Μάθε πώς θα χρησιμοποιήσεις τον ΚΑΦΕ και στην μαγειρική σου!

Μάθε πώς θα χρησιμοποιήσεις τον ΚΑΦΕ και στην μαγειρική σου!

Η απροσδιόριστη γεύση του καφέ, οι όξινες ιδιότητές του και η πικράδα του τον καθιστούν ένα περίεργο αλλά ταυτόχρονα ευέλικτο συστατικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από τη ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική...


-Ο καφές μπορεί να ταιριάξει με μια ποικιλία υλικών και γεύσεων: κρέας, σοκολάτα, πικάντικα πιάτα, μαρινάδες και σάλτσες μπορούν να αναδειχθούν με λίγο καφέ.


-Σκέψου τον καφέ σαν καρύκευμα και βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει. Αν αυτό πιστεύεις πως είναι κάπως ριψοκίνδυνο, αναζήτησε δοκιμασμένες συνταγές.


-Μπορείς να προσθέσεις σε σαλάτες αλλά και ροφήματα μερικούς κόκκους μη αλεσμένου καφέ για εντυπωσιακό αποτέλεσμα.


Να θυμάσαι: Ο καφές διατηρεί την καφεϊνη ακόμη και μετά το μαγείρεμα ή το ψήσιμο, οπότε αν χρησιμοποιήσεις αρκετή ποσότητα ή αν σε ταράζει η καφείνη προτίμησε τη λύση του ντεκαφεινέ.