημάτων τόσο για την τσέπη σας όσο και για το περιβάλλον. Ενας μικρός, πρόχειρος υπολογισμός θα σας πείσει! Ενα απλό παράδειγμα είναι «η τριάδα του περισσότερου». Για να επιτύχετε υψηλή θερμοκρασία πλύσης, τουλάχιστον για τα περισσότερα πλυντήρια, σημαίνει πως το πλυντήριο θα καταναλώσει περισσότερο ρεύμα για να ζεστάνει το νερό, όπως θα καταναλώσει και περισσότερο ρεύμα γιατί τα προγράμματα των περισσότερων πλυντηρίων είναι προσχεδιασμένα για μεγαλύτερη διάρκεια πλύσης σε υψηλές θερμοκρασίες.

Τέλος, σταματήστε να «μπουκώνετε» τον κάδο του πλυντηρίου. Ενα απλό παράδειγμα των αποτελεσμάτων ενός γεμάτου κάδου θα μπορούσε να αποτελέσει αυτό της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Πώς είναι ένα βαγόνι τρένου ασφυκτικά γεμάτο και πώς ένα βαγόνι που έχει νορμάλ κόσμο; Και στις δύο περιπτώσεις θα φτάσετε στον προορισμό σας, το θέμα όμως είναι σε τι κατάσταση! Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τις πετσέτες σας μέσα στον κάδο. Ενας υπερφορτωμένος κάδος πλυντηρίου εμποδίζει την ομαλή ροή του νερού ανάμεσα στα υφάσματα και τη σε βάθος διείσδυσή του μέσα στις ίνες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πλυθούν σωστά, αλλά ούτε και να ξεπλυθούν, που είναι και το κυριότερο.

Προσοχή στην αποθήκευση!

Μετά τη σωστή πλέον πλύση των πετσετών σας, το επόμενο πράγμα για το οποίο θα πρέπει να φροντίσετε είναι η φύλαξή τους. Βεβαιωθείτε όταν μαζεύετε τις πετσέτες σας μετά την πλύση αλλά και μετά το σιδέρωμά τους πως είναι απόλυτα στεγνές. Ακόμη και η παραμικρή υγρασία που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στις ίνες τους είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει μετέπειτα δυσοσμία. Δώστε προσοχή όμως και στο πού τις αποθηκεύετε.


ΠΗΓΗ: TV24

Για δες αυτό Έχεις κάποιο φυτό στο γραφείο σου; Δεν μπορείς να φανταστείς τι κάνει στην υγεία σου!