6 εύκολες συνταγές για Brunch που είναι άκρως γευστικές και υγιεινές (Photos)

Θα εντυπωσιαστείτε..

6 εύκολες συνταγές για Brunch που είναι άκρως γευστικές και υγιεινές (Photos)

Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα καλό brunch. Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε το brunch, ωστόσο τα περισσότερα από αυτά έχουν αρκετές θερμίδες.

Το youweekly.gr σου βρήκε μερικές συνταγές χωρίς πολλές θερμίδες, για να απολαμβάνεις το brunch σου χωρίς ωστόσο να ανησυχείς για τις θερμίδες του.

Ένα μπολ smoothie

Είναι ένας εύκολος τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου και το καλύτερο από όλα όχι μόνο θα πάρεις λίγες θερμίδες, αλλά θα πάρεις και μια μεγάλη ποσότητα, από την καθημερινή δόση που πρέπει να παίρνεις, από φρούτα και λαχανικά όλα σε ένα. Διαβάστε παρακάτω..

Ένα ακόμη θετικό αυτό του πιάτου, είναι ότι μπορείς να βάλεις όποιο συνδυασμό φρούτων και λαχανικών θέλεις. Φράουλα και μπανάνα, ταιριάζουν πολύ όπως επίσης και το μάνγκο με τον ανανά. Το μυστικό σε αυτό είναι να κάνεις το smoothie λίγο πιο πηχτό από ότι συνήθως. Στο τέλος μπορείς να προσθέσεις, αποξηραμένα φρούτα, καρύδα, ξηρούς καρπούς και διάφορους σπόρους.

«Φλυτζάνια» μπέικον και αυγού

Τα αυγά και το μπέικον, είναι ένας κλασσικός συνδυασμός brunch για όλες τις εποχές. Τα αυγά είναι πλούσια σε υγιεινά λιπαρά και την απαραίτητη πρωτεΐνη, ενώ το μπέικον είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και θα σε ετοιμάσει για την υπόλοιπη ημέρα. Η αλήθεια είναι πως είναι πλούσιο σε λιπαρά, αλλά παραμένει υγιεινό αρκεί να μην το παρακάνεις στην ποσότητα.

Ψεκάστε με λίγο λάδι μια θήκη για κεκάκια, και προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς °C. Προ-ψήστε το μπέικον για πέντε λεπτά μέχρι να είναι μαγειρεμένο αλλά όχι τραγανό. Πιέστε το μπέικον στην θήκη για τα κεκάκια και τυλίξτε το γύρο-γύρο. Ανοίξτε ένα αυγό στο κενό που έχετε αφήσει από το μπέικον και ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Ψήστε περίπου για 15 λεπτά, μέχρι το αυγό να έχει ψηθεί αλλά ο κρόκος να είναι ακόμα ρευστός.

Λιωμένο αβοκάντο και βραστά αυγά

Κάντε το brunch σας άξιο να φωτογραφηθεί στο Instagram, απλά και μόνο με ένα λιωμένο αβοκάντο. Υπάρχει σίγουρα λόγος γιατί αυτό το φρούτο γίνεται όλο και πιο δημοφιλή μέρα με την μέρα. Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά είναι πλούσιο σε υγιεινά λιπαρά και όμορφες ίνες για το σώμα και το κάνει ευέλικτο. Αν προσθέσεις και μερικά βραστά αυγά, θα σου δώσουν άπειρες πρωτεΐνες αν ειδικά το σερβίρεις και σε ένα ψωμί ολικής θα σου δώσει και υγιεινούς υδατάνθρακες. Ένα νόστιμο, εύκολο και όμορφο brunch, που μπορείς να φας όλες τις ώρες.