Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί πάστα ελιάς με κομμάτια γυαλιού!

Αν την έχετε πετάξτε την αμέσως!

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ! Ανακαλεί πάστα ελιάς με κομμάτια γυαλιού!

Ο ΕΦΕΤ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση πάστας!

Συγκεκριμένα, μιλάμε για την πάστα Ταντούρι, η οποία μπορεί να περιέχει ξένο σώμα (κομμάτια γυαλιού). Αν είστε λοιπόν λάτρεις του ινδικού φαγητού τότε πρέπει να δώστε προσοχή στην ανακοίνωση. Διαβάστε παρακάτω...


Το προϊόν που ανακαλείται από τον ΕΦΕΤ, είναι η πάστα με την εμπορική ονομασία «Pasco Tandoori Marinade Paste», σε γυάλινο βάζο των 270g, με αριθμό παρτίδας 811170 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 30.11.2021. Το εν λόγω προϊόν διακινήθηκε από την επιχείρηση «Asiana Ltd» (Κορινθίας 24, ΤΚ 115 26, Αθήνα).

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Η πάστα Ταντούρι που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος (φωτογραφίες κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.

Κόκκινος συναγερμός από ΕΦΕΤ: Ανακαλεί γλύκισμα του ΙΚΕΑ!

Η ΙΚΕΑ ανακαλεί προληπτικά το αφρώδες γλύκισμα!

Ο λόγος για το (marshmallow) SÖTSAK SKUMTOPP 180 γρ., λόγω μη ακριβούς περιγραφής του γάλακτος (πιθανό αλλεργιογόνο για κάποιες περιπτώσεις καταναλωτών) στη λίστα των συστατικών σε ορισμένες γλώσσες.

Κόκκινος συναγερμός από ΕΦΕΤ για ΙΚΕΑ! Ανακαλείται γλύκισμα!

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενώ στα ελληνικά αναφέρεται ευκρινώς ότι το προϊόν περιέχει σκόνη ορού γάλακτος, σε ορισμένες γλώσσες δεν γίνεται ακριβής αναφορά στο γάλα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΙΚΕΑ προχωρά σε προληπτική ανάκληση των αφρώδων γλυκών (marshmallow) SÖTSAK SKUMTOPP με ημερομηνίες λήξης μεταξύ 12-3-2019 και 18-4-2019.

Σημειώνεται, ότι πελάτες με αλλεργία ή δυσανεξία στο γάλα και σε προϊόντα με βάση το γάλα παρακαλούνται να επιστρέψουν τα SÖTSAK SKUMTOPP στο πλησιέστερο κατάστημα ΙΚΕΑ, όπου θα τους επιστραφούν τα χρήματά τους, ενώ δεν χρειάζεται απόδειξη αγοράς.

ΕΦΕΤ: Πρόστιμο μαμούθ σε 3 αγαπημένα λάδια! Μεγάλη προσοχή!

Την επιβολή προστίμων σε τρεις επιχειρήσεις τροφίμων, συνολικού ύψους €41.900,00, επικύρωσε ο ΕΦΕΤ με την υπ. αριθμ. 5η / 15 – 3 – 2019 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Επίσης, το ΔΣ του ΕΦΕΤ απέρριψε 8 περιπτώσεις ενστάσεων κατά αποφάσεων επιβολής προστίμων και προχώρησε στην επιβεβαίωση της επιβολής τους, συνολικού ύψους €34.850,00. Οι υποθέσεις αφορούσαν νοθεία ή παραπλανητική επισήμανση ελαιολάδου.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών

TAGS