Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Αποσύρει ακατάλληλο ελαιόλαδο από την αγορά!

Αν το έχετε πετάξτε το αμέσως!

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Αποσύρει ακατάλληλο ελαιόλαδο από την αγορά!

Για την καταπολέμηση της νοθείας στα τρόφιμα οργανώθηκε στο νομό Ημαθίας ευρείας κλίμακας επιχείρηση υπό τον συντονισμό της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος και τη συμμετοχή τόσο των αστυνομικών αρχών της Ημαθίας όσο και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας του Ε.Φ.Ε.Τ.!

Αποτέλεσμα της επιχείρησης αυτής ήταν ο εντοπισμός διακινητών νοθευμένων ελαιολάδων καθώς και παράνομου εργαστηρίου παρασκευής και συσκευασίας νοθευμένων ελαιολάδων στην περιοχή της Αλεξάνδρειας. Διαβάστε παρακάτω...

Ειδικότερα, στο εργαστήριο διαπιστώθηκε η ύπαρξη : 310 λίτρων συσκευασμένων νοθευμένων ελαιολάδων, τεχνητώς χρωματισμένων, 820 λίτρων ηλιέλαιου μεγάλος αριθμός υλικών συσκευασίας ελαίων (κενά δοχεία και καπάκια) συσκευασίες με χρωστικές σύριγγες μεγάλος αριθμός αυτοκόλλητων ετικετών με διάφορες εμπορικές ονομασίες «εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων»

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα προϊόντα αυτά να μην τα καταναλώσουν.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. επισημαίνει και πάλι στους καταναλωτές:

α) να προσέχουν την ετικέτα του ελαιολάδου που πρόκειται να αγοράσουν όπου, εκτός της ονομασίας πώλησης του προϊόντος και των πληροφοριών για την κατηγορία του ελαιολάδου, πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται και ο αλφαριθμητικός αριθμός έγκρισης της μορφής EL-40 o οποίος είναι χαρακτηριστικός της μονάδας τυποποίησης

β) να αποφεύγουν την αγορά ελαιολάδου από πλανόδιους και ανώνυμους πωλητές και

γ) στην περίπτωση υποψίας, λόγω ανεπαρκούς επισήμανσης, δελεαστικής τιμής ή οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου, να επικοινωνούν με τον Ε.Φ.Ε.Τ. στο τηλέφωνο 11717.

TAGS