Παγκόσμια "θλίψη": Κλείνει το μεγαλύτερο εργοστάσιο που παράγει την Nutella!

Τι συμβαίνει πραγματικά;

Παγκόσμια

Ο όμιλος Ferrero αποφάσισε να "αναστείλει προσωρινά", "για προληπτικούς λόγους", την παραγωγή του πρώτου εργοστασίου του παγκοσμίως της Nutella, στη Νορμανδία, μετά τον εντοπισμό ενός "ελαττώματος στην ποιότητα", ανακοίνωσε η εταιρία.

"Επί του παρόντος, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το θέμα αυτό δεν αφορά κανένα προϊόν μας που διατίθεται σήμερα στην αγορά και ότι η προμήθεια των πελατών μας συνεχίζεται αδιαλείπτως", πρόσθεσε η υπηρεσία Τύπου της Ferrero France. Διαβάστε παρακάτω...

Η διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου στο Βιλέρ-Εκάλ (περιοχή Σεν-Μαριτίμ) θα επιτρέψει τη διεξαγωγή ερευνών, των οποίων τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά έως το τέλος της εβδομάδας και θα μας επιτρέψει να λάβουμε τα διορθωτικά μέτρα", διευκρίνισε η γαλλική θυγατρική του ιταλικού οικογενειακού ομίλου.

"Την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 κατά την ανάγνωση των αποτελεσμάτων ενός εκ των ποιοτικών ελέγχων στο εργοστάσιό μας του Βιλέρ-Εκάλ εντοπίσαμε ένα ελάττωμα στην ποιότητα ενός εκ των ημικατεργασμένων προϊόντων που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των προϊόντων μας Nutella και Kinder Bueno", εξηγεί η Ferrero.

"Το ελάττωμα αυτό δεν ανταποκρίνεται στις ποιοτικές μας προδιαγραφές, συνεπώς αποφασίσαμε την προσωρινή αναστολή της δραστηριότητας του εργοστασίου".

Το εργοστάσιο στο Βιλέρ-Εκάλ είναι η πρώτη μονάδα παραγωγής παγκοσμίως της Nutella, που είναι άλειμμα πραλίνας φουντουκιού που περιέχει ζάχαρη κατά 56,3% και λιπαρά κατά 30,9%. Παράγει 600.000 βαζάκια ημερησίως, δηλαδή το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής.

Ο όμιλος Ferrero διπλασίασε τον κύκλο εργασιών του μέσα σε δέκα χρόνια για να ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Διαθέτει 22 θέσεις παραγωγής και απασχολεί περισσότερους από 30.000 εργαζόμενους.